Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Guláše

znojemský, maďarský, kurací s tekvicou, cuketový, segedínsky, z tofu, hlivový, pečený v sáčku

Znojemský guláš

2. fáza

suroviny:

200g hovädzieho mäsa ( použila som roštenku, ale môže sa to kľudne aj zo zadného), 1cibuľa, zavárané 4 uhorky, čierne mleté korenie, soľ,  2PLškrobu

postup:

na vode si udusíme cibuľu môže sa aj na kvapke oleja, pridáme mäso nakrájané na kocky .......pridáme korenie a soľ môže sa aj vegeta....povaríme asi 45min. podľa toho, aké je mäso mäkké...keď už zmäkne, tak pridáme pokrájané zavárané uhorky, nie veľa také 4kúsky, povaríme asi 15min. aby boli mäkké a potom zahustíme škrobom (nemusíme, ak dáme dostatočné množstvo cibule a stačí nám to) ...

rada: škrob vždy treba rozmiešať v troške vody alebo mlieka, aby sa vám nespravili hrčky

 

Maďarský guláš

2.fáza

suroviny:

200g hovädzieho mäsa, štipku soli, mletého čierneho korenia, 1veľká cibuľa, mletá červená paprika, 2 olúpané rajčiny, zelená paprika, 2PL rajčinového pretlaku. chilli

postup:

1, cibuľu si nakrájame na kocky a na troške vode sparíme, pridáme červenú mletú papriku, na kocky pokrájané hovädzie mäso, podusíme, pridáme nakrájanú papriku a olúpané rajčiny......... osolíme, okoreníme, podlejeme vodou, pridáme pretlak, chilli a robíme pokiaľ sa mäso neuvarí........po uvarení mäsa, necháme čo najviac vypariť vodu, aby sme to mali dostatočne husté a nemuseli zahusťovať..... podávame s kysnutou knedľou

 

Kurací guláš s tekvicou

2. fáza

suroviny:

200g kuracích pŕs, alebo kuracích vykostených stehien, tekvica, soľ, čierne mleté korenie, 1 veľká cibuľa, červená mletá paprika, 1 feferónka, 1 olúpaná rajčina

postup:

cibuľu si nakrájame na kocky a na vode sparíme, pridáme červenú mletú papriku a na kocky pokrájané kuracie mäso .....podusíme, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a robíme pokiaľ sa kuracie mäso neuvarí........po uvarení mäsa, pridáme feferónku,  na kocky nakrájanú tekvicu a chvíľu povaríme (tekvica sa rýchlo rozvarí, tak preto ju dávame neskoršie do gulášu) ..........necháme čo najviac vypariť vodu, aby sme to mali dostatočne husté a nemuseli zahusťovať, ale ak sa vám to zdá moc riedke, zahustíte škrobom

 

Cuketový guláš

2. fáza

suroviny:

1 veľkú cuketu na guláš a 10cm kúsok na zahustenie, 1 cibuľa, 1 zelená paprika, 2 rajčiny, červená mletá paprika, soľ, mleté čierne korenie, rasca, majoránka, olivový olej, troška pretlaku, na ochutenie troška leča

postup:

1, cuketu si očistíme, vyberieme zo stredu jadierka a pokrájame na veľké kocky......cibuľu si pokrájame na menšie kocky a na troške olivového oleja opečieme do zlastista, pridáme červenú mletú papriku, na pásiky nakrájanú zelenú papriku, olúpané rajčiny, na kocky nakrájanú cuketu..........podlejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme na jemno nakrájanú cuketu a varíme veľmi krátko, lebo cuketa je veľmi rýchlo uvarená (asi tak 15minút)

   

2, na ochutenie pridáme rascu, majoránku a zavárané lečo (asi tak 2PL)

 

Segedínsky guláš


2. fáza

suroviny:

1cibuľa, 200g kyslej kapusty, 200g kuracieho mäsa (môžete použiť kuracie stehná) , čierne mleté korenie, vegeta, rasca celá, červená mletá paprika, sladidlo (aké používate), 1PL škrobu, mlieko asi tak 4PL..

postup:


1, na vode si sparíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku,  pomiešame a pridáme na kocky nakrájané kuracie stehná

2, okoreníme, pridáme troška vegety a pridáme pokrájanú kyslú kapustu (môžeme podliať troškou vody).........povaríme ďalších 20min. aby kapusta bola uvarená



3, po uvarení dochutíme sladidlom, ale nemusíte (ak máte radi kyslejší segedín) a zahustíme škrobom, ktorý sme si zamiešali v malom množstve mlieka podľa potreby

 

Guláš z tofu

2. fáza

suroviny:

1 údené tofu, 3PL zaváraného leča, 2 cibule, soľ, majoránka, mletá červená paprika, korenie na guláš,

postup:

1, údené tofu si nakrájame na kocky, vložíme do misky, posypeme gulášovým  korením, premiešame a necháme 10minút odpočinúť ..........cibuľu si nakrájame na menšie kocky, ktorú opečieme na troške olivového oleja, pridáme červenú mletú papriku, pokrájané tofu, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku a podlejeme vodou

2, chvíľku povaríme, pridáme lečo a necháme čo najviac vypariť vodu, aby sme to mali dostatočne husté a nemuseli zahusťovať

 

Hlivový guláš

2. fáza

suroviny:

hliva, 1 veľká cibuľa, za hrsť sušených hríbov , 1 PL škrobu, mletá červená paprika, vegeta, soľ, čierne mleté korenie

postup:

cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno .......dáme do hrnca a podlejeme vodou a troška uvaríme..... pridáme červenú papriku a ostatné koreniny .... pridáme na hrubo nakrájanú hlivu a sušené hríby ...........podlejeme vodou a varíme pokiaľ hliva nie je dostatočne uvarená.....  po uvarení zahustíme škrobom,  ktorý si rozmiešame v troške vody,  aby sa nám nenarobili hrudky


Guláš pečený v sáčku

2. fáza

suroviny:

200g kuracích stehien, 1malá mrkva, petržlen, 3 cibule, korenie na guláš, soľ

postup:

1, všetky suroviny na guláš pokrájame na väčšie časti, vložíme do sáčku (ktorý je na to určený!!!!), posypeme korením a osolíme

     

2, sáčok uzavrieme, vložíme na pripravený plech a dáme do rúry piecť

  

3, pečieme približne 45 minút  pri teplote 180°C

 

dobrú chuť


recepty z hovädzieho mäsa | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014