2. fáza
suroviny na syr:
100g syru light, 150g kuracej šunky, 4vajíčka, troška oleja na potrenie nádob a strúhanky na vysypanie nádob na pečenie.
postup:
syr nastrúhame na jemno a šunku nakrájame na menšie kúsky......nádoby na pečenie vymastíme olejom a vysypeme strúhankou...........na dno vymatenej zapekacej nádoby vložíme nastrúhaný syr, pokrájanú šunku a rozklepneme jedno vajíčko do každej nádoby a znova pridáme syr, šunku ..........ukončíme to nastrúhaným syrom. Nádoby vložíme do vyššieho plechu a pridáme toľko vriacej vody, aby sme nádoby mali ponorené aspoň do polovice.Vložíme do rúry a pečieme asi 20min. pri 200stupňoch.... treba to kontrolovať a piecť do zlatista
rada: ja používam tento syr a kupujem ho v hypernove zatiaľ najlepší light syr čo som jedla
typ: ak nemáte keramické zapekacie nádoby použite keramické šálky
suroviny na červené zemiaky :
polovičku tekvice hokkaido, 1 menšia cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, petržlenová vňať.
postup:
na troške vody sparíme cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, pomiešame a pridáme na kocky nakrájanú tekvicu...... podlejeme vodou a varíme pokiaľ sa voda nevyparí a tekvica nieje dostatočne uvarená. Osolíme a podľa chuti pridáme čierne mleté korenie a na jemno nakrájanú petržlenovú vňať. Dávame pozor, aby sa nám tekvica moc nerozvarila, lebo by sme spravili rozmaganú tekvicu :-)
dobrú chuť
Vysmážaný syr
10.09.2013 12:17:11
ako pravý syr
Komentáre