Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hamburgery

hovädzí, lososový, kurací, zeleninový, z tofu, tuniakový, cigánska, hovädzo-kurací
Hamburger hovädzí

2. fáza

suroviny na hamburger:


250g pomletého hovädzieho mäsa, štipka korenia, štipku pokrájaného rozmarínu, 1čL worčestrovej omáčky, 1čL horčice, štipka soli, petržlenová vňať, 3 krajce dukanovského chleba.

suroviny na ozdobu:

pár koliesok uhorky a rajčiny, ľadový šalát a môžete pridať kolieska cibule

suroviny na 1 žemľu:


1 surové vajíčko, 3PL OO (ovsených otrúb), 1PL kukuričného škrobu, 1/2 čL PDP (prášku do pečiva)

postup:

všetky suroviny na hamburger premiešame a necháme odpočinúť na 20min...... z odležanej hamburgerovej zmesi tvarujeme väčšie guľky, rozpleskneme medzi dlaňami a vytvoríme placky. ......opečieme na suchej teflónovej panvici z oboch strán (na hamburger môžeme pridať plátok syra a nechať roztopiť).....
žemličku si pripravíme úplne jednoducho......všetky suroviny zmiešame a vložíme do guľatej nádoby s priemerom 10cm vložíme do rúry a pečieme cca 10min. pri 180°C. ......vyberieme, necháme vychladnúť, prekrojíme na polovicu, pridáme opečený hamburger, nakrájanú zeleninu a podávame :-)

rada: na prípravu žemličky som použila nádobu na tvarovanie jedla má perfektný rozmer a môže sa používať aj do rúry na zapečenie .....inak neviem, ako by som dosiahla tvar žemličky, keby som toto nepoužila...

takéto formičky som použila :  http://eshop.tescoma.sk/priprava-a-spracovanie-potravin/kuchynske-naradie-a-pomocky/chef/428260-formicky-na-tvarovanie-pokrmov-chef-2-ks



TIP: podávame s dresingom, alebo kečupom




Hamburger lososový

2. fáza

suroviny:

100g lososa, 1 jarná cibuľa, 1PL strúhanky dukan, 1 bielok, čerstvá bazalka, soľ, mleté čierne korenie, pažítka

postup:


1, lososa si umyjeme, stiahneme z kože, pokrájame na malé kocky.......do pokrájaného lososa, pridáme nakrájanú jarnú cibuľu, nasekané bylinky, soľ, korenie, strúhanku a poriadne premiešame .....bielok ušľaháme na tuhý sneh a pridáme do ochutenej lososovej zmesi .....zmes je dosť riedka, tak som si pomohla  formičkami na pečenie

  

2, na rozpálenú panvicu som si položila formičku a do nej vložila lososovú zmes....keď sa opečie jedna strana, formičku odstránime a opečieme z druhej strany (tak som si vytvorila pekný guľatý tvar a vytvorila hamburger)




Hamburger kurací

2. fáza

suroviny na kurací hamburger:

pomleté kuracie mäso, korenie, cesnak, soľ, červená paprika, 1vajíčko surové, na drobno nakrájanú cibuľu, troška dukanovskej strúhanky (množstvá dávajte od oka)

suroviny na toast:

1čL PDP (prášku do pečiva), 2PL OO (ovsených otrúb), 2PL škrobu, 1 celé vajíčko, štipku soli, 1PL bieleho nízkotučného jogurtu

postup na toast:

všetky suroviny zamiešame a surové cesto vložíme do rozohriateho toastovača, necháme to tam asi tak 10min. potom otvoríme a skontrolujeme, malo by to byť hotové do zlatista opečené a chrumkavé

postup na hamburger:

všetko spolu zamiešať.... nechať odstáť asi tak 20min. na chladnom mieste,  aby sa chute prepojili a potom vytvarujeme malé guľky, ktoré rozplácneme medzi dlaňami a na teflónovej panvici opečieme na sucho z oboch strán......toast si rozkrojíme a naplníme mäsom, plátkom syra, nakrájanou cibuľou, čínskou kapustou a môžeme pokvapkať kečupom.... všetko to čo máme radi na hamburgeroch záleží len a len  na vás




Hamburger zeleninový   (z varenej zeleniny)

2. fáza


suroviny:

červená paprika, mrkva, kaleráb, petržlen, cibuľa, struky,  1PL dukanovskej strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, 1vajíčko, petržlenová vňať



postup:

zeleninu si pokrájame na malé kúsky a dáme uvariť na pár minút.....uvarenú zeleninu scedíme, vložíme do misky a necháme vychladnúť......do takto vychladnutej zeleniny pridáme soľ, korenie, vajíčko, pretlačený cesnak, pokrájanú petržlenovú vňať, strúhanku a poriadne premiešame ..........aby ste ho mali takýto vysoký, použite opäť formičky, opečieme z oboch strán a podávame s dresingom

dresing: do bieleho jogurtu pridáme čerstvú bazalku, citrónovú šťavu a pretlačený cesnak




