Perníčky s OO (s ovsenými otrubami)
2. fáza
suroviny:
160g OO, 1 vajíčko, umelé sladidlo podľa chuti, PDP celý, 1 čL medovníkového korenia, troška škorice nemusíte dávať, lebo to už je obsiahnuté v tom medovníkovom korení, 3PL jogurtu
postup:
všetky suroviny zmiešame dokopy ...pracovnú dosku si posypeme kukuričným škrobom, aby sa nám to nelepilo...... rozvaľkáme na 0,5cm plát a vykrajujeme tvary...........dáme na plech, potrieme vajíčkom, aby boli lesklé a dáme piecť na 7 minút a pečieme pri 180°C
rada: nerobte ich moc tenké, lebo vyschnú a môžu zhorieť .....ja som ich ozdobila bielkom a práškovým cukrom, ale to, lebo som sa nudila,.... inak sa to nesmie to je každej jasné, ale skúšala som to aj s cukrenom a bolo to dobré, len tak potrieť..... na ozdobu to nebolo :-))
Perníčky so sušeným mliekom a psylliom
2. fáza
suroviny:
2PL sušeného mlieka, 2 PL psyllia, štipku sódy bikarbóny, sladidlo, aké používate, korenie na medovníčky, pár kvapiek rumovej esencie, 1 žĺtko
postup:
1, všetky suroviny spolu zamiešame a necháme 10minút postáť
2, hmotu dáme na pracovnú dosku, rozvaľkáme na tenší plát a povykrajujeme tvary
3, dosku si poprášte troškou škrobu, keby sa to moc lepilo....
4, potrieme vajíčkom, poukladáme na plech a pečieme pri 140°C pár minút, treba si to sledovať
Perníčky s OO aj so sušeným mliekom
2. fáza
suroviny:
2PL sušeného mlieka, 2 PL psyllia, 2 PL OO, štipku sódy bikarbóny, sladidlo, aké používate, korenie na medovníčky, pár kvapiek rumovej esencie, 1 celé vajíčko
postup:
1, všetky suroviny spolu zamiešame a necháme 10minút postáť
2, hmotu rozvaľkáme na tenší plát a vykrojíme ľubovoľné tvary, potrieme vajíčkom
3, pečieme pri 140°C pár minút
Perníčky s kokosovým olejom
2. fáza
suroviny:
2 PL sušeného mlieka, 1čL kokosového oleja, sladidlo, aké používate, 1 žĺtko, pár kvapiek rumovej esencie, štipku sódy bikarbóny, korenie na medovníčky
postup:
1, všetky suroviny zmiešame v miske s lyžičkou
2, na pracovnej doske cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme rôzne tvary
3, poukladáme na pripravený plech, potrieme vajíčkom a pečieme pri 140°C pár minút
4, fakt sú hotové za pár minút...chvíľka nepozornosti a budú z nich černoškovia .... na vrch som poukladala goji
Štangličky s polevou
3. fáza
suroviny:
2 PL sušeného mlieka, 1čL kokosového oleja, sladidlo, aké používate, 1 žĺtko, štipku sódy bikarbóny, 2čL tekvicového džemu, 1PL opečenej dukan strúhanky
suroviny na polevu:
bielko, sladidlo práškové použila som práškový xylitol.....bielka dajte veľmi málo a pridávajte postupne
postup:
1, všetky suroviny zmiešame spolu.... cesto si rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a ešte na surové cesto natrieme bielkovú polevu
2, ak máme polevu na ceste, pokrájame na rovnaké tyčinky a uložíme na pripravený plech ...pečieme pri 150°C pár minút
3, treba to tiež sledovať
Štangličky bez polevy
2. fáza
krásne Vianoce
Komentáre