2. fáza
suroviny na mafinu:
1 vajíčko, 1PL syrovátky (skúšala som to aj bez nej a pohoda), 2PL sušeného mlieka, sladidlo, aké používate
suroviny na tekvicový krém:
grécky biely jogurt, 1čL jemnej mletej želatíny, 1čL tekvicového džemu (takže sladidlo už nepoužijeme), 1bielko
postup:
1, žĺtko si vyšľaháme so sladidlom a sušeným mliekom, bielko vyšľaháme na tuhý sneh (pridajte do bielka troška soli, lepšie sa vyšľahá) polovicu vyšľahaných bielkov pridáme do žĺtkovej zmesi a poriadne premiešame .....jemne zapracujeme ostatné množstvo bielka
rada: do žĺtkovej zmesi pridajte polovicu bielkov a drsnejšie zamiešajte metličkou a potom jemne zapracujte ostatné bielko (to preto, lebo sušené mlieko je také lepkavé a ťažko sa s ním pracuje)
4, použila som mafinovú formu a do otvorov som použila mafinové košíčky, aby mali pekný tvar, potom sa s nimi lepšie pracuje a dobre sa to s tým papá
5, vložíme pripravené mafiny do rúry a pečieme na 150°C asi takých 10minút..... POZOR rýchlo sa to pečie a neotvárajte rúru počas pečenia, aby nesplaskli
6, pripravíme si tekvicový krém....jogurt, džem si zamiešame spolu.........želatínu si namočíme do trošky teplej vody a necháme chvíľu napučať, potom ju chvíľku zahrejeme na ohni, aby sa roztopila, odstavíme z ohňa, pridáme troška jogurtu a zamiešame do zvyšného jogurtu....bielko si vyšľaháme na tuhý sneh a jemne zapracujeme do jogurtovej zmesi ...vložíme do chladničky, aby nám krém troška stuhol ......krém vložíme do striekacieho vrecúška s ozdobnou špičkou a striekame na upečené mafiny
postup na tekvicový džem:
http://janakozmalova.blog.sk/detail-zeleninove-dzemy.html?a=e0758c16eac52e0c0803864c343fc8c3
ešte jedna foto
dobrú chuť
Komentáre