Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Seitanové a proteínové buchty

kakaový závin, škoricové slimáky, tvarohové buchty zo seitanu, rebarborový koláč, proteínová buchta
Seitanový kakaový závin

2. fáza

suroviny na cesto:

200g sušeného seitanu, 3PL sušeného nízkotučného mlieka, 1 bal. sušeného droždia, 200ml teplého mlieka, sladidlo, aké používate, 1vajíčko

  

suroviny na plnku:

sladidlo, kakao

postup: na výrobu seitanového cesta je postup stále ten istý, pri všetkých týchto koláčikoch

1, všetky suroviny zmiešame dokopy (ja som si pomohla domácim robotom a lopatku som použila na kysnuté cesto) miesila som to asi takých 20min.......cesto som rozdelila na 4 časti, aby som mohla robiť rôzne náplne

  

2, cesto si rozvaľkáme na tenký plát (robilo sa to dosť ťažko, lebo cesto je také gumené), posypeme kakaom, sladidlom kryštálovým a zamotáme do rolády (kraje treba zohnúť do vnútra pri rolovaní, aby vám plnka nevytiekla)

  

rada: cesto pri miešaní bolo strašne riedke, ale čím sa to viac miesilo tým to hustlo (ale ak by po 10min. miesení ostalo cesto riedke, treba tam pridať ešte sušené mlieko, poprípade 1PL škrobu) ....treba si pracovnú dosku posypať škrobom, aby sa vám surové cesto nelepilo!!!!

3, takto zrolovaný koláčik uložíme na pekáč, ktorý sme si vystlali papierom a pečieme pri 180°C asi tak 35min. záleží od veľkosti rolády (moja je asi 15cm dlhá), vyberieme, nakrájame a podávame

poznámka: všetky výrobky zo sušeného seitanu sú veľmi krásne, ale mne to  nechutí (môj muž to jedol a povedal, že výborné), ale pre mňa nie, pre mňa to je gumené :-(




Seitanové škoricové slimáky

2. fáza

suroviny na cesto:

200g sušeného seitanu, 3PL sušeného nízkotučného mlieka, 1 bal. sušeného droždia, 200ml teplého mlieka, sladidlo, aké používate, 1vajíčko

suroviny na plnku:

škorica, sladidlo

postup: na výrobu seitanového cesta je postup stále ten istý, pri všetkých týchto koláčikoch

1, všetky suroviny zmiešame dokopy (ja som si pomohla domácim robotom a lopatku som použila na kysnuté cesto) miesila som to asi takých 20min.......cesto som rozdelila na 4 časti, aby som mohla robiť rôzne náplne

  

2, cesto si rozvaľkáme na tenký plát (robilo sa to dosť ťažko, lebo cesto je také gumené), posypeme škoricou, sladidlom kryštálovým, zamotáme do rolády a pokrájame na 1cm hrubé kolieska....poukladáme na pripravený pekáč, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie, alebo silikónovú podložku

  

3, vložíme do rúry, pečieme pri 180°C asi takých 20min. záleží od veľkosti koláčikov,..........treba kontrolovať a dávať na to pozor




Seitanové tvarohové buchty


2. fáza

suroviny na cesto:

200g sušeného seitanu, 3PL sušeného nízkotučného mlieka, 1 bal. sušeného droždia, 200ml teplého mlieka, sladidlo, aké používate, 1vajíčko

suroviny na plnku:

tvaroh, sladidlo, môžete pridať škoricu

postup: na výrobu seitanového cesta je postup stále ten istý, pri všetkých týchto koláčikoch

1, všetky suroviny zmiešame dokopy (ja som si pomohla domácim robotom a lopatku som použila na kysnuté cesto) miesila som to asi takých 20min. .....cesto som rozdelila na 4 časti, aby som mohla robiť rôzne náplne

  

rada: sladidlo nedávajte do tvarohu, aby nepustil vodu, potom je problém zamotať do guľky a uzatvoriť buchtu

2, cesto si rozvaľkáme na tenký plát (robilo sa to dosť ťažko, lebo cesto je také gumené), vykrojíme koliesko, ktoré naplníme ochuteným tvarohom a poriadne zamotáme....vložíme do silikónových formičiek na mafiny, aby sa krásne vyformovali

      



3, vložíme do rúry a pečieme pri 180°C asi tak 30minút...treba kontrolovať




Seitanový rebarborový koláč

2. fáza

suroviny na cesto:

200g sušeného seitanu, 3PL sušeného nízkotučného mlieka, 1 bal. sušeného droždia, 200ml teplého mlieka, sladidlo, aké používate, 1vajíčko

suroviny na plnku:

rebarbora, sladidlo, škorica, tvaroh

  

postup: na výrobu seitanového cesta je postup stále ten istý, pri všetkých týchto koláčikoch

1, všetky suroviny zmiešame dokopy (ja som si pomohla domácim robotom a lopatku som použila na kysnuté cesto) miesila som to asi takých 20min......cesto som rozdelila na 4 časti, aby som mohla robiť rôzne náplne

  

2, cesto rozvaľkáme, vykrojíme koleso a uložíme do pripraveného pekáčika (použila som 10cm malú formu a spravila som 3ks), na takto pripravené cesto položíme osladený a ochutený tvaroh a pokrájanú, očistenú rebarboru

  

3, vložíme do rúry a pečieme pri 180°C asi takých 40min.




Proteínové buchty


1. fáza

suroviny:

4PL proteínového prášku protifar, 1PL vaječného sušeného bielka, 2čL PDP, 2PL bieleho nízkotučného jogurtu, 2 vajíčka, 2PL vlažnej vody, 1PL olivového oleja,  sladidlo, aké používate



plnka:

tvaroh, sladidlo a troška škorice

postup:

1, vajíčka si rozdelíme ......bielka vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtka ušľaháme do peny so sladidlom.........do žĺtkovej zmesi pridáme sušené bielka, PDP, jogurt, troška vody a olivového oleja ...........jemne zapracujeme sneh z bielkov.........tvaroh si vymiešame so sladidlom a škoricou



2, na dno silikónových foriem dáme troška cesta, pridáme 1PL tvarohu (alebo džemu) a zase dáme 1PL cesta

   

3, dáme do rúry na 150°C tak na 15min. treba kontrolovať a dávať pozor, aby nezhoreli



rada: dajte viac plnky, mne sa to zdalo dosť suché (tvaroh, by som zmiešala aj s džemom, možno by to pomohlo)

4, krásne napuchnú, sú ako pampúšiky





dobrú chuť

bábovky, mafiny, rolády | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014