ako príloha oravská dyňová kaša
na plnenú hovädzinu potrebujeme:
2 plátky hovädzieho mäsa, 2čL horčice, soľ, štipku mletého čierneho korenia, mletá červená paprika, plátky šunky, kapiu, petržlenová vňať, kvapka olivového oleja
na palacinky potrebujeme:
100ml níz. mlieka, 1vajce, 1PL škrobu
na oravskú dyňovú kašu potrebujeme:
dyňa, soľ, údené kura, 1 cibuľa, kyslá kapusta
postup:
palacinky: všetky suroviny spolu zamiešame, necháme odstáť a spravíme na rozpálenej teflónovej panvici
údené kuracie stehná kúpite v Lidli
hovädzie mäso si poriadne rozklepeme ( na tenký, veľký plát), natrieme horčicou, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, položíme hotovú palacinku, plátky šunky, vňať a pokrájanú kapiu. Stočíme a šnúrkou spevníme. Vložíme na teflónovú panvicu (potretú olivovým olejom) a sprudka opečieme po celom obvode. Podlejeme vodou a varíme pokiaľ nie je hotovo.
kaša: tekvicu si ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme uvariť. Scedíme do sitka, v ktorom dyňu lyžicou poriadne pomačkáme (aby sa stratilo čo najviac vody). V hrnci opečieme na troške oleja cibuľu, pridáme na kocky nakrájané údené kura, osmažíme a pridáme nakrájanú kyslú kapustu. Pridáme roztlačenú tekvicu a poriadne premiešame. Podávame teplé !
rada: ak nemáte moc vodnatú dyňu, kľudne ju rozmagáte pomôckou na pyré zemiaky
a už len podávať
dobrú chuť
Komentáre