Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Karfiólové recepty

karfiolová roláda, zapečený karfiol, v tvarohovo-syrovom cestíčku, obaľovaný karfiol, karfiol ako mozoček, karfiolové placky, pizza z karfiolového cesta, karfiolová kaša, karfiolová polievka
Karfiolová roláda

2. fáza

suroviny na roládu: dĺžka rolády 20cm

4 ružičky karfiolu, 1 vajíčko, 1 bielko, 30g syru ďumbier light, soľ, štipka mletého čierneho korenia, štipka oregána

suroviny na plnku:

30g syru ďumbier, 1 uvarené vajíčko, hrsť pokrájanej rukoly, 1 biely nízkotučného cottage cheese, 1PL bieleho nízkotučného jogurtu, 1čL pokrájanej pažítky, soľ, štipka mletého čierneho korenia, 3 plátky želatíny

postup:

1, karfiol si uvaríme, poriadne vytlačíme z neho vodu (to je dôležité), roztlačíme vidličkou a pridáme do neho 1žĺtko, mleté čierne korenie, oregáno, soľ, nadrobno nastrúhaný syr a jemne do tejto zmesi zapracujeme z dvoch bielkov vyšľahaný sneh



 

2, takto pripravevené cesto preložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie ( alebo ak máte silikónovú podložku) a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi tak 15min. pri 180°C

 

3, pripravíme si plnku....do misky si vložíme cottage, najemno nastrúhaný syr, pokrájanú rukolu, najemno nakrájané uvarené vajíčko, jogurt, korenie, soľ a zamiešame......pripravíme si plátkovú želatínu a to tak, že želatínu vložíme do hrnca a zalejeme na 15min. vodou, vodu vylejeme a zohrejeme na ohni nie variť na to pozor!!!! iba aby sa nám želatína rozpustila ....do želatíny pridáme1PL plnky, premiešame a pridáme do pripravenej zostávajúcej plnky...............plnku preložíme na upečený plát a zrolujeme....necháme v chladničke aspoň 2hodinky stuhnúť

 

4, a môžeme podávať






Zapečený karfiol

2. fáza

suroviny:

4 ružičky uvareného karfiolu, 2PL údeného nastrúhaného tofu, 1celé vajíčko, 2ks šampiňónov pokrájaných na kocky, čierne mleté korenie, 1 PL škrobu, polovičku šálky 10% smotany, alebo nahradíme nízkotučným jogurtom zriedeným s mliekom, 100g údeného morčacieho prsíčka (alebo údeného stehna z lidlu, morčacie prsia sa prestali v lidli  predávať :-(



postup:

1, údenú morčacinu (stehná) nakrájame na menšie kocky , šampiňóny na plátky, tofu nastrúhame  na väčšom strúhadle a uvarený karfiol jemne rozmačkáme a všetko spolu premiešame


2, polejeme vajíčkovou zmesou t.j. surové vajíčko, mleté čierne korenie, smotana 10%, alebo nízkotučný jogurt zmiešaný s mliekom  .....dáme piecť do malých zapekacích nádob, alebo do silikónových foriem  pri 180°C asi tak 25min. podľa veľkosti foriem a množstva 

5, naservírujeme a podávame

 

Karfiol v tvarohovo-syrovom cestíčku

2. fáza

suroviny:

pár ružičiek karfiolu, 1 žĺtko, soľ, 1 pretlačený strúčik cesnaku, jemne pokrájaná petržlenová vňať, 1PL jemného tvarohu, syr mozzarella light, štipka mletého čierneho korenia, 1PL kečupu, 1PL škrobu, olivový olej

postup:

1, karfiol si troška predvaríme v slanej vode, aby sme ho nemali tvrdý.......cestíčko si zarobíme zo všetkých surovín (okrem olivového oleja) a poriadne premiešame......necháme chvíľku odstáť a uvarené ružičky karfiolu obalíme v cestíčku

  

2, na kvapke olivového oleja opečieme zo všetkých strán a podávame

 

