1. fáza
suroviny na chlieb:
1 vajíčko, 3PL bieleho jogurtu, 1KL PDP (prášku do pečiva), 3PL OO (ovsených otrúb), mletý kmín, môže sa dať cesnak, pažítka, majoránka, bazalka
postup:
všetky suroviny zamiešame spolu... pečieme asi 15min. na 200°C robila som to z dvoch dávok a dala som to do srnčieho chrbáta .....chlebík nakrájame na krajíčky a pokrájame na skoro rovnaké kocky ....vložíme na pekáč, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a troška pokropíme olivovým olejom......vložíme opäť do rúry a dáme pripiecť na 8min. pri 180°C....kľudne aj na viac minút treba dať zapiecť uvidíte to podľa farby ...sem tam treba krutóny v rúre troška premiešať, aby sa opiekli zo všetkých strán
využitie: do polievok, do šalátov do omáčok
Opečené tofu kocky
2. fáza
suroviny:
polovičku bieleho tofu, 2PL škrobu, polovičku čL mletého čierneho korenia, polovičku čL červenej mletej papriky, 1PL olivového oleja
postup:
1, biele tofu si nakrájame na menšie kocky....v miske zmiešame, škrob, korenie, červenú papriku a premiešame
2, v okorenenom škrobe, kocky obalíme a opečieme na troške oleja
rada: opekáme ich troška dlhšie, aby boli chrumkavé
využitie: do polievok, ako prílohu k mäsu, do omáčok, alebo aj ako jednohubky
Domáce dukanovské pesto
originál pesto sa pripravuje úplne s inými surovinami a s iným spôsobom, takže toto je len slabá napodobenina:-(
2. fáza
suroviny:
za hrsť petržlenovej vňate, za hrsť bazalkových listov, 4 strúčiky cesnaku, 1 stonka rozmarínu, troška nastrúhaného syru ďumbier light, 1čL ľanového semiačka, 1PL olivového oleja
postup:
1, ľanové semiačka rozdrvíme, bazalku, petržlenovú vňať, rozmarín, syr a olivový olej spolu poriadne vymixujeme na hladkú kašu a pridáme rozdrvené semiačka, pretlačený cesnak a premiešame .... môžeme dochutiť štipkou soli
využitie: môžeme použiť do všetkého na čo si spomeniete.....do omáčok, potrieť s tým rybu a zapiecť....
dobrú chuť
Komentáre