Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mafiny

tekvicové mafiny, perníkové, orechovo-mrkvové, z tofu, pudingové, buchtičky dvojfarebné, nadýchané, otrubové mafiny

Tekvicové mafiny

2. fáza

suroviny:

1PL tekvicového pyré, sladidlo, aké používate, 1PL kokosového oleja, štipka škorice, štipka perníkového korenia, štipka PDP (prášku do pečiva), 1PL škrobu, 1žľtko

postup:

1, tekvicu si ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme uvariť ...po uvarení scedíme a vidličkou rozmačkáme na kašu (tekvicu zbavíme vody)

  

2, rozmačkanú tekvicu vložíme do misky a pridáme všetky suroviny ako je sladidlo, škrob, žĺtko, PDP, kokosový olej, perníkové korenie, škorica

     

3, zmes vymiešame metličkou a vložíme do pripravených košíčkov

  

4, dáme do rúry a pečieme pri 160°C asi takých 15minút (záleží od veľkosti košíčkov) mafinky sú také tmavšie, lebo som dala viac škorice :-)


Perníkové mafiny

2. fáza

suroviny:

12 PL OO (ovsených otrúb), 1PDP ( prášok do pečiva), 3čL korenia do perníka, 4 celé vajíčka, sladidlo aké používate, 8PL sušeného mlieka, 2ks bieleho jogurtu, 2PL kakaa, 1PL kandizovanej pomarančovej, alebo citrónovej kôry

postup:

1, sypké suroviny zmiešame.... sladidlo a žĺtka vymiešame do peny,  pridáme  jogurt a všetky sypké suroviny 

2, z bielkov ušľaháme tuhý sneh ( skúšala som aj bez snehu a je to to isté ) jemne zapracujeme do žĺtkovej zmesi ....nakoniec pridáme kandizovanú pomarančovú  kôru

3, zmesou naplníme mafinkové košíčky (tak do polovice) a pečieme asi 20min. na 180°C

rada: rozdeľte si ho na viac dní a pár kúskov môžete dať kľudne zamraziť



ozdobila som to so šľahačkou light, ale len pre efekt nemusíte to tam dávať :-)


Orechovo - mrkvové mafiny

2. fáza

suroviny:
      16ks

sladidlo aké používate, 2 vajíčka, 1 menšia mrkva, 3čL šťavy z citróna, 40g strúhanky dukanovskej, orechovú esenciu, 3PL OO ( ovsených otrúb) opražených, 2PL OO (ovsených otrúb) neopražených, polovičku PDP (prášku do pečiva), 1čL škorice

postup:

1, najprv si nastrúhame mrkvu najemno, OO na suchej teflónovej panvici opražíme do hneda, dukanovskú strúhanku si preosejeme, aby bola jemná a tiež na suchej teflónovej panvici opražíme do hneda

        
strúhanka opražená                                OO opražené

2, vajíčka si rozdelíme do dvoch misiek............bielka vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtka rozšľaháme so sladidlom na penu, (alebo aké sladidlo používate), do ktorej postupne pridáme ostatné suroviny ako sú : OO opražené, OO neopražené, opraženú strúhanku, nastrúhanú mrkvu , šťavu z citróna, esenciu orechovú, PDP, škoricu, všetko poriadne premiešame a jemne zapracujeme sneh z bielkov

        

3, zmes naplníme do silikónových formičiek a dáme piecť na 30min. na 150stupňoch, treba skontrolovať dreveným špáradlom, či je mafinka hotová

        

4, a môžeme podávať ...koláčik je suchý, ale k rannej kávičke fantázia




naplnila som ich tvarohom, rozmiešaný s troškou džemu z bolera




Mafiny z tofu


2. fáza


suroviny na cesto: také väčšie 4ks

polovička neúdeného tofu, sladilo, aké používate,1PL škrobu, 1čL PDP, 1čL škorice, 1vajíčko, 2 PL OO (ovsených otrúb), vanilková aróma, ja som robila dve cestá biele s tmavou plnkou a tmavé s bielou plnkou, takže musíte dať potom 1čL kakaa ak chcete mať tmavé cesto

suroviny na plnku:

150g nízkotučného tvarohu hrudkového, 1PL jogurtu môžete dať biely ( ja som dala Zvolenský ten je sladký) , troška škorice, sladidlo čo používate a ak robíte tmavú plnku tak dávate 1čL kakaa

postup:

1, tofu rozmixujeme do konzistencie kaše, pridáme ostatné ingrediencie na cesto a vymixujeme všetko spolu


