Variant na takto urobenú zmrzlinu je milión, tak povolte fantáziu a šup sa do varenia :- ) ja som vyskúšala tieto
Kávová zmrzlina
2. fázasuroviny:
300ml nízkotučného mlieka, 1puding čokoládový, sladidlo, aké používate, esencia vanilková a 1čL instantnej kávy, ktorú rozmiešame v 3čLmlieka
postup:
v 300ml mlieka si uvaríme hustý puding, spolu so sladidlom....do vychladnutého pudingu primiešame esenciu a rozmiešanú kávu v troške mlieka.........metličkami poriadne premiešame, dáme do mrazničky a asi 3x po 20min. vytiahneme a znovu premiešame, aby sa nám nevytvorili kryštáliky
Čokoládovo-banánová zmrzlina
2. fázasuroviny:
300ml nízkotučného mlieka, 1puding čokoládový, sladidlo, aké používate, esencia banánová, 2PL bieleho nízkotučného jogurtu
postup:
v 300ml mlieka si uvaríme hustý puding, spolu so sladidlom....do vychladnutého pudingu primiešame banánovú esenciu, jogurt.......metličkami poriadne premiešame, dáme do mrazničky a asi 3x po 20min. intervaloch.... vytiahneme a znovu premiešame, aby sa nám nevytvorili kryštáliky
Čokoládovo-pomarančová zmrzlina
2. fáza
suroviny:
300ml nízkotučného mlieka, 1puding čokoládový, sladidlo, aké používate, pomarančová esencia, 2PL hrudkového nízkotučného tvarohu
postup:
v 300ml mlieka si uvaríme hustý puding, spolu so sladidlom....do vychladnutého pudingu primiešame tvaroh a pomarančovú esenciu............metličkami poriadne premiešame, dáme do mrazničky a asi 3x po 20min. intervaloch, vytiahneme a znovu premiešame, aby sa nám nevytvorili kryštáliky
stále ten istý základ a vždy iná chuť
dobrú chuť
Komentáre