2. fáza
suroviny:
100g šampiňónov, 2PL balkánskeho feta syru (doma vyrobený), 50g kuracej šunky, soľ, korenie, štipku mletej červenej papriky, 1PL bieleho nízkotučného jogurtu, menšia cibuľa, olivový olej, na ochutenie ocot a sladidlo
postup na výrobu balkánskeho syru feta:
http://janakozmalova.blog.sk/detail-balkansky-syr.html?a=dded5fd8d59cdaf8212a72a7daefd61c
postup:
1, hríbiky a cibuľu si pokrájame na menšie kocky .... na troške olivového oleja si opražíme cibuľu, pridáme nakrájané hríby, osolíme, pridáme mletú červenú papriku a chvíľku osmažíme....zmes necháme vychladnúť
2, do vychladnutej hríbovej zmesi pridáme feta syr, na pásiky pokrájanú šunku, jogurt, korenie ...poriadne premiešame
3, dochutíme octom a sladidlom podľa vašej chuti
Pomazánka z hlivy ustricovej
2. fáza
suroviny:
hliva ustricová, 1 strúčik cesnaku, cibuľa, soľ, čierne korenie, 2 trojuholníky karičky light (nahradiť môžete nátierkou philadelphia light), kečup bez cukru, horčica, feferónky ( ak nemáte radi štipľavé tak nedávajte),
postup:
hlivu dáme do vriacej vody asi tak na 3min, aby zmäkla, necháme odkvapkať a pomelieme spolu s cesnakom, cibuľou a feferónkami ......takto spracovanú zmes dáme na teflónovú panvicu a povaríme, aby sme sa zbavili vody čo ešte obsahuje .................pridáme karičku a ostatné suroviny . Odstavíme a necháme vychladnúť..... natrieme na chlebík a môžeme podávať ( pozor je dosť štipľavá, ak nemáte radi štipľavé nedávajte feferónky )
dobrú chuť
Komentáre