3. fáza
suroviny: ( stačí robiť z polovičnej dávky)
1PL hrudkovitého nízkotučného tvarohu, 3PL OO (ovsených otrúb), 1vajíčko, 1čL sušeného droždia, 1PL psyllia, sladidlo, aké používate, 2PL sušeného mlieka, 1PL konjak múky
linky, kde kúpite konjak múku
http://www.dieta-shop.com/sk/ostatne-vyrobky/245-konjac-muka-na-varenie-0000000000245.html
http://radostvsem.nakupvse.cz/konjak-mouka-100g-355/
plnka 1:
jemný nízkotučný tvaroh, sladidlo, aké používate, želatínu a môžete použiť aj bolero hoc akú príchuť
plnka 2:
marschmallow z norbi update bez cukru, pár kvapiek vody, troška jemného nízkotučného tvarohu
postup:
1, všetky suroviny na cesto zmiešame v miske a necháme 10min. odpočinúť.... takto spracované a cesto, dáme na pracovnú dosku, ktorú sme si poprášili škrobom a vytvarujeme do guľatého tvaru2, cesto rozvaľkáme na tenký asi tak 3milimetrový plát, vykrojíme kolieska a poukladáme na pripravený plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie
vylepšenie: rozvaľkaný plát som ozdobila ozdobným valčekom, aby vrch sušienky bol vzorovaný
3, vložíme do rúry a pečieme pri 180°C asi tak 12min. dĺžka pečenia záleží od hrúbky sušienok (ale mne samozrejme troška prihoreli)
rada: keď idete rozvaľkať plát na sušienky, použite troška škrobu, aby sa cesto nelepilo .... cesto bude troška od škrobu, tak ho treba po vykrojení potrieť rozšľahaným bielkom, aby po upečení bol keksík pekne hnedý
4, pripravíme si plnku číslo 1 a to tak, že tvaroh zmiešame so sladidlom, premiešame a primiešame želatínu, ktorú sme si pripravili podľa návodu, natrieme už na vychladnuté sušienky, dáme na chvíľku do chladničky a priložíme druhú sušienku
5, pripravíme si plnka číslo 2 z cukríkov marschmallow z norbi update bez cukru a to tak, že 5 cukríkov položíme na tanier (vhodný do mikrovlnky) pridáme pár kvapiek vody a vložíme do mikrovlnky.......asi takých 10 sekúnd..........cukríky sa roztopia úplne na kašu, pridáme 1 čL jemného tvarohu zmiešame a ukladáme na už vychladnuté sušienky .....vložíme na pár min. do chladničky, aby nám plnka troška stuhla a priložíme druhú sušienku
rada: plnku použite jednu, alebo druhú nie obe :-) to sú dve varianty
Motýlikové makarónky
2. fáza
suroviny na cesto:
1PL sušeného mlieka, pár kvapiek griotkovej alebo višňovej esencie, sladidlo aké používate, 2PL teplej vody, štipka guarovej gumy, 1PL sušeného bielka, 1 bielok vyšľahaný na tuhý sneh, červené farbivo
suroviny na plnku:
sladidlo aké používate, nízkotučný jemný, alebo hrudkovitý tvaroh, plátková želatína
postup:
1, všetky sypké suroviny zamiešame spolu, jemne zapracujeme polovicu množstva tuhého snehu a pridáme farbivo (nemusíte dať), poriadne premiešame a pridáme zvyšné bielko.......ak je to moc husté, treba pridať vodu
rada: teplú vodu dávame až na úplný koniec, aby sme cesto nemali moc riedke
2, formu na makrónky nemám, tak som použila takú motýlikovú
3, nadýchanú zmes lyžicou poukladáme na formu a stierkou zotrieme prebytočné cesto
4, vložíme do rúry a pečieme takých 8minút pri 180°C...treba si to fakt kontrolovať, pečie sa to dosť rýchlo
5, plnku si pripravíme jednoducho: želatínu si pripravíme podľa návodu, pridáme tvaroh, sladidlo a necháme chvíľku stuhnúť, aby sa nám plnka pri plnení motýlikov neroztiekla ... motýlikov naplníme a môžeme podávať
Plnené mištičky
2. fáza
suroviny na cesto:
1PL sušeného mlieka, 1žĺtko, štipka PDP (prášku do pečiva), 1čL kakaa, 1PL sušeného bielka, 1PL OO (ovsených otrúb), 1PL bieleho nízkotučného jogurtu, troška škrobu na poprášenie dosky
suroviny na plnku:
nízkotučný hrudkovitý tvaroh, sladidlo aké používate, plátkovú želatínu
postup:
1, všetky suroviny zmiešame, pracovnú dosku si poprášime troškou škrobu, aby sa nám cesto nelepilo a vytvarujeme menšie guľôčky, v ktorých v strede s varechou vytvoríme dierku
2, takto pripravené mištičky vložíme do rúry a pečieme 15minút pri 180°C......po vychladnutí naplníme tvarohovou plnkou a hotovo (čokoládu som použila len na ozdobu, nech to je pekné)
Plnené lodičky
2. fáza
suroviny na cesto:
1 žĺtko, 1PL OO (ovsených otrúb), 1PL sušeného nízkotučného mlieka, štipku PDP (prášok do pečiva), 1čL kakaa a ešte budeme potrebovať troška škrobu na posypanie pracovnej dosky
suroviny na plnku:
nízkotučný jemný tvaroh, puding bez škrobu (dole je fotka)
rada: ak by ste použili puding so škrobom, tak až od 3. fáze, lebo je tam viac ako 2 tolerované potraviny, alebo namiesto pudingu dajte iba ochutený tvaroh
postup:
1, suroviny na cesto okrem škrobu zamiešame spolu a na škrobom posypanej doske rozvaľkáme na 3milimetrový plát, ktorý rozkrájame na kocky a prstami vtlačíme do foriem, cesto ktoré nám pretŕča odstránime
2. dáme do rúry a pečieme pri 180°C asi takých 10minút treba to kontrolovať, robí sa to dosť rýchlo
3, upečené lodičky môžeme naplniť plnkou........plnka je veľmi jednoduchá, uvarený puding uvaríme, necháme vychladnúť a do vychladnutého pudingu zamiešame jemný nízkotučný tvaroh...lodičky naplníme a môžeme podávať
dobrú chuť
Komentáre
mouky
múka