2, pripravíme si plnku: do tvarohu pridáme jogurt, sladidlo, škoricu a do tmavej plnky ešte kakao


3, naplníme silikónovú formu ..........na spodok dáme troška cesta, pridáme plnku tak, aby bola  v strede a prikryjeme cestom pečieme 30min. na 150°C



4, necháme vychladnúť a podávame

 


Pudingové mafiny   

2. fáza

suroviny na cesto
: ( bolo ich 6ks také väčšie)

6PL OO (ovsených otrúb), 2 vajíčka, sladidlo aké používate, 1ks PDP ( prášku do pečiva ), 1PL škrobu, 2čL kakaa,

suroviny na plnku:


1 puding (buď čokoládový, alebo vanilkový ako sa rozhodnete ja som robila oba) , 0,3l mlieka, sladidlo

postup:

1, z bielkov si ušľaháme tuhý sneh......... žĺtka so sladidlom vyšľaháme do peny a pridáme ostatné suroviny,  potom jemne  zapracujeme sneh z bielkov ........ja som rozdelila cesto  na polovicu a spravila som jednu polovičku bieleho cesta s čokoládovým pudingom a druhú polovicu  kakaového cesta s vanilkovým pudingom 

rada: do plnky zamiešajte troška tvarohu a plnka bude jemnejšia

2, puding uvaríme klasicky,  len s menším množstvom mlieka, aby to bolo dostatočne  husté ..........do silikónovej formy nalejeme troška cesta a na ňu s lyžičkou dáme uvarený, vychladnutý puding a  znova nalejeme cesto tak, aby ste to mali zakryté a nevykukoval puding .......pečieme to na 150°C asi tak 35min. podľa veľkosti mafín............. skontrolujete s  dreveným špáradlom (ak ho vytiahnete špáradlo čisté tak máte hotovo)  

  

   


Buchtičky dvojfarebné

2. fáza

suroviny:

2 bielka, troška sladidla aké používate, polovicu  PDP ( prášku do pečiva),1čL, škrobu, 1čL arómy, hoc akú...( aká sa vám tam hodí)  ja som dala vanilkovú

postup:

bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a postupne pridávame suroviny, ale opatrne... dáme do silikónových foriem a pečieme asi 10min. pri 180°C .... pozor je to rýchlo upečené.

rada: ak pridáte kakao cesto troška padne, ale to nevadí budú krásne a nadýchané ......kakao zmení konzistenciu cesta

 

Nadýchané mafiny

2. fáza

suroviny:

3vajíčka, 3PL škrobu, 4PL tvarohu, 3PL kakaa, 1PL sladidla, 1čL PDP (prášku do pečiva)

postup:

všetko spolu zamiešame postrúhame kúsky čokolády, dáme do silikónových foriem a pečieme pri 180°C asi tak 20min. treba si to odsledovať

 

Otrubové mafiny

2. fáza

suroviny: treba urobiť z polovičnej dávky je ich veľa

8 PL OO ( ovsených otrúb), 4 vajíčka ,4PL nízkotučného tvarohu,sladidlo aké používate, 1/2 sáčku PDP (prášku do pečiva) ,  kakao a troška škorice

postup:

žĺtka a sladidlo vymiešame do peny , pridáme tvaroh , OO zmiešané s PDP,  kakaom a štipkou škorice a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov a pečieme pri 180°C. Môžu sa dať 3 PL pšeničných otrúb a 5 PL ovsených otrúb miesto 8 PL ovsených otrúb (záleží na vás)

rada: ak dáte  moc pšeničných otrúb môže sa stať, že koláčik zhorkne na to pozor!!! a hlavne si to treba rozdeliť na viac dní

dobrú chuť


bábovky, mafiny, rolády | stály odkaz

Komentáre

  1. Díky! :)
    Už jsem z Vaší stránky upekla mramorovou bábovku, muffiny plněné pudinkem a lososovou omáčku a musím říct, že vše bylo perfektní! Chtěla jsem mamce koupit knihu dukanova dieta, ale teď přehodnotím a pořídím si tu Vašá :). Děkujeme za super recepty. Bez Vás by Dukanova dieta byla dřina :).
    publikované: 12.06.2015 09:52:13 | autor: Markéta Jiskrová (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. dakujem
    ja ďakujem Markétka za pochvalu a za to, že ste to tak krásne napísali....úžastné je čítať takéto písmenká, vždy ma to poteší a povzbudí :-) ďakujem ešte raz Markétka, vážim si to
    publikované: 13.06.2015 17:37:27 | autor: janakozmalova (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014