Treska v bielkovo-pestovej kruste
2. fáza
suroviny:
filet z tresky, 1čL dukanovského pesta, soľ, bielko z jedného vajíčka na jednu porciu
postup:
1, bielko, soľ a pesto spolu zmiešame a obalíme v ňom tresku ......na suchej teflónovej panvici opečieme z oboch strán
,,dukanovské pesto´´
suroviny: za hrsť petržlenovej vňate, za hrsť bazalkových listov, 2 strúčiky cesnaku, 1 stonka rozmarínu, troška nastrúhaného syru ďumbier light, 1čL ľanového semiačka, 1PL olivového oleja
postup:ľanové semiačka rozdrvíme, bazalku, petržlenovú vňať, rozmarín, syr a olivový olej spolu poriadne vymixujeme na hladkú kašu pridáme rozdrvené semiačka a pretlačený cesnak, premiešame .... môžeme dochutiť soľou
typ: ľanové semiačka som v DM predajniach videla predávať už rozmelnené :-)
2, k tomu sa veľmi hodí udusená zelenina, pripraví sa veľmi rýchlo .....nakrájame na hrubo cibuľu a pór, sparíme na vode a k tomu nakrájame na pásiky baklažán, cuketu a červenú papriku, pridáme grilovcie korenie a varíme do chrumkava....
3, môžeme podávať
Treska v pestovej kruste
2. fáza
suroviny:
2PL OO (ovsených otrúb), sol, 1čL pesta, 1čL škrobu, mletá červená paprika, filet tresky, troška olivového oleja na opekanie
postup:
1, všetky suroviny spolu zamiešame a obalíme v ňom vykostený filet tresky....na trošičke oleja opečieme z oboch strán
,,dukanovské pesto´´
suroviny: za hrsť petržlenovej vňate, za hrsť bazalkových listov, 2 strúčiky cesnaku, 1 stonka rozmarínu, troška nastrúhaného syru ďumbier light, 1čL ľanového semiačka, 1PL olivového oleja
postup:ľanové semiačka rozdrvíme, bazalku, petržlenovú vňať, rozmarín, syr a olivový olej spolu poriadne vymixujeme na hladkú kašu pridáme rozdrvené semiačka a pretlačený cesnak, premiešame .... môžeme dochutiť soľou
2, môžeme podávať s grilovaným baklažánom, ktorý si pripravíme tiež veľmi jednoducho....baklažán si nakrájame na kolieska, osolíme a vysušíme servítkou, na suchej teflónovej panvici opečieme z oboch strán ... po upečení postriekame olivovým olejom
3, môžeme servírovať
Treska na prírodno
1.fáza bez zeleniny
suroviny:
treska filet, soľ, korenie na ryby (obsahuje sušený tymian, rozmarín, bazalku, petržlenovú vňať, citrónovú kôru)
postup:
1, rybu si umyjeme, osolíme, vykostíme a okoreníme korením na ryby ....a môžeme robiť na dva spôsoby
prvý spôsob: dáme na papier na pečenie a šupneme do rúry....pečieme na 180°C asi tak 10min.
druhý spôsob: dáme na teflónovú panvicu, podlejeme troškou vody, zakryjeme pokrievkou a robíme 5min.
rada: treska je veľmi rýchlo spravená netreba ju robiť dlho
2, môžeme podávať s brokolicovým pyré ( uvarená brokolica + soľ + 1čL flóra light ,všetko vymixovať)
dobrú chuť
Treska
03.06.2013 02:20:12
v bielkovo-pestovej kruste, treska v pestovej kruste, treska na prírodno
Komentáre