Rumové guľôčky
2. fáza
suroviny:
1PL uvareného pudingu, sladidlo, aké používate, tvaroh, goji, rumová esencia, rozmixované dukan piškóty
postup:
všetky suroviny zmiešame spolu, vytvoríme guľôčky, vložíme do košíčkov a necháme zachladiť ..podávame bez gombíkov (sú len ako ozdoba)
Džemové guľôčky
2. fáza
suroviny:
dukan piškóty, tekvicový džem
postup:
piškóty si rozmixujeme a pridáme dostatočné množstvo džemu, aby sme mohli vytvoriť guľôčky ( to zbadáte koľko džemu budete potrebovať)... toto sú najjednoduchšie guľôčky
Guľôčky z vareného vajíčka
2. fáza
suroviny na vanilkové:
2 uvarené žĺtka, sladidlo, aké používate, 1čL jemného nízkotučného tvarohu, vanilková esencia, goji, 1PL pomletých piškót
suroviny na kakové:
2 uvarené žĺtka, sladidlo, aké používate, 1čL jemného nízkotučného tvarohu, rumová esencia, 1čL nízkotučného kakaa
suroviny na škoricové:
2 uvarené žĺtka, sladidlo, aké používate, 1čL jemného nízkotučného tvarohu, 1čL škorice, pomarančovú esenciu, 1PL pomletých piškót
postup:
1, žĺtok si roztlačíme vidličkou a podľa toho, aké sme si vybrali guľôčky zamiešame potrebné suroviny...rukou vytvoríme guľôčky menšej veľkosti, schladíme a podávame
2, vytvoriť môžete 100 variácií, aké Vás napadnú :-) napríklad ak pridáte iný druh esencie, hneď to zmení chuť
Mrkvové guľôčky
2. fáza
suroviny:
malá mrkva, sladidlo, aké používate (vhodné na tepelné spracovanie), 1PL pomletých piškót, 2čL jemného nízkotučného tvarohu, citrónová šťava
postup:
1, mrkvu ošúpeme, ostrúhame na jemno a vložíme do malého hrnca..........do hrnca pridáme ešte šťavu z citróna a sladidlo.....za stáleho miešania podusíme tak dlho, kým sa neodstráni tekutina.... odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť
2, do vychladnutej mrkvovej zmesi pridáme, tvaroh, rozmixované piškóty, premiešame a vytvárame gule ľubovoľnej veľkosti
rada: suroviny primiešavajte postupne, aby cesto nebolo príliš riedke, alebo husté
http://janakozmalova.blog.sk/detail-gul%F4cky.html?a=d19588f548b773820e482e94a24fa22a
Guľôčky ako novinka
25.11.2013 12:01:22
uložené v dukanovských sladkostiach
Komentáre