Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cviklová polievka

s kuracími haluškami
2.fáza

ako príloha kuracie halušky

na cviklovú polievku potrebujeme:

1väčšiu cviklu, 1 malý petržlen, 1menšia mrkva, 1cibuľa, štipka vegety, petržlenová vňať, soľ, bujón zeleninový

na halušky potrebujeme:

2PL pomletého kuracieho mäsa, 1žĺtko, 2PL OO, pokrájaná petržlenová vňať, na štipku noža guarovej gumy (nahradiť sa dá škrobom)

postup:

Cibuľu si nakrájame na kocky a na troške vody sparíme. Pridáme nakrájanú cviklu, mrkvu a petržlen,  podlejeme vodou a varíme pokiaľ nezmäkne. Osolíme, pridáme bujón a troška vegety. Na konci posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Zarobíme si halušky. Do misky pridáme pomleté kuracie mäso, žĺtko, OO a pokrájanú petržlenovú vňať, necháme 15min. postáť a lyžičkou vkladáme do vriacej vody. Povaríme a vložíme do pripravenej cviklovej polievky.

dobrú chuť


recepty polievky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014