Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sladké pochutiny

vanilkový cukor, kandizovaná kôra
Vanilkový cukor

2. fáza

suroviny:


1 vanilkový struk, 1čL mletého vanilkového struku, xylitol, alebo aké sladidlo používate (množstvo dáte toľko, koľko potrebujete mať vanilkového cukru)

rada: xylitol nie je moc povolené sladidlo v DD na to pozor, ale neviem si to predstaviť robiť z iného sladidla

postup:

všetky suroviny zmiešame a vložíme do uzavretej nádoby, aby sa nám chute prepojili a xylitol nasiakol vanilkovou arómou

využitie: môžete používať do každého koláčika :-) koláčiky budú mať lepšiu chuť




Kandizovaná pomarančová kôra

2. fáza len ako pochutina do koláčov v malom množstve
 
suroviny:


šupy z dvoch pomarančov, voda, cukor xylitol ....pomaranč môžete nahradiť citrónom

postup:


1, pomaranče umyjeme v horúcej vode a vydrhneme poriadne, aby sme sa zbavili chemického postreku, potom pomarančovú kôru prekrojíme na štvrťky a vložíme do nádoby s vodou,  v ktorej to necháme 3dni, ale vodu každý deň musíme vymienať za čerstvú,kôra musí byť ponorená

2, po tých 3dňoch vložíme do hrnca a zalejeme vodou a varíme asi 50min. vyberieme a nakrájame na kocky ........vložíme do hrnca a posypeme xylitolom asi tak 10PL a zalejeme vodou,  len toľko,  aby to bolo ponorené nie viac!!!!!!

3, varíme do odparenia vody (treba na to dávať pozor) asi tak 35min. po uvarení necháme vychladnúť a rozložíme na papier na pečenie a dáme uschnúť .....treba to rukami rozmrviť,  aby sa to oddelilo od seba..... potom skladujeme na chladnom, suchom mieste



príjemné varenie

dukanovské pochutiny | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014