Králik s fazuľovými luskami a kari
2. fáza
suroviny:
králičie vykostené stehná, 1 cibuľa, fazuľové lusky, štipku kari, soľ, mleté čierne korenie, celé korenie rasca, olivový olej
postup:
1, cibuľu si nakrájame na kocky a opečieme na kvapke olivového oleja, pridáme vykostené nasolené stehná, celé korenie, rascu, okoreníme a posypeme kari korením...podlejeme s troškou vody
2, ak nám stehná troška zmäknú, pridáme nakrájané fazuľové lusky a ešte chvíľku povaríme. ja som nezahusťovala bolo to dostatočne husté ...podávame s haluškami
Králik s koreňovou zeleninou
2. fáza
suroviny:
králičie prsia, koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen), cibuľa, sušené paradajky, troška sladidla, šťava z citróna, mleté čierne korenie, olivový olej
postup:
1, koreňovú zeleninu si nakrájame na hrubo, cibuľu na kocky a králičie prsia na rezne...cibuľu si opečieme, pridáme na hrubo nakrájanú koreňovú zeleninu, králičie rezne, osolíme, okoreníme a podlejeme troškou vody
2, sušené paradajky si nakrájame na menšie kúsky a pridáme do zmesi......na koniec ochutíme citrónovou šťavou a sladidlom podľa potreby ....podávame s proteínovou knedľou
Králik na zelenine pečený v rúre
2. fáza
suroviny:
králičie prsia, mrkva, zeler, kvaka, petržlen, šampiňóny, fazuľové lusky, soľ, grilovacie korenie, cesnak, rozmarín
postup:
1, králičie prsia nakrájame na rezne, zeleninu nakrájame na väčšie kúsky a vložíme na pripravený plech ...podlejeme vodou, pridáme všetky suroviny, vložíme do rúry a pečieme pri 180°C asi takých 35minút
dobrú chuť
Králik na zelenine
02.02.2013 18:56:29
s fazuľovými luskami, s koreňovou zeleninou
Komentáre