Utopenci originál
2. fáza
suroviny na utopencov:
viac %tné párky najlepšie kuracie, 2 veľké cibule,
suroviny na nálev:
250ml vody, 100ml octu, 2ks bobkového listu, troška soli, sladidlo, aké používate, pár bobuliek celého čierneho korenia, mleté čierne korenie
postup:
1, párky si prerežeme na polovicu a narežeme po dĺžke, do stredu narezanej párky vložíme plátok cibule.......cibuľu si nakrájame na kolieska (alebo mesiačiky)
2, pripravíme si nálev a to tak, že do vody nasypeme všetky koreniny, pridáme vodu, ocot a prevaríme na pár minút
3, na dno zaváracieho pohára si poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu, pripravené párky...striedavo ukladáme vrstvy cibule a párkov
4, ak máme zaváraciu nádobu plnú, zalejeme pripraveným teplým nálevom (ukončujeme vždy cibuľou)
5, uzatvoríme zavárací pohár a vložíme do chladničky na 5-7dní
Pikantný utopenci
2. fáza
suroviny na utopencov:
viac %tné párky najlepšie kuracie, 2 veľké cibule, mleté čierne korenie, štipľavé papričky (alebo baranie rohy, feferónky), červená paprika, horčica
suroviny na nálev:
250ml vody, 100ml octu, 2ks bobkového listu, troška soli, sladidlo, aké používate, pár bobuliek celého čierneho korenia, mleté čierne korenie
postup:
1, párky si prerežeme na polovicu a narežeme po dĺžke, do stredu narezanej párky natrieme horčicu, okoreníme korením, vložíme plátok cibule a pokrájanú papriku na pásiky.......cibuľu si nakrájame na kolieska (alebo mesiačiky)
2, pripravíme si nálev a to tak, že do vody nasypeme všetky koreniny, pridáme vodu, ocot a prevaríme na pár minút
3, na dno zaváracieho pohára si poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu, chilli papričky a pripravené párky...striedavo ukladáme vrstvy cibule a párkov
4, ak máme zaváraciu nádobu plnú, zalejeme pripraveným teplým nálevom
rada: cibuľou by sme mali ukončiť nakladanie
5, uzatvoríme zavárací pohár a vložíme do chladničky na 5-7dní
Typ: pri nakladaní utopencov sa používa veľa rôznych receptov pridáva sa aj kyslá kapusta, mrkva, mletá červená paprika, olej
Utopenci
19.11.2013 12:03:39
pochúťka
Komentáre