Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tekvicové prílohy

pečené mesiačiky,tekvicové červené zemiaky, pyré s cibuľkou, pyré so šunkou, pyré s tvarohom, sedliacka tekvica, chrumkavé hranolky, obaľované hranolky, tekvicové slané koláčiky
Tekvicové pečené mesiačiky

2. fáza

suroviny:

tekvica, soľ, 1 strúčik cesnaku, štipka mletého čierneho korenia, 1čL olivového oleja, pár chilli semienok, čerstvý rozmarín

postup:

1, najprv si zarobíme marinádu a to tak, že do misky si nalejeme olivový olej, pridáme soľ, korenie, roztlačený cesnak, chilli a čerstvý posekaný rozmarín a poriadne premiešame......tekvicu si pokrájame na mesiačiky aj so šupou a vložíme do tejto pripravenej marinády (necháme asi 15minút marinovať, nech sa nám prepoja chute)

  

2, takto marinované mesiačiky poukladáme na silikónovú podložku, vložíme do rúry a pečieme na 180°C asi tak 15minút (treba si to odsledovať)



Tekvicové červené zemiaky


2. fáza

suroviny na červené zemiaky:

polovičku tekvice hokkaido, 1 menšia cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, petržlenová vňať.

postup: 
 

na troške vody sparíme cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, pomiešame a pridáme na kocky nakrájanú tekvicu...... podlejeme vodou a varíme pokiaľ sa voda nevyparí a tekvica nie je dostatočne uvarená. Osolíme a podľa chuti pridáme čierne mleté korenie a na jemno nakrájanú petržlenovú vňať. Dávame pozor, aby sa nám tekvica moc nerozvarila, lebo by sme spravili maganú tekvicu :-)




Tekvicové pyré s opečenou cibuľou

2. fáza

suroviny:

tekvica, soľ, korenie, cibuľa, olivový olej

postup:

tekvicu si očistíme, pokrájame na kocky a dáme uvariť do slanej vriacej vody....tekvicu po uvarení scedíme, zbavíme čo najviac vody, okoreníme a vidličkou rozmačkáme....cibuľu si pokrájame na malé kocky a na troške olivového oleja osmažíme, takto opraženú cibuľu dáme na pripravenú tekvicovú kašu




Tekvicové pyré s tvarohom

2. fáza

suroviny:

tekvica, soľ, korenie, 1PL nízkotučného hrudkovitého tvarohu, opečená cibuľka, olivový olej

postup:

tekvicu si očistíme, pokrájame na kocky a dáme uvariť do slanej vriacej vody....tekvicu po uvarení scedíme, zbavíme čo najviac vody, okoreníme a vidličkou pomačkáme....cibuľu si pokrájame na malé kocky a na troške olivového oleja osmažíme, takto osmaženú cibuľu zamiešame do pripravenej tekvicovej kaše a ešte na koniec pridáme tvaroh




Tekvicové pyré so šunkou

2. fáza


suroviny:

200g tekvice, soľ, mleté čierne korenie, 1 veľká cibuľa, 1PL olivového oleja, kuracia šunka

postup:

tekvicu si ošúpeme a nakrájame na kocky dáme uvariť....cibuľu si nakrájame na kocky a na olivovom oleji opražíme do hneda, pridáme na kocky nakrájanú šunku, osolíme, okoreníme a na koniec pridáme uvarenú tekvicu.... poriadne premiešame, aby nám tekvica vytvorila kašu.




Sedliacka tekvica

2. fáza

suroviny:

50g kyslej kapusty, 1väčšiu cibuľu, na kocky nakrájanú kuraciu šunku, 1Pl olivového oleja, 200g tekvice, štipku mletého čierneho korenia, soľ



postup:

1, tekvicu si ošúpeme a pokrájame na menšie kocky, dáme uvariť....



2, cibuľu si pokrájame na kocky a na olivovom oleji osmažíme do hneda, pridáme na kocky nakrájanú šunku, opečieme a pridáme posekanú a scedenú kyslú kapustu.....tekvicu si scedíme a vidličkou roztlačíme, pridáme do kapustovej zmesi a premiešame...pridáme soľ a dochutíme mletým čiernym korením....



rada: namiesto tekvice sa môže použiť patizón a myslím, že aj brokolica by nebola zlá :-)

3, naservírujeme a môžeme podávať k rezňom



Chrumkavé hranolky


2. fáza


suroviny:

tekvicu, 1bielko, soľ, korenie

postup:

1, tekvicu si očistíme, vyberieme jadierka, pokrájame na hranolky

  

2, bielko si osolíme, okoreníme a vyšľaháme do takej jemnej peny ...nakrájané hranolky v tomto rozšľahanom vajíčku z každej strany obalíme

  

3, poukladáme na silikónovú podložku, alebo na papier na pečenie a vložíme do rúry .....pečieme na 180°C asi tak 25minút (záleží od hrúbky a veľkosti hranolky)

  

4, hranolky treba papať hneď, lebo sú chrumkavé len pár minút :-(




Tekvicové obaľované hranolky

2. fáza

suroviny:

zákvas, mleté čierne korenie, mletá paprika, cesnak, soľ, vajíčko, 2PL OO, 1PL škrobu, 1PL olivového oleja , tekvica, kurkuma alebo kari korenie

postup:

všetky suroviny spolu zamiešame, necháme odstáť asi 20min. a namáčame v nej nakrájané kúsky tekvice...... poukladáme na papier na pečenie a pečieme asi 10min. v rúre pri 180°C

rada: namiesto tekvice sa môže kľudne nahradiť inou zeleninou ako napr. zeler, mrkva, kaleráb atď .. (čo vás napadne)




Tekvicové slané koláčiky

2. fáza

suroviny:

malú tekvicu, štipka soli,1 celé vajíčko ,1čL  guarová guma, ak sa vám to zdá riedke pridajte škrob asi tak 1PL podľa hustoty

postup:

tekvicu si uvaríme, rozmixujeme a pridáme potrebné suroviny ....dáme do cukrárenského vrecúška s ozdobnou špičkou a striekame na papier na pečenie ......dáme piecť do rúry asi tak na 20min. na 200°C

dobrú chuť


dukanovske prílohy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014