Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cukríky

pepermitky, čoko-guľôčky, kávové guľôčky, falošné marcipánové guľôčky, bounty tyčinky, biela pochúťka, tofu kocky, maršmelou, ovocné želatínky
Pepermitky

2. fáza
  

suroviny:

2PL sušeného nízkotučného  mlieka, sladidlo aké používate, 1PL jemného tvarohu, pepermintová esencia, čokoláda 86% sladká vášeň (2kocky na deň, ako tolerovaná potravina) a troška olivového oleja.

postup:

1, všetky suroviny zamiešame a s mokrými rukami tvarujeme guľky, ktoré stlačíme tak, aby sme dosiahli plochý tvar (ako pri originále), necháme v chladničke troška stuhnúť asi tak na 2 hodinky.

 

rada: treba hneď tvarovať , lebo hmota rýchlo tvrdne


pepermintová esencia

2,
nad parou si roztopíme čokoládu pridáme trošku olivového oleja  (aby čokoláda mala redšiu konzistenciu) a namáčame stuhnuté cukríky.


        

3, necháme vychladnúť a podávame.

rada: treba ich skonzumovať do 3dní



Čoko guľôčky


3. fáza

suroviny:

2PL sušeného mlieka, 1čL kakaa, sladidlo aké používate, 1čL vody....na ozdobu troška čokolády 86% sladkej vášne

postup:


všetky suroviny poriadne zmiešame a poukladáme malé kôpky na silikónovú podložku, alebo použijeme papier na pečenie.....poriadne necháme zachladiť asi tak 15min. vyberieme z chladničky vytvarujeme rovnaké guľôčky a namáčame do roztopenej čokolády ......nemusíte ich obaľovať v čokoláde sú dobré aj bez nej

 

rada: cesto v chladničke krásne stuhne a potom sa s ním lepšie pracuje




Kávové guľôčky

3. fáza

suroviny:

2PL sušeného mlieka, 1čL kakaa, sladidlo aké používate troška jemného nízkotučného tvarohu, instantnú kávu, troška želatíny plátkovej, čokoládu na obalenie

postup: (taký istý ako pri čoko guľôčkách)

všetky suroviny poriadne zmiešame a poukladáme malé kôpky na silikónovú podložku, alebo použijeme papier na pečenie.....poriadne necháme zachladiť asi tak 15min. vyberieme z chladničky vytvarujeme rovnaké guľôčky a namáčame do roztopenej čokolády tu keď nepoužijete čokoládu tak to ani nezbadáte :-)

 

Falošné marcipánové guľôčky

2. fáza

suroviny: na 8ks

3čL nízkotučného hrudkového tvarohu, 2čL sušeného nízkotučného mlieka, 2čL vanilkového proteínu, troška pomarančovej arómy, sladidlo podľa chuti, 1čL šťavy z citróna a trošička nastrúhanej kôry  (chemicky neošetreného, alebo poriadne umytého citróna)

postup:

všetky suroviny premiešame a tvarujeme malé guľôčky .......v 3. fáze ich môžete vyvaľkať v nízkotučnom kakau a ukladáme ich do papierových košíčkov

rada:
cesto sa dosť lepí, tak keď si troška namočíte vodou ruky pôjde to o 100% lepšie



a už len podávať

 

Bounty tyčinky

2. fáza

suroviny:

2PL hrudkovitého nízkotučného tvarohu, 3PL nízkotučného sušeného mlieka, kokosová esencia a kvapku kokosového oleja, pár kociek čokolády na obalenie tyčiniek

   

postup:

1, všetky ingrediencie zmiešame a vytvoríme tvar, aký sa vám páči (ja som spravila také dlhšie šúľky)

rada: vložila som ich do mrazničky, aby rýchlejšie stvrdli a nelepili sa

 

2, namočíme do rozpustenej čokolády a dáme zachladiť

  

3, podávame :-)

ak nepolejete čokoládou, tak ušetríte jednu tolerovanú potravinu (a je to fantastické aj bez čokolády)


Biela pochúťka

2. fáza

suroviny:

3PL mlieka nízkotučného, 4PL odtučneného sušeného mlieka, sladidlo aké  používate, vanilkovú arómu.

