Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Snehové cesto

jadrové rožky, laskonky, pusinky,
Jadrové (parížske) rožky

2. fáza
(nepolievať čokoládou, lebo až v 3. fáze)

suroviny na snehový spodok:

2 bielka, sladidlo aké používate, ale mal by byť kryštalického tvaru, pár kvapiek vanilkovej esencie, 1čl škrobu, 1čl octu, štipka soli

postup:

nad parou vyšľaháme bielka a postupne pridávame sladidlo, šľaháme aj 20min. dokedy bielka nie sú pevnejšieho tvaru............. pridáme všetky ostatné suroviny, ako je vanilka, škrob, ocot, soľ ........naplníme cukrárenské ozdobné vrecúško a tvarujeme na papieri na pečenie rovnako dlhé paličky, alebo rožky .........vložíme do rúry a pečieme asi tak 40min. na 100°C  vyložíme a necháme vysušiť (asi tak hodinku) po stvrdnutí naplníme plnkou.

plnka :

1, čokoládový puding uvaríme v 250ml mlieka , pridáme tvaroh jemný nehrudkový, nutelu našu a plátkovú želatínu, aby nám to pekne stuhlo....želatínu pripravíme podľa návodu. Hotový krém vložíme do cukrárenského vrecúška a striekame na už hotové pusinkové rožky.

2, vložíme do chladničky a potom máčame v čokoláde nemusíme, ale je to krajšie a asi aj chutnejšie :-) Dukanky v malom množstve, ale to je nám jasne :-) čokoládu som použila 85% sladenú steviou, alebo sladkú vášeň 86%

čokoláda je tolerovaná potravina takže môžeme 3 malé kocky čo najviac %tnú od 2. fáze


Laskonky

2. fáza

suroviny na snehový spodok:

2 bielka, cukor xylitol, alebo aké sladidlo používate, pár kvapiek vanilkovej esencie, alebo štipka vanilkového lusku, 1čl škrobu, 1čl octu, štipka soli, 2PL dukanovskej strúhanky, orechovú esenciu

postup:

1, nad parou vyšľaháme bielka a postupne pridávame xylitol, alebo cukor aký používate, šľaháme aj 20minút dokedy hmota nie je pevnejšieho tvaru...odstavíme z ohňa a pridáme všetky ostatné suroviny, ako je vanilka, škrob, ocot, soľ, strúhanka a orechová esencia

  

2, naplníme ozdobné vrecúško a tvarujeme na papieri na pečenie tvar aký chcete ...ja som použila z umelej hmoty pomôcku na tvarovanie laskoniek

  

3, vložíme do rúry a pečieme asi tak 40min. pri 100°C....vyložíme a necháme vysušiť asi tak hodinku po stvrdnutí naplníme plnkou.

rada: pri pečení sa necháva pootvorená rúra a ja som použila na to korkový štupeľ

plnka čokoládová:

plnka je z čokoládového pudingu, tvarohu a želatíny.....naplníme laskonky, ozdobíme a dáme odpočinúť do chladničky, aby plnka stuhla. .....použila som puding bez škrobu, aby som nepoužila veľa tolerovaných potravín

tu sa dá kúpiť: http://www.dieta-shop.com/sk/pudingy-bio-bez-skrobu/93-kakaovy-bio-puding--0000000000093.html

plnka vanilková:

vanilkový puding si uvaríme v 250ml mlieka, aby bol hustý a troškou sladidla.......necháme vychladnúť a do vychladnutého pudingu zamiešame jemný nízkotučný tvaroh .....pridala som kokosovú esenciu, skúšala som aj kokosový olej, ale zmenilo mi to nejak štruktúru, ostalo to také mazľavé :-)

rada: nenechávať dlho v chladničke, nasiaknu vlhkosťou a potom sa rozpadávajú :-(

4, to len pre inšpiráciu.......... ostalo mi cesto a plnka, tak som to skombinovala. ...cesto je ako pusinky, len sa tam pridáva strúhanka a orechová esencia.

vanilková plnka



čokoládová plnka


Pusinky

2. fáza

suroviny:

2 bielka, cukor xylitol, alebo aký používate, troška vanilky, 1čl škrobu, 1čl octu, štipka soli

postup:

1, bielka vyšľaháme nad parou do hustej peny asi 20min. aj dlhšie

2, odstavíme a popridávame ostatné suroviny........ dáme do cukrárenského vrecúška a striekame hviezdičky

3, pečieme pri 100°C asi 40min. vyberieme a necháme sušiť vonku z rúry .....ono to potom stvrdne.... inak je to mäkké, ale vysuší sa to :-)

krásne Vianoce


dukanovské Vianoce | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014