Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Horčica, Kečup

domáce
Domáca horčica

2. fáza

suroviny:

1balíček semienok horčice (dostať v každom obchode), 100ml ocotu (podľa toho, ako to bude hustnúť), 1PL sladidla aké používate, 1čL soli,

postup:

1, semienka zalejeme na 30min. horúcou vodou, potom vodu vylejeme a vymixujeme........pridáme soľ, sladidlo......ocot pridávame postupne (nie naraz),  aby sme nedali toho moc, lebo by to bolo riedke na to pozor

       

2, mixujeme aj 15min. potrebujeme, aby bola jemnej konzistencie ........čím viac mixujeme, tým viac bude jemnejšia ......dáte do uzatváracieho pohára a do chladničky...... vydrží vám aj viac ako mesiac.

rada: ak nemáte radi ostré veci, ani ju neskúšajte robiť, nie je ako z obchodu, ale mne veľmi chutí

využitie: podávame hlavne k mäsu, alebo do omáčok



Domáci kečup

2. fáza

suroviny:    množstvo na veľký pohár z 350g plnotučnej horčice (ak chcete viac, treba zvýšiť dávku)

3 veľké paradajky (najlepšie prezreté), 1veľkú cibuľu, polovičku cukety (mladej nešúpať), 2 strúčiky cesnaku, polovičku čL soli, sladidlo, 1čL horčice, 1PL octu, štipka mletého čierneho korenia, štipka kurkumi, štipka škorice, 1čL mletej červenej papriky, 4ks klinčekov, 5ks nového korenia, pridala som ešte  5PL prepasírovaných paradajok, lebo paradajky neboli až také prezreté (cez leto to bude, len z paradajok)

postup:

1, rajčiny, cibuľu a cuketu si pokrájame na väčšie časti, vložíme do hrnca,  pridáme celé strúčiky cesnaku, podlejeme 150ml vody a dáme prepasírované paradajky (toľko, aby zelenina bola ponorená) .........pridáme ostatné koreniny, ako je horčica, soľ, cukor, ocot, korenie, kurkuma, škorica, červená paprika, klinčeky, nové korenie a dáme variť na mierny oheň

        

rada: klinčeky a nové korenie dajte zvlášť do nádobky na koreniny, alebo do gázovej látky, aby ste ich ľahko mohli vybrať a nemuseli to tam loviť (lebo keby ste to mixovali s tým, bolo by to dosť aromatické a nie moc dobré)

2, ja som použila nádobku na sypaný čaj a tieto prepasírované paradajky

        

3, všetko varíme okolo hodiny aj viac, aby suroviny boli poriadne rozvarené........po uvarení necháme vychladnúť, okoštujeme či to má správnu chuť (poprípade pridáme ocot, alebo cukor)  vložíme to do mixéra a všetko mixujeme na kašu ......bez tých klinčekov a nového korenia :-) kečup je hustý a veľmi veľmi dobrý

        

4, po mixovaní naplníme poháre a môžeme ich sterilizovať, ale ak len jeden ako ja, dať do chladničky a hneď konzumovať v chladničke vydrží aj 2 týždne, ale neverím, že toľko tam vydrží :-)




treba fakt skúsiť

výroba potravín | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014