Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Koláče so zeleninou na sladko

tekvicovo-mrkvový koláč, cuketová buchta, rebarborová buchta, cuketový koláč, kapustníky

Tekvicovo-mrkvový koláč

2. fáza

suroviny:

2PL uvarenej tekvice, 1čL postrúhanej surovej mrkvy, 1čL goji, štipka škorice, štipka PDP (prášok do pečiva), 1 vajíčko, sladidlo, aké používate, 1čL kokosového oleja, 1čL postrúhanej citrónovej kôry, 1Pl nízkotučného hrudkovitého tvarohu, 1PL škrobu                

postup:

1, mrkvu si nastrúhame najemno, bielko vyšľaháme na tuhý sneh, tekvicu si uvaríme a rozmačkáme vidličkou .... do misky vložíme goji, škoricu, PDP, žĺtko, olej, kôru z citróna, tvaroh, škrob a premiešame.....do tejto zmesi pridáme mrkvu, tekvicu a poriadne premiešame metličkou.......jemne zapracujeme sneh z bielkov.....vznikne z toho taká riedke cesto, ale tak to má byť

  

2, cesto nalejeme do pripraveného pekáčika (20x20cm) a vložíme do rúry..... pečieme pri 180°C asi takých 20minút

3, vyberieme, pokrájame a môžeme podávať

 

S bielkovou príkrývkou

suroviny na bielka:

1bielko, sladidlo najlepšie také podobné cukru, 1PL vody

postup:

cukor s vodou zohrejeme v panvičke na sirup a jemne zapracujeme do vyšľahaných bielkov....dáme na upečený koláč a ešte na pár minút bielkovú penu dáme zapiecť, aby troška stmavla

 

Cuketová buchta

2. fáza

suroviny:

3 vajcia, 3PL teplej vody, sladidlo, aké používate, 1PL sušeného bielka, 2čl guarovej gumy, postrúhanú cuketu

postup:

1, cuketu si nastrúhame na hrubom strúhadle, necháme chvíľku na tanieriku, aby sme odstránili vodu, vyžmýkame a posypeme sladidlom (cuketu som použila mladučkú, bez zrniek a nešúpala som ju)

  

2,  vajcia si rozklepneme a vyšľaháme do peny (musí to byť pevná hmota, tak šľaháme o troška dlhšie) postupne pridávame do vajíčkovej peny vodu, sušené bielka, gumu, nakrájanú cuketu a jemne zapracujeme.......dáme do pripravenej silikónovej nádoby a vložíme do rúry.........pečieme pri 180°C 25min. (treba to kontrolovať)

   

3, upečenú buchtu vyberieme zo silikónovej formy, otočíme na opačnú stranu a znova troška zapečieme (aby sme mali obe strany chrumkavé) podávame

 

Rebarborová buchta

2. fáza

suroviny:

3 vajcia, 3PL teplej vody, sladidlo, aké používate, 1PL sušeného bielka, 2čl guarovej gumy, pokrájaná rebarbora

postup:

1, čerstvú rebarboru nakrájame na väčšie kocky, posypeme sladidlom.........vajcia si rozklepneme a vyšľaháme do peny (musí to byť pevná hmota, tak šľaháme o troška dlhšie) postupne pridávame do vajíčkovej peny vodu, sušené bielka, gumu, nakrájanú rebarboru a jemne zapracujeme.......dáme do pripravenej silikónovej nádoby a vložíme do rúry.........pečieme pri 180°C 35min. (treba to kontrolovať!)

   

2, treba to viac osladiť, lebo rebarbora je sama o sebe troška kyslejšia ( ja som použila v tomto ročnom období zamrznutú, čo som si dala do mrazničky ešte cez leto), hotový koláčik posypeme sladidlom a podávame

rada:  rozmrazenú rebarboru pred použitím do koláča treba vyžmýkať, lebo obsahuje veľa vody




Cuketový koláč

2. fáza

suroviny:

2 vajcia, 1menšiu cuketu, 1šálka OO( ovsených otrúb), pól šálky PO ( pšeničných otrúb), sladidlo, ktoré používate, 1čL guarovej gumy ak nemáte nič sa nedeje , škorica, 1PL kakaa, polovicu 125g jogurtu, mlieko 1,5dcl, celý PDP (prášok do pečiva) , 3PL škrobu

postup:

cuketu si nadrobno nastrúhame( chvíľku necháme postáť, aby sme mohli vodu vyžmýkať ) a všetko spolu zamiešame............. bielka vyšľaháme na tuhý sneh a jemne do cesta zapracujeme ..... dáme na plech 40x60 vystlaným papierom na pečenie a pečieme na 200stupňoch asi tak 45min. podľa rúry a hotovo:-)

 

Kapustníky 

2. fáza    .....      treba rozdeliť na viac dní

suroviny na cesto :

1vajíčko, 8PL OO (ovsených otrúb), 2PL škrobu, 1deci mlieka, polovičku kocky droždia, sladidlo podľa chuti

suroviny na plnku:

sladidlo, aké používate, 1čL škorice, štipka mletého čierneho korenia, kapusta biela hlávková

postup:


1, pripravíme si kvások, mlieko troška zohrejeme, pridáme kvasnice a dáme 1čL OO, necháme 20min. odpočívať...........vylejeme do misky kam dáme OO, škrob, vajíčko, sladidlo, premiešame a necháme 30min. vykysnúť

rada: cesto je riedke, nie ako pri kysnutom ceste :-( , tak sa nezľaknite ...

       

2, do hrnca si dáme troška vody, pridáme sladidlo a necháme vodu vypariť, aby nám sladidlo skaramelizovalo....do sladidla, pridáme škoricu a čierne mleté korenie pomiešame a prilejeme vodu..............nakrájame kapustu na najväčšom strúhadle a pridáme do hrnca do skaramelizovaného cukru a varíme pokiaľ nie je kapusta hotová

rada: voda sa nám musí úplne vypariť, aby nebola kapusta vodová

        

3, ak nám cesto krásne vykyslo a kapusta sa udusila môžeme plniť mafiny..............na dno silikónovej formy dáme troška cesta, pridáme kapustovú zmes a prikryjeme troškou cesta

        

4, pečieme pri 150°C aj 40min.   .......treba to kontrolovať

rada: treba dať viac kapusty, nech to nie je moc suché



5, môžeme  podávať

dobrú chuť


recepty sladké | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014