Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tvarohové koláče 1

otrubový koláčik, bublanina, snehový tvaroháčik, dierkový, strúhaný, roládová torta, tvarohová tortička, kysnutý tvarohový
Otrubový tvaroháčik

2. fáza

Na cesto potrebujeme:
trojuholníkovú formu 16cm

1vajíčko, 5 PL OO, sladidlo aké používate, 1PL škrobu, 1čL PDP, 1PL níz. hrudkového tvarohu

Na plnku potrebujeme:

250g jemného níz. tvarohu, sladidlo aké používate, 2vajíčka, 2PL škrobu, 1čL šťavy z citróna

rada: cesto je dosť lepkavé vždy si treba pracovnú dosku a ruky poprášiť škrobom nelepí sa to tak

Postup:

Všetky suroviny na cesto zmiešame, aby sa suroviny spojili  a vyvaľkáme na tenký plát. Cesto pomúčte škrobom, aby sa vám s ním lepšie pracovalo. Vyvaľkaný plát vložíme na dno a aj po stranách okrúhlej formy a odložíme. Pripravíme si zatiaľ plnku. A to jednoduchým spôsobom, všetky suroviny na plnku zamiešame a vložíme do pripravenej okrúhlej formy s cestom. Dáme do rúry a pečieme 40min na 140°C...... Dĺžka pečenia závisí aj od veľkosti nádoby, treba to kontrolovať. 

Rada: nedávajte cesto aj na vrch koláča,  ja som ho dala dole, lebo to tam nebolo dobré :-( na obrázku je ešte s cestom

 

Bublanina

2. fáza

suroviny:  28cm okrúhla forma

2PL OO (ovsených otrúb), 3PL práškového proteínu, 1PDP (prášok do pečiva), 2 vajíčka, 250g hrudkového tvarohu, 125g bieleho nízkotučného jogurtu, sladidlo aké používate

postup:

1, vajíčka si rozdelíme do dvoch misiek ......bielka vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtka vymiešame so sladidlom do peny

       
 
2, všetky suché suroviny si zmiešame v miske, ako sú OO, PDP, bielkovinový nápoj a v druhej miske si zmiešame tvaroh, jogurt, troška sladidla

        

3, do žĺtkovej zmesi postupne pridáme tvarohovú zmes a ostatné suché suroviny, dôkladne premiešame a jemne zapracujeme sneh z bielkov ...............naplníme do pripravenej okruhlej formy...........  v 2 . fáze sa nesmie konzumovať ovocie, tak na vrch som dala troska džemu z bolera, ktorý tomu dodal ovocnú chuť ako pri ozajstnej bublanine

rada: pridajte ovocie goji a nahradíte s tým ovocie

        

4, vložíme do vyhriatej rúry na 35minút a pečieme pri 150°C (každý má iný spotrebič, tak si to treba kontrolovať)

         
                                                                  proteínový nápoj kúpený v DM-drogérii

rada: treba koláč kontrolovať, vrch sa rýchlo pripáli..........po upečení je koláč napuchnutý ako balón, ale po vyložení z rúry klesne, nič sa nedeje, aj tak je famózny

džem z bolera

suroviny:

1 šumienka bolero s jahodovou príchuťou, 150ml vody, 7,5g sypkej želatíny

postup:

želatínu vysypeme do hrnca pridáme 3PL vody a počkáme asi 10min, aby napučala ........pridáme bolero a ostatnú tekutinu a na miernom ohni rozpustíme (nevaríme na to pozor!)  necháme vychladnúť

5, môžeme podávať

 

Snehový tvaroháčik

2. fáza

Na cesto potrebujeme: plech 30x40

5 Vajec, ½ PDP, 2PL škrobu, vanilkový struk, vanilkový cukor

sladidlo aké používate ja som dala xylitol 2PL

Na plnku potrebujeme:

250g jemného níz. tvarohu, sladidlo aké používate, 1čL citrónovej šťavy,  3PL džemu

Postup:

