1. fáza bez cibuľového šalátu
suroviny na marinádu:
1PL olivového oleja, 1čL bazalky, 1čL citrónovej šťavy, morská soľ, rozmarín jedna vetvička + 1bielko na krustu
suroviny na cibuľový šalát:
1cibuľa, 200g tekvice, 2PL octu, sladidlo aké používate, 1čL mletého čierneho korenia, soľ na ochutenie
postup:
1, filet lososa poumývame, vložíme do marinády, ktorá obsahuje olivový olej, bazalku,citrónovú šťavu, soľ,posekaný rozmarín a necháme 10min. odpočívať...
2, bielko si vyšľaháme na tuhý sneh a za 1PL snehu vložíme na dno pripraveného pekáča vystlaný papierom....na to položíme marinovaný losos a prikryjeme ostatným bielkom....celý ho zakryjeme, bude ako v perinke:-)
3, vložíme do horúcej rúry a pečieme 15-20min. pri 180°C
4, pripravíme si cibuľový šalát ...do misky vložíme na kocky nakrájanú cibuľu, na kocky uvarenú tekvicu, pridáme soľ, korenie, ocot, sladidlo a premiešame....necháme aspoň 1hodinku vychladiť v chladničke.
5, šalát vyberieme z chladničky a môžeme podávať s lososom
dobrú chuť
Losos v solnej kruste
13.02.2015 12:22:41
s cibuľovým šalátom
Komentáre