2. fáza
suroviny:
2PL sušeného mlieka, 1PL jemného nízkotučného tvarohu, 1čL kokosového oleja, punčovú esenciu, sladidlo aké používate
postup:
všetky suroviny zmiešame a mokrými rukami vytvarujeme guľôčky ... vložíme do košíkov a môžeme konzumovať
Rumové guľôčky
2. fáza
suroviny:
1PL uvareného pudingu, sladidlo, aké používate, tvaroh, goji, rumová esencia, rozmixované dukan piškóty
postup:
všetky suroviny zmiešame spolu, vytvoríme guľôčky, vložíme do košíčkov a necháme zachladiť ..podávame bez gombíkov (sú len ako ozdoba)
Džemové guľôčky
2. fáza
suroviny:
dukan piškóty, tekvicový džem
postup:
piškóty si rozmixujeme a pridáme dostatočné množstvo džemu, aby sme mohli vytvoriť guľôčky ( to zbadáte koľko džemu budete potrebovať)... toto sú najjednoduchšie guľôčky
Guľôčky z vareného vajíčka
2. fáza
suroviny na vanilkové:
2 uvarené žĺtka, sladidlo, aké používate, 1čL jemného nízkotučného tvarohu, vanilková esencia, goji, 1PL pomletých piškót
suroviny na kakové:
2 uvarené žĺtka, sladidlo, aké používate, 1čL jemného nízkotučného tvarohu, rumová esencia, 1čL nízkotučného kakaa
suroviny na škoricové:
2 uvarené žĺtka, sladidlo, aké používate, 1čL jemného nízkotučného tvarohu, 1čL škorice, pomarančovú esenciu, 1PL pomletých piškót
postup:
1, žĺtok si roztlačíme vidličkou a podľa toho, aké sme si vybrali guľôčky zamiešame potrebné suroviny...rukou vytvoríme guľôčky menšej veľkosti, schladíme a podávame
2, vytvoriť môžete 100 variácií, aké Vás napadnú :-) napríklad ak pridáte iný druh esencie, hneď to zmení chuť
Mrkvové guľôčky
2. fáza
suroviny:
malá mrkva, sladidlo, aké používate (vhodné na tepelné spracovanie), 1PL pomletých piškót, 2čL jemného nízkotučného tvarohu, citrónová šťava
postup:
1, mrkvu ošúpeme, ostrúhame na jemno a vložíme do malého hrnca..........do hrnca pridáme ešte šťavu z citróna a sladidlo.....za stáleho miešania podusíme tak dlho, kým sa neodstráni tekutina.... odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť
2, do vychladnutej mrkvovej zmesi pridáme, tvaroh, rozmixované piškóty, premiešame a vytvárame gule ľubovoľnej veľkosti
rada: suroviny primiešavajte postupne, aby cesto nebolo príliš riedke, alebo husté
Kávové guľôčky
3. fáza (lebo je tam viac ako 2 tolerované potraviny, ale ak použijete puding bez škrobu tak aj v 2. fáze)
suroviny:
upečené piškóty, orechová esencia, instantná káva, goji namočené v rume, alebo v esencii rumovej, uvarený puding čokoládový v 250ml mlieka, tvaroh asi 1PL podľa hustoty hmoty, kakao, sladidlo aké používate
piškoty: 4 vajíčka, 4PL škrobu, 2PL sladidla, aké používate, 1čL PDP (prášok do pečiva), aróma vanilková
postup na piškóty:
4 žĺtka vyšľaháme do peny so sladidlom pridáme arómu, škrob, PDP.....vyšľaháme a zapracujeme zo 4 bielkov sneh....vložíme do zdobiaceho vrecúška a striekame tvary ...... pečieme pri 180°C asi tak 8min. nie viac, lebo zhoria a nebudú nadýchané
postup:
piškóty rozomelieme, puding uvaríme a zmiešame so všetkými surovinami okrem kakaa (puding nepoužijeme celý, len toľko koľko potrebujete spraviť guľôčok )...........vytvarujeme guľôčky a obalíme v kakaovom prášku.
Kokosové guľôčky
2. fáza
suroviny:
upečené piškóty (recept už poznáme), kokosová esencia, uvarený puding v 250ml mlieka, aby to bolo husté, sladidlo podľa potreby (sladidlo dáme uvariť spolu s pudingom), tvaroh 1PL
piškóty: 4 vajíčka, 4PL škrobu, 2PL sladidla, aké používate, 1čL PDP (prášok do pečiva), aróma vanilková
postup na piškóty:
4 žĺtka vyšľaháme do peny so sladidlom, pridáme arómu, škrob, PDP.....vyšľaháme a zapracujeme zo 4 bielkov sneh....vložíme do zdobiaceho vrecúška a striekame tvary ...... pečieme pri 180°C asi tak 8min. nie viac, lebo zhoria a nebudú nadýchané
postup:
piškótky pomelieme, zmiešame s uvareným pudingom a tvarohom........... môžeme dať aj viac ako 1PL podľa toho ako sa to bude tvarovať ...pridáme esenciu a tvarujeme guľôčky.......... ja som ich potom obalila v práškovom xylitole, aby to nebolo také lepkavé, alebo v zomletých piškótach ...........pre rodinu ich môžeme obaliť v kokose.
Salkové guľky
2. fáza
suroviny:
husté uvarené salko, mixované piškóty. papierové košíčky
postup:
suroviny zmiešame spolu, vytvarujeme hmotu do guliek, vložíme do košíkov a hotovo
http://janakozmalova.blog.sk/detail-vyroba-salka.html?a=d9f0c708a14100912122a56c74b3be55 krásne mlsanie
sladké mlsanie
Komentáre