Plnka sa nepečie s cestom, takže najskôr treba upiecť plát cesta. Bielka si vyšľaháme na tuhý sneh s troškou sladidla a môžeme odložiť. Žĺtka vymiešame spolu so sladidlom do hustej peny a postupne pridávame škrob, citrónovú šťavu a vanilkový struk. Poriadne vymiešame a pripravíme si dve cukrárenské vrecká a naplníme cestami. Do jedného vložíme žĺtkové cesto a do druhého bielkový sneh. Na plech vystlaným papierom striekame striedavo raz jeden pásik žĺtkového cesta a raz pásik bielkového cesta. Striedame pokiaľ nezaplníme celý plech . Vložíme do rúry a pečieme veľmi krátko asi 15min.  na 150°C. Po vybratí necháme vychladnúť, prerežeme na polovicu. Spodný plát cesta naplníme tvarohovou plnkou,  potom džemom a prikryjeme druhou častou cesta. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť

Rada: ak do bielkov pridáte troška soli, lepšie sa vymiešajú.

 na obrázku je bez džemu, lebo som ho tam zabudla dať :-) hlava deravá




Dierkový koláčik

2. fáza

suroviny na cesto:

4vajcia, sladidlo podľa potreby a aké používate, 1PL olivového oleja, 2PL škrobu, 1čL PDP

suroviny na plnku:

0,3L níz. mlieka, 1 čokoládový puding, 2ks 250g jemného tvarohu, sladidlo, plátkovú želatínu

postup:


1, Bielka si vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka si vymiešame so sladidlom do peny. Do žĺtkovej zmesi pridáme škrob, PDP, olivový olej a premiešame. Jemne zapracujeme sneh z bielkov. Plech si pokryjeme papierom na pečenie a vylejeme naň surové cesto. Pečieme 15min. na 160°C. Vyberieme z rúry a hneď za tepla vareškou do cesta spravíme dierky, pekne pravidelne rozmiestnime.



2, Puding uvaríme klasicky a ešte teplý vylejeme na cesto, necháme vychladnúť, aby nám to troška stuhlo.



3, Tvaroh si rozmiešame so sladidlom a vmiešame plátkovú želatínu podľa návodu. Rozotrieme na stuhnutý puding a necháme v chladničke stuhnúť. 

 

Strúhaný koláčik

2.fáza

suroviny na cesto:


125g hrudkového tvarohu, 5PL OO ( ovsených otrúb), polovicu jogurtu asi 60g, 3 PL sušeného nízkotučného mlieka, 1žĺtko, 1 PDP ( prášok do pečiva),  sladidlo aké používate, 2 PL kakaa, 2 PL uvarenej kávy

suroviny na plnku:

250g hrudkového tvarohu, 2 vajíčka, sladidlo aké používate, citrónová kôra z jedného citróna (treba ho poriadne umyť, alebo kúpiť chemicky neošetrený :-)


postup:


1, všetky suroviny na cesto zmiešame a vytvoríme hrudku, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na hodinku do mrazničky, aby sa nám to dalo strúhať (inak je to moc mäkké a nedalo by sa s tým pracovať) 

 

2, zarobíme si tvarohovú plnku .......tvaroh + žĺtka + sladidlo + vyšľahané bielka+ citrónová kôra ....všetko spolu zamiešame 

 

3, cesto vyberieme z mrazničky a rozdelíme si ho na dve rovnaké časti .....jedno cesto nastrúhame na dno okrúhlej formy  (použila som okrúhlu formu s priemerom 28cm ) a pridá sa cela tvarohová  plnka.......... nastrúhame druhú polovicu cesta a dáme piecť do rúry a pečieme pri 150°C asi tak na  45min. 

rada: strúhadlo som použila na strúhanie syra to najväčšie :-)

 

Roládová torta

2. fáza

na roládu potrebujeme:

2vajíčka, 2čL PDP (prášku do pečiva), 1PL hrudkového níz. tvarohu, medová esencia, sladidlo aké používate, na potretie rolády džem z goji


na plnku potrebujeme:

