Punčák
2. fáza
suroviny na piškótové cesto:
4 vajíčka, 4PL škrobu, 2PL sladidla,alebo aké sladidlo používate, 1čL PDP, punčová aróma
postup:
4 žĺtka vyšľaháme do peny so sladidlom pridáme arómu, škrob, PDP.....vyšľaháme a zapracujeme zo 4 bielkov sneh..dáme na plech, na ktorom je papier na pečenie (do dvoch 26cm okrúhlych foriem)....
rada: ak nám cesto zostane vložíme do zdobiaceho vrecúška a nastriekame tvary a spravíme si dukanovské piškóty
pečieme asi tak 15min. podľa toho, akú máme veľkosť plechu.... treba dávať pozor a kontrolovať to ...........po upečení a vychladnutí, postriekame punčovou esenciou, ktorú sme si zriedili s troškou vody a sladidlom (cesto je potom vláčne a voňavé od punčovej esencie )
tvarohová plnka:
125g tvaroh jemný, 100g tvarohu hrudkového, 1PL xylitolu, alebo aké sladidlo používate, džem z goji, 3plátky želatíny (nemusí byť ak tvarohová plnka je dosť hustá), ale ja som dala
postup:
tvarohy a xylitol dobre premiešame a zapracujeme do nich želatínu podľa návodu ......na korpus natrieme džem a pridáme tvarohovú plnku natrieme zase džemom a priložíme ďalší korpus
poleva1:
1 bielko so sladidlom vyšľaháme nad parou a dáme troška červeného farbiva natrieme na koláčik a vložíme do chladničky aspoň na 3hodinky, aby sa nám chute prepojili a plnka stuhla.
poleva2:
bielko vyšľaháme s práškovým xylitolom, alebo iné práškové sladidlo a pridáme farbivo a hotovo jednoduchšie a rýchlejšie :-) rada: použite len polovičku bielka, aby toho nebolo moc ...
dobrú chuť
Punčový koláčik
25.01.2013 00:56:29
dukanovský punčák
Komentáre