Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chlebové prílohy

chlieb s volským okom, osúchové a slané koláčiky, slaný posúch
Chlieb plnený volským okom

2. fáza


suroviny:

1čL PDP, 2PL OO, 1PLškrobu, 1PL hrudkového tvarohu, 1vajíčko do cesta a potom ešte budeme potrebovať 1vajíčko na zapečenie

postup:

všetky suroviny zamiešame dohromady....je to klasická žemľa, ktorú som upiekla v 10cm okrúhlej nádobe 10min. pri 200°C......pred skoro dopečením žemličky som ju vybrala z rúry a lyžicou vyhĺbila dieru, do ktorej som rozklepla jedno celé surové vajíčko a znova dala zapiecť na 8min..... vybrala z rúry a môžeme podávať :-)





Osúchové koláčiky

2. fáza

suroviny: 6ks

2,5PL sušeného nízkotučného mlieka, 2,5PL škrobu, 2 čL sušeného droždia, 1 celé vajíčko, 2 PL nízkotučného bieleho jogurtu, soľ, 1 cesnak, môžete popridávať rôzne bylinky napr. bazalku, pažítku, petržlenovú vňať, pizza koreniny atď atď.....

postup:


všetky suroviny zmiešame a pridáme bylinky,  aké máte najviac radi ......dala som to do silikónových formičiek, ktoré som troška potrela olivovým olejom ( bála som sa, že sa prilepia ) ...... formičky som zaplnila do polovice, lebo objem sa po upečení zväčší..... piekla som ich na 150 stupňoch asi tak 10min. nie dlhšie, lebo prihoria ....treba to kontrolovaťkaždá rúra je iná na to nezabúdajte !!!!!!




Slané koláčiky


2. fáza

suroviny:

1PL sušeného nízkotučného mlieka, 3PL škrobu, 1vajíčko, 1čL sušeného droždia, 1čL níz. jogurtu , soľ, pizza korenie, cesnak

postup:

všetky suroviny zmiešame ......necháme odpočinúť a na papier na pečenie vytvárame kôpky, roztečú sa tak troška ďalej od seba pečieme asi 8min. na 150 stupňoch ...nepečte to moc dlho, aby to nevyschlo

rada: ja som z tých kôpok po upečení vykrajovala kvetinky, aby to bolo pekné inak nieje potreba :-) môžete podávať aj s omáčkou ,  ktorú som zarobila z kyslej smotany 10% troška červenej papriky, grilovacieho korenia a cesnaku, veľmi sa to k tomu hodí.

 

Slaný posúch

2.fáza

suroviny: na 8ks

2,5 PL sušeného nízkotučného mlieka, 2,5PL škrobu, 2 čL sušeného droždia, 1 celé vajíčko, 2 PL nízkotučného bieleho jogurtu, soľ, 1 cesnak na potretie

postup:

1, všetky suroviny zmiešame (cesto bude také riedke, ale nič sa nedeje tak to má byť ), poukladáme na plech vystlaným papierom malé kôpky...... pozor!! roztečie sa to, tak treba ukladať ďalej od seba
2, pečieme veľmi krátko ......treba to kontrolovať asi tak 5min. vo vyhriatej rúre a aj menej podľa toho akú máte rúru............. dala som to na 150°C........  fakt to treba kontrolovať, aby vám to nezhorelo
vyberieme z rúry, potrieme pretlačeným cesnakom rozmiešaným v troške vody  a môžeme podávať

rada: podávame aj ako prílohu k mäsu, alebo si na to nastrúhame syr ďumbier light a kečup......... nieje to ako originál osúch, ale poteší :-) 

dobrú chuť


dukanovske prílohy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014