Jogurtová mafinka
2. fáza
suroviny:
1PL psyllia, 1PL proteínu, štipka PDP (prášok do pečiva), 1PL bieleho nízkotučného jogurtu, 1vajíčko, 1čL kakaa
postup:
1, z bielka si ušľaháme tuhý sneh ...všetky suroviny zmiešame spolu a jemne zapracujeme sneh z bielkov
2, takto pripravenú zmes naplníme do vhodných nádob do mikrovlnky (ja som použila silikónové košíčky)
3, vložíme do mikrovlnky a točíme asi 1minútu (doba točenia záleží podľa veľkosti nádoby v ktorej to pečiete)
rada: nádoby naplňte tak do polovičky, veľmi sa to zdvihne pri točení v mikrovlnke
Tvarohová mafinka
2. fáza
suroviny:
1PL psyllia, 1PL proteínu, štipka PDP (prášok do pečiva), 1PL bieleho nízkotučného jogurtu, 1 vajíčko, 1čL kakaa, 1PL tvarohu
postup:
1, z bielka si ušľaháme tuhý sneh ...všetky suroviny zmiešame spolu a jemne zapracujeme sneh z bielkov
2, takto pripravenú zmes naplníme do vhodných nádob do mikrovlnky (ja som použila silikónové košíčky)
3, vložíme do mikrovlnky a točíme asi 1minútu (doba točenia záleží podľa veľkosti nádoby v ktorej to pečiete)
Citrónová mafinka
2. fáza
suroviny:
1 vajíčko, 1PL sušeného nízkotučného mlieka, 1PL psyllia, štipka sódy bikarbóny, pár kvapiek citrónovej šťavy, pár kvapiek citrónovej arómy, sladidlo aké používate, štipka vanilkového lusku
postup:
1, všetky suroviny poriadne zamiešame s metličkou na hustú kašu
2, zmes vložíme do nádoby, ktorá je vhodná do mikrovlnky a dáme vlniť do mikrovlnky na 45sekúnd
rada: zmes treba do nádoby dať iba do polovičky, lebo v tej mikrovlnke to veľmi narastie
dobrú chuť
Sladké mafinky z mikrovlnky
01.02.2015 13:26:08
jogurtovo-kakaová, tvarohovo-kakaová, citrónová
Komentáre