Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Valašský frgál

napodobenina
2. fáza

suroviny na korpus:

1 vajíčko, 2PL OO (ovsených otrúb), 2PL sušeného mlieka, 1/2čL citrónovej šťavy, sladidlo, aké používate, kokosový olej, kvások (čerstvé kvasnice, mlieko)

suroviny na oblohu:

hrudkovitý nízkotučný tvaroh, kôra z citróna, škorica, goji, sladidlo + tekvicový džem

postup:

1, urobíme si kvások, do šálky nalejeme troška teplého mlieka, kvasnice, posypeme troškou OO a necháme na teplom mieste odpočívať ....do misky si pridáme všetky suroviny na korpus a poriadne premiešame ...opäť necháme na teplom mieste odpočívať asi 30minút

  

2, vykysnuté cesto rozprestrieme mokrými rukami na pripravený plech ...vytvoríme tenkú vrstvu

  

3, pripravíme si tvarohovú plnku a to tak, že všetky suroviny zmiešame spolu........ a striedavo poukladáme na cesto spolu s džemom .... pečieme pri 180°C asi takých 20 minút (treba sledovať)



4, oblohu si nenavyberáme inú, lebo mak a orechy nemôžeme :-(

rada: plnky dajte na koláčik troška viac, to cesto to tak vsiakne



dobrú chuť

dukanovské koláče | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014