Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chiakovnik

akože náhrada maku
2. fáza

povolená denná dávka chia semiačok je 1čL na deň!

suroviny:

2 vajcia, sladidlo aké používate, 2 PL vlažnej vody, 2čL chia semiačok, 3PL škrobu, 1čL PDP

poleva: troška bielka a práškové sladidlo

postup:

1, bielka vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtka so sladidlom na penu.....do žĺtkovej zmesi pridáme vodu, chia, škrob a PDP...jemne zapracujeme sneh z bielkov......použila som 2 okrúhle formy s priemerom 10cm úplne maličké preto je to také vysoké:-)

 

 

2, pečieme veľmi krátko tak 13min. na 160°C treba si to odsledovať



dobrú chuť

Na čo si treba dávať pozor :

Chia semienka znižujú krvný tlak . Pozor si musia dávať ľudia s nízkym  krvným tlakom, napríklad ľudia v staršej vekovej skupine.

Ľudia, ktorí majú srdcové problémy, alebo užívajú lieky na riedenie krvi ( napr.warfarin, anopyrin ) by nemali konzumovať Chia semienka.

Chia semienka sú výborným zdrojom vitamínov B, medzi nimi aj vitamínu B-17 ( amygdalin ). Amygdalin má proti rakovinové vlastnosti. Ľudia s rakovinovým ochorením, ho môžu užívať ako doplnok v menšom množstve.

Je preukázané, že konzumáciou Chia semienok si môžeme zlepšiť celkové zdravie, však rovnako ako pri iných veciach platí  “všetko s mierou”.


dukanovské koláče | stály odkaz

Komentáre

  1. Potraviny v drogerii
    Zajímavý recept, makovník mám moc ráda a tuto zdravější alternativu js zatím nezkoušela ani nikde neviděla :) Chia semínka jsem kdysi viděla v DM, ale mrzí mě, že se takto nezapojuje více drogerií do zařazení potravin do svého stálého sortimentu. Třeba tato-https:/www.naqed.cz/nic takového nemá, což je podle mě docela škoda, protože to může přivést více zákazníků :)
    publikované: 12.04.2022 11:54:06 | autor: Dana (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Potraviny v drogerii
    Ještě funkční odkaz - https://www.naqed.cz/
    publikované: 12.04.2022 11:55:10 | autor: Dana (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014