2. fáza
suroviny na chlieb :
1 vajíčko, 3PL bieleho jogurtu, 1čL PDP, 4PL OO ( ovsených otrúb), štipku mletej rasce
postup:
1, všetky suroviny zamiešame spolu... takto vypracované cesto dáme do srnčieho chrbáta a vložíme do rúry ....chlieb pečieme 25min. pri 200°C
rada: chlieb sa robí z dvoch dávok
2, po upečení nakrájame na tenké krajce a necháme poriadne vysušiť, aby neobsahoval vlhkosť (inak, by vám rýchlo splesnivel) .....po dôkladnom vysušení pomeliete na mäsovom mlynčeku a hotovo strúhanka je na svete ....
využitie: .dávam ju všade do fašírky, na obaľovanie, ako normálnu strúhanku ...
Opečená domáca strúhanka
2. fáza
suroviny na chlieb :
1 vajíčko, 3PL bieleho jogurtu, 1čL PDP, 4PL OO ( ovsených otrúb), štipku mletej rasce
postup:
1, všetky suroviny zamiešame spolu... takto vypracované cesto dáme do srnčieho chrbáta a vložíme do rúry ....chlieb pečieme 25min. pri 200°C
rada: chlieb sa robí z dvoch dávok
3, hotovú strúhanku preosejeme na jemnom site, aby bola čo najjemnejšia a aby sme dosiahli orieškovú chuť, tak ju musíme za stáleho miešania opiecť na suchej teflónovej panvici do takej tmavšej farby (pozor, aby nezhorela!!!)
využitie: používam ju do koláčov pre chuť a na spevnenie, na slíže ako posýpku, pocukrovanú takúto strúhanku som použila na obaľovanie sladkých guličiek
.
nech sa podarí
Komentáre