Obalovaný karfiol

2. fáza v BZD

suroviny:

predvarený karfiol, 1vajíčko, 2PL škrobu, 2PL OO (ovsených otrúb), soľ

postup:

vajíčko, škrob, OO a soľ spolu zamiešame, vznikne zmes........ do ktorej namáčame predvarený karfiol.............uložíme na plech, vystlaným papierom na pečenie a pečieme na 180stupňoch asi tak 15min.......... treba to kontrolovať

rada: kľudne môžete obaliť hoc akú zeleninu napr. brokolicu, cuketu, patizón, ale aj kuracie mäso ...podávať môžete k tomu domácu majonézu.

 

Karfiol ako mozoček

2. fáza

suroviny:

4väčšie ružičky uvareného karfiolu, cibuľa, na drobno pokrájaná šunka, olivový olej, 3surové vajíčka, troška soli, štipka mletého čierneho korenia

postup:

na troške olivového oleja si opečieme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú šunku väčšie ružičky karfiolu a nalejeme rozšlahané vajíčka, premiešame, osolíme, okoreníme a môžeme podávať ...

 

Karfiolové placky

2. fáza cez BZD

suroviny:

uvarený karfiol asi 3veľké hlavičky, 1PL OO (ovsených otrúb), 1PL škrobu,  1vajíčko, cesnak , čierne mleté korenie, soľ, majoránka, troška vegety, na kocky pokrájaná a na kvapke oleja opražená cibuľa (1čL oleja je povolená denná dávka)

postup:

uvarený karfiol rozmačkáme na kašu, pridáme všetky suroviny a všetko spolu zamiešame, opekáme na teflonovej panvici na sucho z oboch strán.

 

Pizza s karfiolovým cestom

2. fáza

suroviny:

3 veľké uvarené hlavičky, 1vajíčko, 1PL cottage cheese, štipka mletého čierneho korenia, soľ, cesnak

obloha:

paradajkový pretlak, syr ďumbier light, šampiňóny, kuracia šunka, pizza korenie...

postup:

karfiol uvaríme v slanej vode, scedíme, vložíme do misky a vidličkou karfiol poriadne rozmačkáme ......do takto pripravenej karfiolovej zmesi pridáme vajíčko, cottage, soľ, korenie, cesnak.....plech si vystelieme papierom na pečenie a veľkou lyžicou ukladáme cesto do okrúhleho tvaru.......vložíme do rúry (bez oblohy) a cesto zapečieme tak na 15min. pri 180°C, vyberieme z rúry a pridáme oblohu ( akú máte radi) a zapečieme ešte na 15min... . ...vyberieme, pokrájame a môžeme podávať  

 

Karfiólová kaša

2. fáza

suroviny:


2 väčšie ružičky karfiolu, soľ, korenie, 1čLmasla flóra light (1čL masla flóra denná dávka namiesto olivového oleja )

postup:

ružičky rozdelíme na menšie časti, aby sa nám to rýchlejšie uvarilo, po uvarení vylejeme vodu (scedíme), pridáme flóru a rozmačkáme vidličkou.

 

Karfiolová polievka

2. fáza

suroviny:    na 3porcie

4veľké ružičky karfiolu, polovičku zeleninového bujónu, 300ml mlieka

postup:
 

mlieko nalejeme do hrnca ...vložíme do nej zeleninový bujón (polovičku kocky) a  karfiol nakrájaný na menšie kúsky a varíme pokiaľ nie je karfiol uvarený......odstavíme a tyčovým mixérom rozmixujeme..... hneď podávame na ozdobu som použila karfiol a mrkvu.

rada: do polievky môžete použiť už uvarený karfiol a bude mať polievku spravenú o dosť rýchlejšie.

 

dobrú chuť


recepty podľa suroviny | stály odkaz

Komentáre

  1. ahoj
    mas neskutocne dobry blog miesi nahodou na fb ako blog
    publikované: 10.03.2013 09:27:31 | autor: erika (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014