postup:


všetko spolu zamiešame.......... musí to byť taká hustejšia konzistencia, ak nie je pridáme ešte sušené mlieko (denná dávka 3PL na deň ) ...potom vlievame do pripravených silikónových formičiek na čokoládu,  alebo na koláče tie sú  väčšie, ale to nevadí ak nie je na čokoládu tak čo sa dá robiť :-)) vložíme do mrazničky a necháme stuhnúť, asi tak na 3 hodiny a podávame.

forma na čokoládové pralinky



rada: po vytiahnutí z mrazničky to treba hneď konzumovať,  lebo sa to dosť rýchlo topí :-(


Tofu kocky

2. fáza


suroviny na základné tofu cesto:


biele tofu, 1čL kokosového oleja, sladidlo, aké používate, arómu akú máte doma

príchute čo som pridala do jednotlivého cesta

kakao, goji, škorica, vanilka

postup:


1, tofu si nakrájame na kocky, pridáme kokosový olej, sladidlo, arómu a rozmixujeme na kašu a podľa toho aké kocky budete robiť treba pridať príchuť vanilku, škoricu

  

2, a ešte príchute kakao a goji (goji som najprv rozmixovala)

  

3, z cesta vytvoríte kocky, ktoré dáte schladiť a môžeme podávať



Maršmelou

2. fáze

suroviny:

8g želatíny, 3PL vody, 80g sladidla kryštál (cukor som použila xylitol, iné neviem povedať ako by reagovalo), 50ml vody, 1PL škrobu, 1čL práškového cukru (zase som použila práškový xylitol), žltú tekutú farbu na potraviny, ale nemusíte dať (budú biele), olivový olej na vymazanie misiek

postup:

1, v prvom rade si pripravíme misky, do ktorých to budeme dávať (ja som použila silikónové misky na mafiny)..poriadne ich vymastíme olejom 

rada: olej môžete použiť kokosový, bude to voňavejšie...ak pridáte bolero, hneď máte inú chuť a aj farbu

2, želatínu si nasypeme do hrnca a polejeme 3PL vody, necháme napučať asi takých 10minút...takto napučanú želatínu vložíme do vysokej nádoby a pripravíme si ručný mixér (nevaríme ju)

  

3, do hrnca nalejeme 50mililitrov vody a prisypeme cukor......privedieme do varu a varíme ďalšie asi také 3min. keby ste mali teplomer na to určený, tak teplota by mala dosiahnuť 118°C 

  

3, takto roztopený cukor vložíme do vysokej nádoby, kde sme si vložili napučanú želatínu (preto netreba želatínu variť, lebo horúci roztopený cukor to spraví za vás) tyčovým mixérom šľaháme na menšom stupni asi takých 5min a pridáme 1PL škrobu .....ak zmes znásobí svoj objem o dvojnásobok, pridáte farbivo (nemusíte dať) a zvýšite otáčky a mixujete ešte 2minúty....

4, takto pripravenú zmes vylejete do pripravených silikónových formičiek, ktoré ste si naolejovali a vložíte do chladničky ....po 4 hodinách vyberiete z chladničky, nakrájate na ľubovolné tvary nožničkami a v troške práškového xylitolu obalíte, inak by strašne lepili

rada: ja som mašmelou prekrojila na polovicu niťou, ako pri krájaní horúcich knedlíkov (vznikne krásny a presný rez), skladujte ich v uzavretej nádobe inak by uschli, ale nie dlho lebo je to bez konzervantov a myslím si, že asi po 3dňoch to splesnivie :-(

rada: tieto cukríky môžeme použiť aj aj ako poťahovú hmotu na zákusky (ale je to dosť cukru, tak len pre rodinu)


Ovocné želatínky

2. fáza (môžu sa aj od 1. fáze, ale cukor by som vynechala v útočnej fáze)

suroviny:


0,4l vody, sladidlo, aké používate, 5 plátkov želatíny, aróma podľa vlastného výberu (alebo použite bolero šumienku) farbivo na zafarbenie, nemusíte dať

postup:

plátky želatíny namočíme zalejeme 0,4l vody, necháme 10minút napučať a za stáleho miešania zohrejeme (nevaríme!).....pridáme sladidlo, arómu, farbivo, premiešame a želatínu nalejeme do pripravených formičiek ...dáme do chladničky na pár hodín zachladiť a je hotovo

dobrú chuť


dukanovské sladkosti | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014