2. fáza
suroviny na hamburger:
250g pomletého hovädzieho mäsa, štipka korenia, štipku pokrájaného rozmarínu, 1čL worčestrovej omáčky, 1čL horčice, štipka soli, petržlenová vňať, 3 krajce dukanovského chleba.
suroviny na ozdobu:
pár koliesok uhorky a rajčiny, ľadový šalát a môžete pridať kolieska cibule
suroviny na 1 žemľu:
1 surové vajíčko, 3PL OO (ovsených otrúb), 1PL kukuričného škrobu, 1/2 čL PDP (prášku do pečiva)
postup:
všetky suroviny na hamburger premiešame a necháme odpočinúť na 20min...... z odležanej hamburgerovej zmesi tvarujeme väčšie guľky, rozpleskneme medzi dlaňami a vytvoríme placky. ......opečieme na suchej teflónovej panvici z oboch strán (na hamburger môžeme pridať plátok syra a nechať roztopiť).....
žemličku si pripravíme úplne jednoducho......všetky suroviny zmiešame a vložíme do guľatej nádoby s priemerom 10cm vložíme do rúry a pečieme cca 10min. pri 180°C. ......vyberieme, necháme vychladnúť, prekrojíme na polovicu, pridáme opečený hamburger, nakrájanú zeleninu a podávame :-)
rada: na prípravu žemličky som použila nádobu na tvarovanie jedla má perfektný rozmer a môže sa používať aj do rúry na zapečenie .....inak neviem, ako by som dosiahla tvar žemličky, keby som toto nepoužila...
takéto formičky som použila : http://eshop.tescoma.sk/priprava-a-spracovanie-potravin/kuchynske-naradie-a-pomocky/chef/428260-formicky-na-tvarovanie-pokrmov-chef-2-ks
TIP: podávame s dresingom, alebo kečupom
Hamburger lososový
2. fáza
suroviny:
100g lososa, 1 jarná cibuľa, 1PL strúhanky dukan, 1 bielok, čerstvá bazalka, soľ, mleté čierne korenie, pažítka
postup:
1, lososa si umyjeme, stiahneme z kože, pokrájame na malé kocky.......do pokrájaného lososa, pridáme nakrájanú jarnú cibuľu, nasekané bylinky, soľ, korenie, strúhanku a poriadne premiešame .....bielok ušľaháme na tuhý sneh a pridáme do ochutenej lososovej zmesi .....zmes je dosť riedka, tak som si pomohla formičkami na pečenie
2, na rozpálenú panvicu som si položila formičku a do nej vložila lososovú zmes....keď sa opečie jedna strana, formičku odstránime a opečieme z druhej strany (tak som si vytvorila pekný guľatý tvar a vytvorila hamburger)
Hamburger kurací
2. fáza
suroviny na kurací hamburger:
pomleté kuracie mäso, korenie, cesnak, soľ, červená paprika, 1vajíčko surové, na drobno nakrájanú cibuľu, troška dukanovskej strúhanky (množstvá dávajte od oka)
suroviny na toast:
1čL PDP (prášku do pečiva), 2PL OO (ovsených otrúb), 2PL škrobu, 1 celé vajíčko, štipku soli, 1PL bieleho nízkotučného jogurtu
postup na toast:
všetky suroviny zamiešame a surové cesto vložíme do rozohriateho toastovača, necháme to tam asi tak 10min. potom otvoríme a skontrolujeme, malo by to byť hotové do zlatista opečené a chrumkavépostup na hamburger:
všetko spolu zamiešať.... nechať odstáť asi tak 20min. na chladnom mieste, aby sa chute prepojili a potom vytvarujeme malé guľky, ktoré rozplácneme medzi dlaňami a na teflónovej panvici opečieme na sucho z oboch strán......toast si rozkrojíme a naplníme mäsom, plátkom syra, nakrájanou cibuľou, čínskou kapustou a môžeme pokvapkať kečupom.... všetko to čo máme radi na hamburgeroch záleží len a len na vás
Hamburger zeleninový (z varenej zeleniny)
2. fáza
suroviny:
červená paprika, mrkva, kaleráb, petržlen, cibuľa, struky, 1PL dukanovskej strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, 1vajíčko, petržlenová vňať
postup:
zeleninu si pokrájame na malé kúsky a dáme uvariť na pár minút.....uvarenú zeleninu scedíme, vložíme do misky a necháme vychladnúť......do takto vychladnutej zeleniny pridáme soľ, korenie, vajíčko, pretlačený cesnak, pokrájanú petržlenovú vňať, strúhanku a poriadne premiešame ..........aby ste ho mali takýto vysoký, použite opäť formičky, opečieme z oboch strán a podávame s dresingom
