Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prívarky

z fazuľových strukov, cuketový, tekvicový, kelový
Z fazuľových strukov

2. fáza

suroviny na prívarok:


250g konzerva fazuľových strukov,  alebo čerstvé fazuľové struky tie treba očistiť a konce odrezať, 300ml mlieka nízkotučného, polovičku zeleninového bujónu , 1PL škrobu.

postup:


do hrnca vylejeme mlieko a pridáme do neho fazuľové struky, povaríme......pridáme bujón, alebo len dáme vegetu záleží na vás :-) a zahustíme škrobom.

rada: škrob rozmiešajte v malom množstve mlieka, aby sa vám nespravili hrčky ....škrob sa krásne rozpustí, zamiešame do prívarku, chvíľku povaríme a prívarok je hotový.

suroviny na fašírku:
12malých fašírok

200g pomletého hovädzieho mäsa, 3 strúčiky cesnaku, majoránka, soľ, čierne mleté korenie, dukanovská strúhanka aj do cesta aj ako obaľovaciu zmes , 1celé vajíčko,

postup:

všetko spolu zmiešame a robíme malé placky, ktoré obalíme v dukanovskej strúhanke ..položíme na papier na pečenie a vložíme do rúry na 15min .......treba sledovať, ale môžu sa osmažiť  aj na teflónovej panvici na pár kvapkách olivového oleja ....ako len chcete




Cuketový prívarok

2. fáza

suroviny:

2 menšie cukety, 1cibuľu, kuracie prsia, paprika žltá a červená-kapiová, soľ, štipka mletého čierneho korenia, červenú mletú papriku, pór, škrob, sladidlo aké používate, ocot

postup:

1, cuketu si očistíme, stred vydlabeme, postrúhame na veľkom strúhadle .....cibuľu si nakrájame na kocky, vložíme do hrnca, podlejeme vodou, pridáme nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme a uvaríme do polomäkka.....

  

2, kuracie prsia si narežeme na rezne a posypeme mletou červenou paprikou, potom ich nakrájame na kocky......červenú a žltú kapijovú papriku si nakrájame na pásiky spolu s pórom, ktorú vložíme do hrnca a sparíme na vode pridáme na kocky nakrájané kuracie rezne a udusíme.

  

3, cuketový prívarok dochutíme sladidlom, octom a poprípade zahustíme škrobom podávame s kuracími kúskami a paprikou




Tekvicový prívarok


2. fáza


suroviny:


tekvicu, 1cibuľu, soľ, štipka mletého čierneho korenia, škrob, sladidlo aké používate, ocot, vajíčko na volské oko, troška syru a olivový olej

postup:

1, tekvicu si očistíme, stred vydlabeme, postrúhame na veľkom strúhadle .....cibuľu si nakrájame na kocky, vložíme do hrnca, podlejeme vodou, pridáme nastrúhanú tekvicu, osolíme, okoreníme a uvaríme do polomäkka.....zahustíme škrobom, odstavíme a dochutíme octom a sladidlom

2, spravíme si volské oko, posypeme troškou syra a na troške oleja si opečieme na kocky pokrájanú cibuľu




Kelový prívarok


2. fáza

suroviny:

polovičku malého kelu, 1cibuľa, soľ, čierne mleté korenie, rasca, malá mrkva, 1PL škrobu

postup:

na vode sparíme cibuľku, osolíme, okoreníme, dáme rascu a pridáme kel......... podlejeme vodou, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, varíme až po vyparení vody...... môžeme zahustiť škrobom, ale ak je hustý nemusíme :-)

varianta aj pre mäsových papkáčov ........na druhú panvicu si sparíme cibuľku, pridáme mletú červenú papriku a na kocky nakrájané kuracie mäso a hlivu okoreníme, osolíme a zahustíme škrobom

rada: zahusťovať sa nemusí ak dostatočne sa vyparí voda a kľudne sa k tomu môže podávať aj volské oko a kuracia fašírka 

s kuracím mäsom a s hlivou

 s kuracou fašírkou a volským okom 

s hovädzím mäsom

dobrú chuť


recepty zeleninové | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014