Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jedálniček

pre 1.fázu
1. deň....1. fáza

raňajky

hemendex, čierna káva (mlieko nízkotučné, sladidlo, aké používate), 1 pohár vody

suroviny na hemendex: 2vajíčka, šunka 96% dulano (dá sa kúpiť v predajniach Lidl),

postup:na teflónovej panvici dáme opiecť šunku a na ňu potom rozklepneme vajíčko ....na konci som dala troška mletého čierneho korenia (zelenina je len ozdoba)

  

desiata

zavináče bez kapusty a s umelým sladidlom, chleba pečený bez škrobu

  

suroviny na chlieb: 1vajíčko, 3PL bieleho jogurtu, 1KL PDP ( prášku do pečiva), 3PL OO ( ovsených otrúb), mletý kmín môže sa dať cesnak, pažítka, majoránka, bazalka

postup: všetky suroviny zamiešame spolu... pečieme asi 15min. na 200°C robila som to z dvoch dávok a dala som to do srnčieho chrbát.....chlebík si treba rozdeliť na dva dni

obed

kuracia polievka, obrátené rezne, jedna zaváraná uhorka

zavárky do polievky čo môžete použiť:

- kvasnicové knedlíčky, otrubové halušky, kuracie halušky, nakrájané kuracie, alebo hovädzie mäso, praženica nasekaná, vajíčko ako omeleta pokrájaná na kocky, uvarené a pokrájané vajíčko, na pásiky pokrájaná kvalitná šunka (Dulano z Lidlu), cestovina shirataki  úž od 1. fáze

    

suroviny na obrátené rezne: kuracie prsia, OO (ovsené otruby), vajcia a troška mlieka do vajíčok

postup: umyjeme , osolíme, kuracie rezne obalíme v otrubách ( v malom množstve, aby ste neprekročili dennú dávku) a ďalej ponoríme do rozšľahaných vajíčok.........dáme na plech vyloženým papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry tak na 10min. na 180°C pozor najprv do OO a potom do vajíčok nie naopak!!!!!

olovrant

biely nízkotučný jogurt, sušené ovocie goji, sladidlo podľa chuti

  

večera

1 pohár vody, kuracie pečienky na cibuľke (cibuľa len v malom množstve v 1. fáze, len ako ochucovadlo)..bez chlebíka


suroviny na kuraciu pečienku: 250g kuracích pečienok, 1 malá cibuľa, majoránka, soľ, korenie, rasca

postup: na vode sparíme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu a pridáme nakrájanú kuraciu pečienku, sparíme a pridáme majoránku, rascu, soľ, čierne mleté korenie

 

2. deň.....1. fáza

raňajky

čierna káva (nízkotučné mlieko, sladidlo, aké používate), 1 pohár vody, šunka dulano, tuniak vo vlastnej šťave

 

desiata

hrudkový tvaroh so škoricou a sladidlom

obed

hovädzia polievka + uvarené mäso čo sa v nej varilo,  provensálske rezne (bez zeleniny, to je len ozdoba)

suroviny na provensálske rezne: kuracie prsia a kúpený výrobok na prípravu kuracích rezňov MAGI NÁPADY
postup: veľmi jednoduché, riadime sa podľa návodu na obale ......... do papieriku zabalíme kurací rezeň a na suchej teflónovej panvici opečieme z oboch strán , ja som troška podliala vodou a hotovo

olovrant

uvarené vajíčko na tvrdo, acidofilné mlieko nízkotučné

večera

1 pohár vody, pizza z kuracieho mäsa

suroviny na pizzu:150g kuracích pŕs, alebo kuracích stehien, 1vajíčko, štipka mletého čierneho korenia, 1strúčik cesnaku, 1PL bieleho nízkotučného jogurtu

obloha: kuracia šunka, troška pretlaku (ako ochucovadlo), surové vajíčko

postup: kuracie mäso rozmixujeme na hladkú kašu, pridáme vajíčko, korenie, cesnak, jogurt a premiešame.....plech si vystelieme papierom na pečenie a naň uložíme mokrou rukou cesto do kruhového tvaru......takto pripravené cesto vložíme do rúry a pečieme asi tak na 15min. pri teplote 180°C ...vyberieme z rúry a na cesto natrieme pretlak, poukladáme nakrájanú kuraciu šunku a rozklepneme surové vajíčko....dáme ešte zapiecť tak na 15min. a na konci potrieme cesnakom...môžeme podávať


3. deň.....1. fáza

raňajky

otrubová kaša, 1pohár vody, čierna káva (nízkotučné mlieko, sladidlo, aké používate)

  

desiata

nízkotučný biely jogurt a goji ( goji zamiešať do jogurtu, nechať 3min. postáť a konzumovať)

obed

ražničí bez prílohy

suroviny na ražničí: cibuľa ( len troška v 1.fáze, len ako ochucovadlo), kuracie prsia, kuracia pečienka, soľ, grilovacie korenie,

postup: Kuracie mäso nakrájame na väčšie kocky , ktoré posypeme grilovacím korením, cibuľu si očistíme a nakrájame, pečienku odblaníme, umyjeme a takto pripravené suroviny striedavo napichujeme na  železnú  ihlu, alebo na drevenú špajdlu...... vložíme do pekáča, podlejeme troškou vody a pečieme asi tak 35min. pri 200°C

olovrant

tvaroh ochutený soľou, mletým čiernym korením, nakrájanou šunkou a uvareným vajíčkom

večera

1 pohár vody, pečené kura v rúre bez prílohy ...klasicky upečieme kura s korením aké používate