dresing: do bieleho jogurtu pridáme čerstvú bazalku, citrónovú šťavu a pretlačený cesnak
Hamburger zeleninový (zo surovej zeleniny)
2. fáza
suroviny:
reďkovka, cuketa, zeler, petržlen, mrkva, pažítka, červená paprika, 1PL strúhanky dukan, 1 vajíčko, 1PL bieleho nízkotučného jogurtu, soľ, mleté čierne korenie
postup:
1, všetkú zeleninu postrúhame na strúhadle na väčšie kúsky....do takto postrúhanej zeleniny pridáme soľ, korenie, vajíčko, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, strúhanku a poriadne premiešame ..........aby ste hamburger mali dostatočne vysoký, použite opäť formičky, opečieme z oboch strán
2, podávame v žemličke, alebo s dresingom
Hamburger z tofu
2. fáza
suroviny:
polovičku bieleho tofu, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, 1PL škrobu, 1PL psyllia, 1 vajíčko, 2čL sójovej omáčky, štipka mletého čierneho korenia, petržlenová vňať
postup:
1, tofu si rozmačkáme vidličkou, alebo rozmixujeme spolu s petržlenovou vňaťou...pridáme ostatné suroviny a necháme 10 minút postáť.......takto pripravenú zmes vložíme na rozpálenú teflónovú panvicu a opečieme z oboch strán
2, ak to chcete mať vysoké ako ja, treba opäť použiť formičky na tvarovanie jedla (foto pri prvom recepte)
Hamburger tuniakový
1. fáza (bez zeleniny)
suroviny:
jedna konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 2 jarné nasekané cibuľky, 1PL psyllia, 1 vajíčko, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, 1čL majoránky, 1čL pokrájanej pažítky, štipka mletého čierneho korenia
postup:
1, všetky suroviny na tuniakový hamburger zamiešame spolu a necháme 10minút odpočinúť a postupujeme ako pri ostatných hamburgeroch......opečieme z oboch strán a podávame
rada: majoránku pred nasypaním do zmesi poriadne medzi dlaňami rozdrvíme, keby ste to nespravili tak v hotových hamburgeroch ju vôbec nezacítite
Cigánska v žemličke
2. fáza
na žemľu potrebujeme:
1 vajíčko, 1PL škrobu, 3PL OO, slabá čL sušeného droždia, bazalka, kmín, pažítka
na cigánsku potrebujeme
kuracie rezne, 2 veľké cibule, horčica, troška sladidla
postup:
1, žemličky si musíme upiecť. ....všetky suroviny na žemličku zmiešame spolu, naplníme okrúhle nádoby na pečenie (aby sme mali tvar ako pri žemličke) a dáme piecť do rúry na 15min. pri 160°C ....vyberieme, vychladíme a prekrojíme pozdĺžne na polovicu
2, do panvice pridáme troška vody, sladidlo a počkáme nech sa nám sladidlo roztopí, cibuľu si nakrájame na hrubšie pásiky, vložíme do hrnca so sladidlom a varíme pokiaľ nie je cibuľa mäkká
3, na teflónovú panvicu dáme troška soli, necháme troška opiecť (aby nám stmavla) a pridáme umyté kuracie rezne, opečieme, podlejeme troškou vody a otočíme na druhú stranu.......necháme vypariť vodu a hotovo
4, na rozkrojenú žemľu natrieme horčicu, pridáme cibuľu a na koniec pridáme kuracie mäso.
Hamburger hovädzo-kurací
2. fáza
suroviny na hamburger
hovädzie mäso + kuracie,mleté čierne korenie soľ, 2 vajcia , trocha dukanovského chleba, cesnak, bazalka, petržlenová vňať
suroviny na grilovanú cuketu:
2 menšie cukety, marináda : petržlenová vňať, cesnak, olivový olej a soľ
postup:cuketu pokrájame na tenké pásiky a poukladáme na rozhorúčenú panvicu bez oleja a otáčame z oboch strán..... pripravíme si marinádu na cuketu a to tak, ze petržlenovú vňať posekáme najemno, cesnak roztlačíme, prilejeme olivový olej a troška posolíme.......... potom to natrieme na opečené cukety
hamburgerové mäso zamiešame a tiež na suchej panvici upečieme z oboch strán .......... môžeme potom na ne dať aj plátkový syr je to chutnejšie a nie je to také suché
dobrú chuť
Komentáre