Hamburger zeleninový (zo surovej zeleniny)


2. fáza

suroviny:

reďkovka, cuketa, zeler, petržlen, mrkva, pažítka, červená paprika, 1PL strúhanky dukan, 1 vajíčko, 1PL bieleho nízkotučného jogurtu, soľ, mleté čierne korenie



postup:


1, všetkú zeleninu postrúhame na strúhadle na väčšie kúsky....do takto postrúhanej zeleniny pridáme soľ, korenie, vajíčko, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, strúhanku a poriadne premiešame ..........aby ste hamburger mali dostatočne vysoký, použite opäť formičky, opečieme z oboch strán



2, podávame v žemličke, alebo s dresingom




Hamburger z tofu

2. fáza


suroviny:

polovičku bieleho tofu, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, 1PL škrobu, 1PL psyllia, 1 vajíčko, 2čL sójovej omáčky, štipka mletého čierneho korenia, petržlenová vňať

postup:

1, tofu si rozmačkáme vidličkou, alebo rozmixujeme spolu s petržlenovou vňaťou...pridáme ostatné suroviny a necháme 10 minút postáť.......takto pripravenú zmes vložíme na rozpálenú teflónovú panvicu a opečieme z oboch strán

     

2, ak to chcete mať vysoké ako ja, treba opäť použiť formičky na tvarovanie jedla (foto pri prvom recepte)



Hamburger tuniakový


1. fáza (bez zeleniny)

suroviny:

jedna konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 2 jarné nasekané cibuľky, 1PL psyllia, 1 vajíčko, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, 1čL majoránky, 1čL pokrájanej pažítky, štipka mletého čierneho korenia

postup:


1, všetky suroviny na tuniakový hamburger zamiešame spolu a necháme 10minút odpočinúť a postupujeme ako pri ostatných hamburgeroch......opečieme z oboch strán a podávame

  

rada: majoránku pred nasypaním do zmesi poriadne medzi dlaňami rozdrvíme, keby ste to nespravili tak v hotových hamburgeroch ju vôbec nezacítite




Cigánska v žemličke

2. fáza


na žemľu potrebujeme:

1 vajíčko, 1PL škrobu, 3PL OO, slabá čL sušeného droždia, bazalka, kmín, pažítka

na cigánsku potrebujeme

kuracie rezne, 2 veľké cibule, horčica, troška sladidla

postup:

1, žemličky si musíme upiecť. ....všetky suroviny na žemličku zmiešame spolu,  naplníme okrúhle nádoby na pečenie (aby sme mali tvar ako pri žemličke) a dáme piecť do rúry na 15min. pri 160°C ....vyberieme, vychladíme a prekrojíme pozdĺžne na polovicu

2, do panvice pridáme troška vody, sladidlo a počkáme nech sa nám sladidlo roztopí, cibuľu si nakrájame na hrubšie pásiky,  vložíme do hrnca so sladidlom a varíme pokiaľ nie je cibuľa mäkká

3, na teflónovú panvicu dáme troška soli, necháme troška opiecť (aby nám stmavla) a pridáme umyté kuracie rezne, opečieme, podlejeme troškou vody a otočíme na druhú stranu.......necháme vypariť vodu a hotovo

4, na rozkrojenú žemľu natrieme horčicu, pridáme cibuľu a na koniec pridáme kuracie mäso.




Hamburger hovädzo-kurací

2. fáza

suroviny na hamburger

hovädzie mäso + kuracie,mleté čierne korenie soľ, 2 vajcia , trocha dukanovského chleba, cesnak, bazalka, petržlenová vňať

suroviny na grilovanú cuketu:

2 menšie cukety, marináda : petržlenová vňať, cesnak, olivový olej a soľ

postup:

cuketu pokrájame na tenké pásiky a poukladáme na rozhorúčenú panvicu bez oleja a otáčame z oboch strán..... pripravíme si marinádu na cuketu a to tak, ze petržlenovú vňať posekáme najemno, cesnak roztlačíme, prilejeme olivový olej a troška posolíme.......... potom to natrieme na opečené cukety

hamburgerové mäso zamiešame a tiež na suchej panvici upečieme z oboch strán .......... môžeme potom na ne dať aj plátkový syr je to chutnejšie a nie je to také suché

dobrú chuť


recepty mäsové | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014