Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kuracina na cestovinách

omáčka s údeným kuraťom, omáčka s kuracím mäsom, slížiková kuracina, jednoduchšia slížiková kuracina, kuracie kúsky v sójovej omáčke
Omáčka s údeným kuraťom

2. fáza

suroviny:


údené kuracie stehná, kuracie prsia, jedna menšia cibuľa, mozzarella light, soľ, mleté čierne korenie, kari korenie, mlieko, olivový olej, rajčiny

postup:


1, cibuľu si nakrájame na kocky a na troške olivového oleja opečieme .....do takto opečenej cibule pridáme na kocky nakrájané údené stehno a na kocky pokrájané kuracie mäso

  

2, opečieme pár minút a podlejeme mliekom, pridáme pokrájané rajčiny, koreniny a varíme pokiaľ nie je mäso hotové....na koniec si uvaríme rezance (ja som použila z tofu, ale tie až od 3. fáze obsahujú sladké zemiaky) a na koniec som to posypala syrom



3, môžeme servírovať




Omáčka s kuracím mäsom

2. fáza

suroviny:

kuracie prsia, kuracia šunka, menšia cibuľa, olivový olej, mleté čierne korenie

postup:


1, cibuľu si nakrájame na kocky a na troške olivového oleja opečieme .....do takto opečenej cibule pridáme na  kocky pokrájané kuracie mäso a pokrájanú šunku....zmes okoreníme, dochutíme a hotovo



2, do druhej varianty pridáme domáci kečup bez cukru, alebo rajčinové pyré



Slížiková kuracina


2. fáza

suroviny:

2 kuracie rezne, 1 malá cibuľa, štipka korenia, soľ, 1PL škrobu, 1PL kečupu bez cukru, 1čL horčice, 2PL zaváraných šampiňónov, 10 plátkov kuracej šunky, 2čL nastrúhaného syru ďumbier

postup:


Cibuľu, kuracie rezne a šunku nakrájame na tenké pásiky. Cibuľu sparíme na troške vody, pridáme nakrájané kuracie mäso a šunku. Osolíme, okoreníme a varíme pokiaľ nie je mäso hotové. Na konci pridáme kečup, horčicu, hríbiky a syr ďumbier na jemno nakrájaný. Ešte chvíľu povaríme a keď sa nám to zdá riedke,  zahustíme škrobom rozmiešaný v troške vody.  Ale nemusíme zahusťovať tak si ušetríme dennú  dávku škrobu
 
          

2, a môžeme podávať so štíhlou ryžou, alebo shirataki rezancami





Jednoduchšia slížiková kuracina

2. fáza

suroviny:


kuracie prsia, alebo vykostené stehná, 1 väčšia cibuľa, 1čL kečupu, 1čL horčice, soľ, mleté čierne korenie, 20g syru ďumbier



postup:

1, na panvici wok si dáme troška vody, pridáme očistenú, nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso, premiešame, podlejeme ešte vodou a povaríme......ak mäso je spravené pridáme korenie, soľ, kečup, horčicu a nastrúhaný syr, premiešame....syr nám to zahustí tak nemusíte pridávať škrob :-)

  

2, môžeme podávať so zeleninovými hranolkami, dukanovským chlebíkom, alebo s cestovinami





Kuracie kúsky v sójovej omáčke

2. fáza


suroviny:


1veľká cibuľa, 2 kuracie prsia, alebo vykostené stehná nakrájané na kocky, vegeta, čierne mleté korenie, sušená bazalka, hríby sušene, 1čL sójovej omáčky

postup:

cibuľu si nakrájame nadrobno a sparíme na vode.....pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky, povaríme,  zalejeme s troškou vody a pridáme sušene hríby a ostatné koreniny .....po vyparení vody zahustíme škrobom zmiešaný v troške vody,  aby sa nám nespravili hrudky (1.fáze nezahusťujeme ) podávame z shirataki cestovinou ja som spravila k tomu halušky  .....

rada: ak dáte viac cibule, tak nemusíte zahusťovať a ušetríte si dennú dávku škrobu


dobrú chuť


omáčky na cestoviny | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014