Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Halušky

tekvicové, kuracie, chia-tekvicové, proteínové, proteínové troška inak, paprikové, otrubové, cviklové, tvarohové, pečeňové, špenátové, s medvedím cesnakom, špenátové falošné slíže
Rady, aby sa Vám halušky nerozvarili, dodržiavajte toto :

1, zarobiť cesto považovanej hustoty

2, nechať aspoň 20min odstáť OO (ovsené otrúb) napučia a so  škrobom sa spoja :-)

3, vkladať cesto do horúcej vody, ale nie aby vrela (bublinkovala)

4, po vložení halušiek do vody nemiešať !!!!!!  a ani počas varenia sú moc krehké 

5, scediť a podávať :-) 

dúfam, že sa vám už ani po týchto radách nerozvaria :-)

Tekvicové halušky


do polievok, k hlavnému jedlu


2. fáza


suroviny:


1celé vajíčko, alebo len žĺtok, 1PL OO, na štipku noža guarovej gumy, roztlačená tekvica, soľ

postup:

uvarenú tekvicu v miske roztlačíme vidličkou, pridáme k nej vajíčko, OO, guarovu gumu, soľ, necháme odstáť 15min. a vkladáme lyžicou do vriacej vody....sitkom vyberieme a môžeme podávať

rada: do halušiek pridajte iba žĺtko a postupne pridávajte bielko, nemusíte ho tam dať celé, aby sa vám halušky nerozvárali.




Kuracie halušky

do polievok, k omáčkam

2. fáza


suroviny:

2PL pomletého kuracieho mäsa, 1žĺtko, 2PL OO, pokrájaná petržlenová vňať, na štipku noža guarovej gumy (nahradiť sa dá škrobom)

postup:

do misky pridáme pomleté kuracie mäso, žĺtko, OO a pokrájanú petržlenovú vňať, necháme 15min. postáť a lyžičkou vkladáme do vriacej vody....povaríme a keď vystúpia na hladinu vyberieme a môžeme podávať





Halušky s chia semiačkami a tekvicou


do polievok, k mäsovým pokrmom

2. fáza

suroviny:


2PL uvarenej a rozmačkanej tekvice, 1čL chia semiačok, štipka soli, 1PLškrobu, 1PL OO (ovsených otrúb), 1bielko

postup:

Chia semená namočíme na 5min. do studenej vody, aby nám napučali. Tekvicu si uvaríme a rozmačkáme. Suroviny na gnochi spolu s chia semenami zamiešame do hustejšej zmesi, necháme odstáť asi 20min. ....hádžeme malou lyžičkou halušky do vriacej vody. .....varíme pokiaľ nevystúpia na povrch




Halušky tvarohové 1

1. fáza


suroviny:

2PL hrudkovitého nízkotučného tvarohu, 1 vajíčko, 1PL psyllium, 2čL sušeného bielka

postup:


všetky suroviny zmiešame, necháme postáť asi 5min. a vkladáme do horúcej vody veľkou lyžicou halušky ...chvíľku povaríme, scedíme a podávame




Proteínové halušky

do polievok, k omáčkam

1. fáza

suroviny:

2PL proteínu Protifar, 1žĺtko, 1PL cottage cheese, na štipku noža guarovej gumy

postup:

všetky suroviny zamiešame, necháme odpočinúť asi tak na 5min..... a vkladáme do horúcej vody , počkáme pokiaľ nevyplávajú na povrch, scedíme a môžeme podávať...z tohoto cesta sa dá spraviť aj knedlík, ak toto cesto vložíte do mikroténového sáčku a uvaríte v hrnci pod pokrievkou....vychladíte , pokrájate a podávate ku gulášu




Paprikové halušky

do polievok

2. fáza


suroviny:


2PL pomletého kuracieho mäsa, mletá červená paprika, na štipku noža guarovej gumy (nahradiť sa dá škrobom), žĺtko, troška soli

postup:

do misky pridáme mäso, mletú červenú papriku, guarovú gumu, žĺtko, soľ premiešame, necháme 15min. postáť a vkladáme do vriacej vody po lyžičkách.




