Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tvarohová zmrzlina

griotková, tiramisu, rebarborová, tekvicová
Tvarohovo-griotková zmrzlina

2. fáza

suroviny:

jemný nízkotučný tvaroh, nízkotučný hrudkovitý tvaroh, sladidlo, aké používate, esencia griotka, dukanovské keksíky hoc aké máte napečené

citrónové kolieska som použila ja zo svojho blogu:  http://janakozmalova.blog.sk/detail-suche-kolaciky.html?a=98a7cb905d15b991c08532d1c179dab8

postup:


keksíky nakrájame na malé kocky a polejeme s griotkovou esenciou, k takto nasiaknutým keksíkom pridáme všetky suroviny na výrobu zmrzliny, premiešame, naplníme pripravené nádoby a vložíme do mrazničky zamraziť




Tvarohovová zmrzlina s príchuťou tiramisa

2. fáza


suroviny:

jemný nízkotučný tvaroh, sladidlo, aké používate, dukanovské piškóty, uvarená káva, škorica, rumová esencia

postup:

1, ak máte zásobu piškót spravenú tak máte bez práce, ak nie tak musíte spraviť a už aj do zásoby :-)

v tomto linku nájdete návod na výrobu piškót:  http://www.blog.sk/edit/articles.html?a=e&idarticle=789fc83a6a3621568a7ad605b067cb5f

2, upečené piškóty namáčame do uvarenej kávy a necháme nasiaknúť.......tvaroh, sladidlo zmiešame, pridáme škoricu a rumovú esenciu....do takto pripravenej zmesi, pridáme namočené piškóty, premiešame, vložíme do mrazničky a dáme zamraziť na pár hodín



Tavarohovo-rebarborová zmrzlina


2. fáza


suroviny:


rebarbora, sladidlo, aké používate, 1 biely nízkotučný jemný tvaroh, esenciu akú zvolíte

postup:


vyrobený džem s esenciou zamiešame do jemného tvarohu .... naložíme do pripravených nádob na mrazenie a vložíme do mrazničky aspoň na 5hodín zamraziť...vyberieme a podávame

postup na výrobu rebarborového džemu:

http://janakozmalova.blog.sk/detail-dzemy.html?a=08996e61ede7e3846099322e2cbe21f4




Tvarohovo-tekvicová zmrzlina

2. fáza


suroviny:

tekvica, sladidlo, aké používate, jemný nízkotučný tvaroh, esencia malinová

postup:


tekvicu si očistíme, pokrájame na menšie kocky a uvaríme vo vode, ktorú sme si osladili sladidlom............scedíme vymačkáme čo najviac vody a necháme vychladnúť........do takto vychladnutej tekvice pridáme jemný tvaroh, sladidlo ešte podľa chuti, esenciu a dáme zamraziť



dobrú chuť

dukanovské zmrzliny | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014