Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Výroba falošnej bryndze

z veľkonočnej hrudky
postup na výrobu veľkonočnej hrudky:

suroviny na veľkonočnú hrudku:


 2 celé vajcia, 0,2l nízkotučného mlieka, štipku sladidla, štipka soli

postup:


1, v miske rozšľaháme vajíčka s mliekom a pridáme troška sladidla a štipku soli.....dáme do hrnca a varíme 10minút  za stáleho miešania...vytvorí sa nám taká hrudkovitá hmota (tak to má byť)

  

2, pripravíme si sitko a plátno (ja som použila detskú plátnovú plienku)  po uvarení túto hrudkovitú hmotu vylejeme do takto pripraveného plátna a poriadne vyžmýkame tekutinu čo najviac (hlavne dávajte pozor je to moc horúce, lebo to robíme hneď po varení)

  

3, po vytlačení tekutiny zaviažeme šnúrkou, zavesíme na chladné miesto a necháme asi 5 hodín odkvapkávať



4, takto odkvapkanú hrudku pomelieme na mäsovom mlynčeku, osolíme a podávame na haluškách, alebo bryndzu použijeme na výrobu bryndzovej polievky Demikát



úspešné tvorenie

výroba potravín | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014