Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Recepty z tofu slané

čína, guláš, tofu v paradajkovej omáčke, placky, pizza, palacinky, knedlík, rezeň, fašírky, ražniči, čevabčiči
Čína z tofu

2. fáza

suroviny:

1/2 bieleho tofu, 2čL sójovej omáčky, cuketa, zeler, červená paprika, mrkva, petržlen, cibuľa, kaleráb, olivový olej, soľ, kurkuma, mleté čierne korenie, tekuté chilli

postup:


1, tofu nakrájame na kocky, polejeme sójovou omáčkou, vložíme do misky a necháme 15minút postáť.....zeleninu si nakrájame na tenké pásiky...do panvici wok nalejeme troška olivového oleja, tofu osmažíme z každej strany a pridáme nakrájanú zeleninu, podlejeme vodou a pridáme všetky koreniny

  

2, dusíme tak dlho, aby zelenina bola ešte chrumkavá (nie rozvarená!!!!) zahustiť môžete škrobom, ale ja som nezahusťovala



Guláš z tofu

2. fáza

suroviny:

1 údené tofu, 3PL zaváraného leča, 2 cibule, soľ, majoránka, mletá červená paprika, korenie na guláš, olivový olej

postup:

1, údené tofu si nakrájame na kocky, vložíme do misky, posypeme gulášovým  korením, premiešame a necháme 10minút odpočinúť ..........cibuľu si nakrájame na menšie kocky, ktorú opečieme na troške olivového oleja, pridáme červenú mletú papriku, pokrájané tofu, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku a podlejeme vodou

2, chvíľku povaríme, pridáme lečo a necháme čo najviac vypariť vodu, aby sme to mali dostatočne husté a nemuseli zahusťovať

 

Tofu v paradajkovej omáčke

2. fáza


suroviny:      na 1porciu

polovičku bieleho tofu, 2PL škrobu, polovičku čL mletého čierneho korenia, polovičku čL červenej mletej papriky, 1čL sójovej omáčky, deci zeleninového vývaru, troška citrónovej šťavy, 2PL paradajkového pretlaku, 1PL olivového oleja

postup:

1, biele tofu si nakrájame na menšie kocky a v miske zmiešame škrob spolu s korením a červenou paprikou

       

2,  v okorenenom škrobe, kocky obalíme a opečieme na troške oleja

rada: opekáme ich troška dlhšie, aby boli chrumkavé

       

3, do misky si nalejeme vývar, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a paradajkový pretlak,  poriadne premiešame a vložíme do hrnca (kde sme opiekli tofu) ........... povaríme, ochutíme a prípadne osladíme sladidlom

       

4, necháme zredukovať vývar, aby nám to troška zhustlo a môžeme podávať

 

Tofu placky

2. fáza

suroviny:  4placky

polovičku bieleho tofu, malá mrkva, 50g cukety, 1malá cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, soľ, čierne mleté korenie, 1PL škrobu, 1PL OO (ovsených otrúb), 1 surové vajíčko

postup:

1, tofu, surovú mrkvu a cuketu nastrúhame na strúhadle najemno, pridáme pretlačený cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, cibuľu, korenie, soľ, škrob, celé vajíčko a OO jemne premiešame

          

2, vytvarujeme malé fašírky, ktoré v rukách rozplácneme na placky a na teflónovej panvici opečieme z oboch strán



3, môžeme podávať

 

Pizza z tofu

2. fáza

suroviny na cesto:

1celé biele tofu, 1vajíčko, 1čL PDP ( prášku do pečiva), čierne mleté korenie, soľ, cesnak, pizza korenie,

obloha:  paradajkový pretlak, mozzarella light, kuracia šunka

postup:

tofu si pomelieme spolu s cesnakom a pridáme ostatné suroviny na výrobu cesta ........dáme na papier na pečenie a vytvoríme okrúhly tvar....... dáme piecť na 5min. do rúry na 150stupňov bez oblohy........ vyberieme, potrieme pretlakom a pridáme ostatné suroviny čo tam chceme dať ....dáme znovu do rúry a dopečieme ešte asi takých 8min. vyberieme a hotovo..... môžeme podávať

 

Palacinky z tofu

2. fáza


15g maizeny  na deň je povolené množstvo

suroviny na tofu palacinky:

polovička údeného tofu, nízkotučné mlieko 5PL podľa hustoty, 1celé vajíčko, 1PL škrobu, majoránka, štipka čierneho mletého korenia

postup:

1, tofu s mliekom a koreninami rozmixujeme na kašu, pridáme vajíčko a škrob,  poriadne rozmiešame a pridáme mlieko ak je to moc husté (cesto by malo byť riedke)

2, necháme asi 15min. odležať a robíme to na suchej veľmi vyhriatej teflónovej panvici.....klasicky ako palacinky

3, urobíme z toho asi 5veľkých palaciniek  

 