1jahodový puding, 300ml níz. mlieka, sladidlo aké používate, 3plátky želatíny, 250g níz. hrudkového tvarohu

postup:


1, vajíčka si rozdelíme ......bielka vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtka s cukrom do peny, do žĺtkovej zmesi pridáme esenciu, PDP, tvaroh a pridáme sneh z bielkov a opatrne premiešame

      

2,  zmes vložíme  na menší plech s priemerom 30x40, ktorý si vystelieme papierom na pečenie a pečieme 20min. pri 150°C , treba si to kontrolovať, každá  z Vás má iný spotrebič



3, po upečení odstránime papier na pečenie a prekrojíme po dĺžke na polovicu, aby sme spravili z tohto cesta dve menšie rolády  a natrieme s džemom z goji, alebo aký džem používate a zrolujeme

rada:
môžete roládu natrieť aj s tvarohom, ale pre kontrast som použila džem



4, pripravíme si nádobu do ktorej budeme pripravovať tortičku....... najlepšia je miska na cereálie s priemerom 16cm (robila som to  všetko z polovičnej dávky, tak preto taká malá nádoba  ) vystelieme ju s potravinárskou fóliou a  pokrájame si roládu na 0,5cm široké prúžky a dookola celej misky poukladáme nakrájanú roládu

        

5, pripravíme si plnku......puding uvaríme v 300ml mlieka a do ešte teplého pudingu zamiešame tvaroh a podľa návodu pripravenú plátkovú želatínu,........ všetko dobre premiešame a vylejeme do pripravenej misky s nakrájanou roládou



6, dáme zachladiť aspoň na dve hodinky a môžeme podávať



Tvarohová tortička

2. fáza

suroviny na cesto: plech 40x50

ako na piškótky : 4vajíčka, 4PLškrobu, 2PL sladidla, 1čL PDP, aróma vanilková....

plnka:

1tvaroh, 3PLjogurtu, 3plátky želatíny, sladidlo aké používate,....všetko spolu zamiešať a želatínu pripraviť podľa návodu a jemne do plnky zapracovať

postup:

1, vajíčka si rozdelíme.......žĺtka vyšľaháme do peny spolu so sladidlom a pridáme škrob, PDP a arómu

2, bielka si vyšľaháme na tuhý sneh a jemne zapracujeme do žĺtkovej zmesi ........zmes dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 20min. pri 150s°C treba si to komtrolovať každá z vás ma inú rúru

3, po upečení potrite sirupom, aby cesto bolo také nasiaknuté a vláčne.....ja som dala sirup bez cukru a ananásovú arómu

4, na upečené cesto dáme plnku a vychladíme ..............po vychladení polejeme želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu a dáme stuhnúť do chladničky

 

Kysnutý tvarohový

2. fáza

suroviny na cesto:

2vajcia, 10PL OO, 0,2dcl mlieka, kvasnice celú kocku, sladidlo podľa potreby, štipka soli, 3PL škrobu

plnka:

tvaroh 200g, sladidlo, škorica 2čl, 1žĺtok

postup:

1, spravíme kvások, do pohára dáme teplé mlieko (nie horúce!!!) štipku soli a troška OO, kvasnice rozdrvíme v rukách a necháme postáť asi 20min. na teplom mieste

2, do misky si pridáme suroviny na cesto (je troška riedke, ale to nevadí stratí sa to) nesmie byť moc riedke !!!! tak potom pridáme ešte ovsené otruby ,.......

rada: cesto sa bude liať.... nebude mať pevnú konzistenciu

3, všetky suroviny zmiešame a pridáme kvások necháme odpočinúť asi 30min....potom vlejeme do silikónovej nádoby asi polovicu cesta  a dáme na to tvaroh.......... prikryjeme cestom a dáme piecť na 150°C asi na 55min. a možno aj dlhšie podľa potreby a veľkosti silikónovej nádoby  ...plnka troška vytiekla, ale nevšímať si to, po upečení sa to upraví............

rada: nechať vychladnúť v tom čo ste piekli,  nakrájať až po vychladnutí

dobrú chuť


dukanovské koláče | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014