Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Klasické vianočné pečivo

linecké hviezdičky, orieškové rožky, vanilkové rožky
Linecké hviezdičky

2. fáza

suroviny:

2 žĺtky, 1čL kokosového oleja, 2PL sušeného mlieka, 1PL proteínu, sladidlo, aké používate, vanilka, 1čL bieleho nízkotučného jogurtu

škrob na posypanie pracovnej dosky

džem na potretie nájdete tu:

http://janakozmalova.blog.sk/detail-zeleninove-dzemy.html?a=e0758c16eac52e0c0803864c343fc8c3

postup:


1, všetky suroviny si zmiešame spolu a vytvoríme hustú kašu

  

2, posypeme si pracovnú dosku škrobom, rozvaľkáme plát cesta na hrúbku 3 milimetre a vykrojíme hviezdičky

  


3, hviezdičky vykrajujte rovnaký počet plných a rovnaký počet v strede vykrojených ...potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť na pár minút pri teplote 160°C treba kontrolovať, veľmi rýchlo sa to pečie.....necháme vychladnúť ..... plné hviezdičky potierame hoc akým džemom čo máte doma a priložíme v strede vykrojenú hviezdičku...z tejto dávky ich bolo skoro na dva plechy



Orieškové rožky


2. fáza

suroviny: 5ks

1 žĺtko, 1PL opraženej strúhanky, kvapku orieškovej arómy, 1PL sušeného mlieka, štipka PDP (prášok do pečiva), 1čL bieleho nízkotučného jogurtu, sladidlo aké používate, 1čL škrobu

postup na opečenú strúhanku :

http://janakozmalova.blog.sk/detail-r%F4zne-domace-pochutiny.html?a=da2b31d22486d475de06102a4ff2d47e

postup:


1, všetky suroviny, okrem škrobu zamiešame dokopy.....vytvorí sa taká lepkavá hmota, ktorú vyklopíme na pracovnú dosku, ktorú sme si posypali škrobom

  

2, škrob ručne zapracujeme do lepkavého cesta a to tak, aby sa vám dalo s cestom pracovať

  

3, vytvoríme dlhý šúľok, pokrájame na tak veľké rožky aké chcete mať...môžete použiť aj železné formičky, ktoré sú na to určené (ja ich doma nemám, tak som použila formu na dľabky)

  

4, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15minút pri 170°C



Orieškové rožky plnené

plnka:

nízkotučný hrudkovitý tvaroh, sladidlo aké používate, citrónovú arómu, plátkovú želatínu

postup:


želatínu si pripravíme podľa návodu, primiešame tvaroh, sladidlo, arómu a chvíľku počkáme pokiaľ plnka troška nestuhne ....po miernom stuhnutí plnky, rožky rozrežeme a naplníme

rada: naplniť sa to dá všetkými príchuťami pudingu, džemami, alebo s nutelou (ale to až v 3. fáze, lebo v ceste sú už 2 tolerované potraviny)




Vanilkové rožky

2. fáza


suroviny: 5ks

1 žĺtko, kvapku vanilkovej arómy, 1PL sušeného bielka, 1PL sušeného mlieka, štipka PDP (prášok do pečiva), 1čL bieleho nízkotučného jogurtu, sladidlo aké používate, 1čL škrobu

postup:


1, všetky suroviny, okrem škrobu zamiešame dokopy.....vytvorí sa taká lepkavá hmota, ktorú vyklopíme na pracovnú dosku, ktorú sme si posypali škrobom
.........škrob ručne zapracujeme do lepkavého cesta a to tak, aby sa vám dalo s cestom pracovať.....vytvoríme si dlhý šúľok, ktorý si nakrájame na menšie časti a ešte za surova obalíme v práškovom sladidle (ja som použila práškový xylitol)



2, poukladáme na plech a pečieme 15minút pri 170°C



krásne Vianoce


dukanovské Vianoce | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014