Výsledek obrázku pro pečené kura

 

4. deň.....1. fáza

raňajky

čierna káva (pridajte si mlieko a sladidlo ak máte radi), praženica z jedného žĺtka a 2bielkov, 1pohár vody

  

desiata

nízkotučné mlieko ochutené arómou (akú máte doma a radi), tvarohom a sladidlom

obed

fašírky  z kuracieho pomletého mäsa, hovädzí vývar s haluškami proteínovými

suroviny na hovädzí vývar: hovädzie mäso predné, soľ, 1 menšia cibuľa

postup: keďže chceme mať aj dobrý vývar aj uvarené mäso, tak mäso do vody vložíme vtedy, až sa v hrnci voda zohreje (nie aby vrela!!)...mäso sa nám zatiahne a bude šťavnaté.....ak polievku varíte aj pre rodinu, treba tam dať aj zeleninu, ktorú vy v 1. fáze nepapáte, ale vyvariť ju tam môžete  rada: pravidlo na dobrý hovädzí vývar je na 1/2kg mäsa na 1L vody


suroviny na halušky: 2PL proteínu Protifar, 1žĺtko, 1PL cottage cheese, na štipku noža guarovej gumy

postup: všetky suroviny zamiešame, necháme odpočinúť asi tak na 5min..... a vkladáme do horúcej vody , počkáme pokiaľ nevyplávajú na povrch, scedíme a môžeme podávať...z tohoto cesta sa dá spraviť aj knedlík, ak toto cesto vložíte do mikroténového sáčku a uvaríte v hrnci pod pokrievkou....vychladíte , pokrájate a podávate ku gulášu 

suroviny na fašírku: 200g mletého hovädzieho mäsa, alebo kuracie mäsa,  štipka soli, čierne mleté korenie, 2 strúčiky cesnaku, rozdrvená majoránka, 1vajíčko

postup: všetky suroviny zamiešame............. necháme chvíľku odležať na chladnejšom mieste,  aby sa chute prepojili a tvoríme guľky,  ktoré vyvaľkáme v dukanovskej strúhanke a na suchej teflónovej panvici opečieme z oboch strán  (alebo na kvapke olivového oleja)  záleží na vás ako to máte viac rad

večera

1 pohár vody, údená ryba (kupujem z lidlu ten je pre mňa TOP), uvarené vajíčko

  

 

5 deň.....1. fáza

raňajky

1 pohár vody, chlieb z proteínu, šunková pomazánka

suroviny na chlieb z proteínu: 4PL proteínového prášku (protifar), 1PL vaječného sušeného bielka, 2čL PDP, štipku soli, mletú rascu, 2PL bieleho nízkotučného jogurtu, 2vajíčka, 2PL vlažnej vody, 1PL olivového oleja

postup: všetky suroviny premiešame metličkou.........nešľahala som bielka, lebo by to bolo moc také nadýchané a to som moc nechcela......... naplníme formičky vystlané papierom na pečenie pri 150°C  takých 15min.  .........treba kontrolovať a sledovať, aby vám to nezhorelo

   

suroviny na šunkovú penu : 3plátky šunky,100g tvarohu, 3PL jogurtu, štipka mletého čierneho korenia, vegeta, 1 strúčik cesnaku, 1uvarené vajíčko

postup: všetko zomlieť na penu tyčovým mixérom a podávať

desiata

olomoucké syrečky

Výsledek obrázku pro olomoucké tvarůžky
obed

marinované kuracie prsia, volské oko

marináda na kuracie prsia: 1 vajíčko, 3PL bieleho nízkotučného jogurtu, 1PL proteínu (protifar), štipka mletého čierneho korenia, troška soli, olivový olej

postup: všetky suroviny si vložíme do hlbšej misky a poriadne zamiešame metličkou ..do takto pripravenej marinády, vložíme na tenko nakrájané kuracie prsia a odložíme do chladničky aspoň na 3hodinky.....po 3 hodinkách, opečieme na teflónovej panvici z oboch strán na troške olivového oleja 

  

olovrant

škoricové koláčiky

suroviny:´1vajíčko, 3PL ovsených otrúb, sladidlo podľa potreby, 1PL jogurtu, 1čL škorice (treba si to rozdeliť na dva dni)

postup: z bielka ušľaháme na tuhý sneh, ostatné suroviny zmiešame a jemne zapracujeme sneh..... dáme do silikónových formičiek, alebo ukladáme kôpky na papier na pečenie



večera

1 pohár vody, pstruh

suroviny na prípravu pstruha: pstruh chladený, alebo mrazený, soľ, korenie na ryby, rozmarín, citrón, cesnak, petržlenová vňať

postup: pstruha si umyjeme osolíme, okoreníme korením na ryby a do vnútra vložíme nakrájaný citrón, petržlenovú vňať, celý cesnak a rozmarín......uložíme na plech a pečieme 20min. podľa veľkosti pstruha a typu spotrebiča

 

 Pitný režim je moc dôležitý a v 1. fáze nezabúdať na vitamíny


Ako začať s DD | stály odkaz

Komentáre

  1. vééľké ďakujem
    Janka, ste zlatý človek, to je pre nás ohromná pomoc, tento pekne usporiadany blog. ďakujem moc
    publikované: 11.04.2015 07:24:06 | autor: Anka Neu (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ďakujem
    Anička ja ďakujem za veľkú pochvalu, veľmi ma potešila a som rada, že blog sa zdá usporiadaný, lebo o to mi išlo :-) dik moc
    publikované: 12.04.2015 12:42:51 | autor: janakozmalova (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014