Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vývar

kurací vývar, slepačí vývar, zeleninový vývar, cesnaková polievka, hovädzí vývar

Kurací vývar

1. fáza

na tomto som fičala celú prvú fázu :-) 

zavárky do polievky čo môžete použiť:

- kvasnicové knedlíčky

- otrubové halušky

- kuracie halušky

- nakrájané kuracie, alebo hovädzie mäso

- praženica

- vajíčko ako omeleta rozkrojená na kocky

- uvarené a pokrájané vajíčko

- na pásiky pokrájaná kvalitná šunka (Dulano z Lidlu)

- cestovina shirataki  úž od 1.fáze

cez BZD (bielkovinovo-zeleninový deň) samozrejme pridáte kopu zeleniny čo ste varili v polievke a spapáte :-)

 

Slepačí vývar

1.fáza ale s pečeňovými haluškami až od 2.fáze

slepačí vývar vieme ako robiť a pečeňové halušky takto:

suroviny:

1 vajce, 3 kúsky kuracích pečienok naškriabať,  alebo rozmixovať, 1PL škrobu, soľ, 3 strúčiky cesnaku, majorán

postup:

všetko zmiešať, nahádzať do polievky, počkať nech vylezú hore a je hotovo

 

Zeleninový vývar

2. fáza

suroviny:

1 mrkva, 2 petržleny, štvrťka zeleru, 1cibuľa, vegeta...na halušky 1PL OO (ovsených otrúb) 1PL PO (pšeničných otrúb) 1vajíčko a 1PLškrobu

postup:


cibuľku nakrájame na malé kocky a uvaríme na troške vody, pridáme do nej na jemno nakrájanú mrkvu dodá jej lepšiu
a oranžovejšiu  farbu, pridáme vegetu a nakrájanú ostatnú zeleninu.... povaríme do mäkka, môžeme pridať korenie a štipľavé papričky
 
halušky:

všetky suroviny na halušky zmiešame a cez haluškáreň pretlačíme do vriacej vody a  povaríme....hotové budú vtedy, ak vyplávajú na povrch...pridáme do polievky

 

Cesnaková polievka

2. fáza

suroviny:

100g kuracích pŕs, 3 pretlačené cesnaky, vegeta, polovička malej mrkvy, mletá červená paprika, syr ďumbier light, alebo aký používate

postup:

do menšieho  hrnca napustíme vodu a povaríme kuracie prsia na miernom ohni, pridáme očistenú mrkvu a vegetu........... po uvarení mäsa a mrkvy pridáme pretlačený cesnak,  zarobený spolu s červenou paprikou a vložíme do polievky, chvíľku ešte povaríme a vypneme .....naložíme na tanier a nastrúhame syr a môžeme vylepšiť uvareným vajíčkom, alebo chlebovými krutónmi z dukanovského chleba, opražené na suchej teflónovej panvici.

rada:
skúšala som to zahustiť škrobom, ale moc mi to nechutilo (malo to gélovú konzistenciu)

 

Hovädzí vývar

1. fáza

suroviny:

hovädzie mäso predné, soľ, 1 menšia cibuľa

slíže:

1PL škrobu, 1PL psyllia, 1 vajíčko veľkosti S, štipka guarovej gumy

postup:

keďže chceme mať aj dobrý vývar aj uvarené mäso, tak mäso do vody vložíme vtedy, až sa v hrnci voda zohreje (nie aby vrela!!)...mäso sa nám zatiahne a bude šťavnaté.....ak polievku varíte aj pre rodinu, treba tam dať aj zeleninu, ktorú vy v 1. fáze nepapáte, ale vyvariť ju tam môžete

rada: pravidlo na dobrý hovädzí vývar je na 1/2kg mäsa na 1L vody

slíže do polievky sa môžu až od 2. fáze a spravíme ich veľmi jednoducho......všetky suroviny na slíže zmiešame, vytvoríme z neho husté cesto, rozvaľkáme na tenký plát a pokrájame na tenké pásiky (ako klasické rezance)...vložíme do vriacej vody a uvaríme pár min. scedíme a vložíme do horúceho vývaru

dobrú chuť


recepty polievky | stály odkaz

Komentáre

  1. Slepaci vyvar
    Chcela by som sa spytat ako vlastne varite tento kuraci vyvar a co znamena "cez BD" a cez "BZD"?
    Vopred dakujem
    publikované: 29.05.2013 09:21:13 | autor: Daniela (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014