Knedlík z tofu

1. fáza

suroviny:

polovička údeného tofu (môžeme kľudne použiť aj biele tofu), 1 bielok, 1PL cottage cheese nízkotučný, 1čL PDP (prášku do pečiva),

postup:

všetko spolu zmiešať, dať do sklenenej misky, dať do mikrovlnky na 3minúty, vybrať, otočiť knedlík na opačnú stranu a pustiť zas na 30 sekúnd


 

Tofu rezeň v cestíčku

2. fáza

suroviny:

1/2 bieleho tofu, 2čL sójovej omáčky, 2PL nízkotučného mlieka, 1 vajíčko, 1PL škrobu, 2PL mlieka, 1čL psyllia, olivový olej, mleté čierne korenie, drvená rasca, cesnak

postup:

1, tofu si nakrájame na 1cm plátky a pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme odpočinúť pár minút...........do misky si rozbijeme vajíčko, pridáme škrob, psyllium, korenie, rascu, mlieko, pretlačený cesnak a poriadne premiešame 

rada: cestíčko po čase troška zhustne, tak pridajte ešte troška mlieka a rozmiešajte

  

2, na troške olivového oleja osmažíme z oboch strán a podávame so zeleninou

rada: rezne sa dajú pripraviť aj v rúre .... na papier na pečenie poukladáte pripravené rezne a pri 180°C dáte zapiecť asi tak na 20min.

 

Fašírky z tofu a kuracieho mäsa

2. fáza

suroviny:

1/2 údeného tofu, 1 vajíčko, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, jarná cibuľka, 50g kuracieho mäsa, 1PL psyllia, dukan strúhanka

postup:

1, tofu, vajíčko, jarnú cibuľku, kuracie mäso rozmixujeme na hladkú kašu

  

2, do takto rozmixovanej zmesi pridáme psyllium, koreniny, pretlačený cesnak, poriadne premiešame, necháme 15min. odpočinúť....z takto vytvorenej zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v dukanovskej strúhanke

  

3, poukladáme na plech a pečieme pri 180°C asi takých 25minút (dĺžka pečenia závisí aj od veľkosti fašírky)

 

Fašírky z tofu a šampiňónov

2. fáza

suroviny:

1/2 bieleho tofu, zavárané šampiňóny, 1 vajíčko, 1PL psyllia, hubové korenie, 1čL sójovej omáčky, strúčik cesnaku, červená mletá paprika

postup:

1, tofu, šampiňóny a vajíčko rozmixujeme na hladkú kašu, pridáme psyllium, sójovú omáčku, hubové korenie, mletú červenú papriku, cesnak a necháme pár minút postáť

  

2, zmes na fašírky, ukladáme lyžicou na pripravený plech vystlaný papierom na pečenie.....tvarujeme také malé kôpky a vytvarujeme tak, aby mali pekný tvar

  

3, pečieme pri 200°C asi takých 30minút

 

Ražniči z tofu

2. fáza

suroviny:

údené tofu, jarná cibuľa, červená paprika, kuracie mäso, sójová omáčka, soľ, železné ihly

postup:

1, všetky suroviny na ražniči pokrájame na rovnaké kocky .....tofu pokvapkáme sójovou omáčkou, kuracie mäso osolíme a postupne napichujeme suroviny na železné ihly (začala som napichovať červenú papriku, tofu, cibuľu, kuracie mäso) a pokračujme pokiaľ nemáme ihlu plnú

  

2,hotové špízy poukladáme na pripravený plech, na ktorom máme uložený papier na pečenie a pečieme pri 200°C asi takých 25minút ....podávame s čerstvou zeleninou

 

Čevabčiči

2. fáza

suroviny:

údené tofu, 1vajíčko, jarná cibuľka, 1strúčik cesnaku, 2čL sójovej omáčky, soľ, mleté čierne korenie, pokrájaná petržlenová vňať, majoránka, 1PL psyllia, dukanovksá strúhanka na obalenie, olivový olej na vysmážanie, horčica a cibuľa na servírovanie

postup:

1, tofu, vajíčko, jarnú cibuľku rozmixujeme na hladkú kašu, do takto rozmixovanej zmesi pridáme vňať, pretlačený cesnak, psyllium, všetky koreniny, poriadne premiešame a necháme 10 minút postáť

  

2, zo zmesi vytvoríme rovnaké šúľky, ktoré následne obalíme v dukanovskej strúhanke (krásne sa to robí, vôbec sa to nerozpadáva) napichneme na drevené špáradlo (nemusíte dať)

  

3, obalené šúľky na troške olivového oleja osmažíme zo všetkých strán, alebo poukladáme na pripravený plech a pečieme pri 200°C asi takých 20 minút (robila som to oboma spôsobmi a nedá sa to rozoznať)

dobrú chuť


recepty podľa suroviny | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014