Otrubové halušky

k všetkému

2. fáza


suroviny:


2PL OO (ovsených otrúb), 1vajce a 1PL škrobu

postup:


všetky suroviny spolu zamiešať a cez haluškáreň nahádzať do vody ...........variť pokiaľ nevyplávajú na povrch..... nechať povariť a scedíme  .....môžeme podávať




Cviklové halušky

k mäsovým pokrmom

2. fáza


suroviny:


2PL OO (ovsených otrúb), 1vajíčko, 1PL škrobu, rozmixovaná červená repa

postup:


všetky suroviny spolu zamiešať, nechať odstáť aspoň na 10min. a cez haluškáreň nahádzať do vody ...........variť pokiaľ nevyplávajú na povrch..... nechať povariť a scedíme  .....môžeme podávať


Tvarohové halušky
2


na slano, na sladko, aj do polievok

2. fáza

suroviny:

100g hrudkového tvarohu, 1vajíčko, 3PL škrobu, soľ všetko spolu vymiešame a na  pomúčenej doske škrobom vytvarujeme guličky, alebo šúľance to je jedno aký tvar spravíte  ..... uvaríme vo vode..... ak vystúpia hore zlejeme a sú hotové.

rada: pridajte do haluškového cesta najprv žĺtok, zamiešajte a až potom postupne pridávajte bielko a to preto, aby ste cesto nemali moc riedke a aby sa vám to nerozváralo. Pri tvarovaní halušiek si aj ruky poprášte škrobom, bude sa vám to lepšie robiť

postup:

všetky suroviny zmiešame spolu, necháme 20min. odpočinúť....z cesta vytvarujeme guličky, ňoky, alebo halušky a vložíme do horúcej vod...... varíme pokiaľ nám nevystúpia na hladinu, scedíme a podávame k mäsu, k omáčkam, ako kapustné halušky, po pridaní cukru aj na sladko so sladidlom a tvarohom

 

Proteinové pečeňové halušky

1. fáza

suroviny:

1PL proteínu protifar, štipka guarovej gumy, soľ, naškriabané kuracie pečienky, vajíčko nie celé len polovičku žĺtka

postup:

všetky suroviny na halušky zamiešame, necháme pár minút odstáť a vkladáme do horúcej vody ....chvíľu povaríme, vyberieme a podávame

 

 


Pečeňové halušky dva druhy

do polievok

2. fáza

suroviny na prvú variantu:

1 vajíčko, 3 kúsky kuracích pečienok naškriabať,  alebo rozmixovať, 1PL škrobu, soľ, 3 strúčiky cesnaku, majorán 

suroviny na druhú variantu:

1 žĺtko, pár kúskov naškriabaných kuracích pečienok, polovičku lyžičky guarovej gumy, 1PL OO (ovsených otrúb), soľ

postup:

obe majú rovnaký postup.........všetky suroviny na halušky zmiešame a nahádžeme do horúcej vody cez sito, alebo tvarujeme väčšie halušky lyžicou........ počkať nech vylezú hore a je hotovo

 

Špenátové halušky

do polievok, k mäsovým pokrmom

2. fáza

suroviny:

2PL OO (ovsených otrúb), 1vajce a 1PL škrobu, 1PL špenátu (špenátový pretlak)

postup:


všetko spolu zamiešame  a cez haluškáreň nahádžeme do vody ( alebo malou lyžicou tvoriť guľky) ........ varíme pokiaľ nevyplávajú na povrch......... necháme povariť a scedíme

rada: ak sa vám rozvaria nevadí, nechajte ich v chladničke stuhnúť a potom lyžicou vytvarujete požadovaný tvar.....mne sa nikdy nerozvarili, ale dievčatá to majú pravidelne rozvarené:-(

 

Halušky s medvedím cesnakom

k mäsu, alebo do polievok

2. fáza

suroviny:

1PL ovsených otrúb, 1 žĺtko, 1čL proteínu, na jemno pokrájaného medvedieho cesnaku, soľ

postup:

všetky suroviny na halušky zmiešame, necháme chvíľku odpočinúť a vkladáme malé halušky do horúcej vody chvíľku povaríme, scedíme a podávame



Špenátové falošné slíže

do polievok, k omáčkam

2. fáza

suroviny na palacinky:

2 vajcia, 3PL škrobu,120ml nízkotučného mlieka, cesnak, korenie, soľ, 2PL špenátu ( najlepší je pretlak mrazený je taký jemnučký)

postup:

1, všetky suroviny dobre zmiešame a na suchej panvici urobíme klasické palacinky....... spravíme z toho asi 9ksusov

 

2, palacinku nakrájame na pásiky a podávame aj ako prílohu k mäsu, alebo omáčkam 

dobrú chuť


dukanovske prílohy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014