Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vianočné perníčky a štangličky

rýchle a výborné

Perníčky s OO (s ovsenými otrubami)

2. fáza

suroviny:

160g OO, 1 vajíčko, umelé sladidlo podľa chuti, PDP celý, 1 čL medovníkového korenia, troška škorice nemusíte dávať, lebo to už je obsiahnuté v tom medovníkovom korení, 3PL jogurtu

postup:

všetky suroviny zmiešame dokopy ...pracovnú dosku si posypeme kukuričným škrobom, aby sa nám to nelepilo...... rozvaľkáme na 0,5cm plát a vykrajujeme tvary...........dáme na plech, potrieme vajíčkom, aby boli lesklé a dáme piecť na 7 minút a pečieme pri 180°C

rada: nerobte ich moc tenké, lebo vyschnú a môžu zhorieť .....ja som ich ozdobila bielkom a práškovým cukrom, ale to, lebo som sa nudila,.... inak sa to nesmie to je každej jasné,  ale skúšala som to aj s cukrenom a bolo to dobré, len tak potrieť..... na ozdobu to nebolo :-))

 

Perníčky so sušeným mliekom a psylliom

2. fáza

suroviny:

2PL sušeného mlieka, 2 PL psyllia, štipku sódy bikarbóny, sladidlo, aké používate, korenie na medovníčky, pár kvapiek rumovej esencie, 1 žĺtko

postup:

1, všetky suroviny spolu zamiešame a necháme 10minút postáť

  

2, hmotu dáme na pracovnú dosku, rozvaľkáme na tenší plát  a povykrajujeme tvary

  

3, dosku si poprášte troškou škrobu, keby sa to moc lepilo....

  

4, potrieme vajíčkom, poukladáme na plech a pečieme pri 140°C pár minút, treba si to sledovať

 

Perníčky  s OO aj so sušeným mliekom

2. fáza

suroviny:

2PL sušeného mlieka, 2 PL psyllia, 2 PL OO, štipku sódy bikarbóny, sladidlo, aké používate, korenie na medovníčky, pár kvapiek rumovej esencie, 1 celé vajíčko

postup:

1, všetky suroviny spolu zamiešame a necháme 10minút postáť

 

2, hmotu rozvaľkáme na tenší plát a vykrojíme ľubovoľné tvary, potrieme vajíčkom

3, pečieme pri 140°C pár minút

 

Perníčky s kokosovým olejom

2. fáza

suroviny:

2 PL sušeného mlieka, 1čL kokosového oleja, sladidlo, aké používate, 1 žĺtko, pár kvapiek rumovej esencie, štipku sódy bikarbóny, korenie na medovníčky

postup:

1, všetky suroviny zmiešame v miske s lyžičkou

  

2, na pracovnej doske cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme rôzne tvary

  

3, poukladáme na pripravený plech, potrieme vajíčkom a pečieme pri 140°C pár minút



4, fakt sú hotové za pár minút...chvíľka nepozornosti a budú z nich černoškovia .... na vrch som poukladala goji




Štangličky s polevou

3. fáza

suroviny:

2 PL sušeného mlieka, 1čL kokosového oleja, sladidlo, aké používate, 1 žĺtko, štipku sódy bikarbóny, 2čL tekvicového džemu, 1PL opečenej dukan strúhanky

suroviny na polevu:

bielko, sladidlo práškové použila som práškový xylitol.....bielka dajte veľmi málo a pridávajte postupne

postup:

1, všetky suroviny zmiešame spolu.... cesto si rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a ešte na surové cesto natrieme bielkovú polevu

  

2, ak máme polevu na ceste, pokrájame na rovnaké tyčinky a uložíme na pripravený plech ...pečieme pri 150°C pár minút

  

3, treba to tiež sledovať



Štangličky bez polevy

2. fáza



krásne Vianoce

dukanovské Vianoce | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014