Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zmrzlina zo surových vajec

je výborná
Na každom z vás je, aké chute zvolíte variant je nekonečno...... tak experimentujte ja som zvolila takéto :-) 

Vanilková zmrzlina


2. fáza

suroviny:       


1vajíčko, sladidlo, aké používate, 2PL hrudkového nízkotučného tvarohu, esencia vanilková

postup:

1, rozdelíme si vajíčko....bielko vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtko vyšľaháme s cukrom do peny, do žĺtkovej zmesi pridáme tvaroh a esenciu a jemne zapracujeme sneh z bielkov

      

2, dáme do mrazničky a pár krát premiešame stuhnutú zmes, aby sa nám netvorili kryštáliky a bolo to krásne hladké (kto má zmrzlinovač, tak to robíme samozrejme v ňom )

rada:
treba používať čerstvé vajíčka na to pozor!!

3, môžeme podávať




Stracciatella

2. fáza

suroviny:  základná vanilková zmrzlina tie isté suroviny

1vajíčko, sladidlo, aké používate, 2PL hrudkového nízkotučného tvarohu, esencia vanilková, kúsky čokolády

postup:


1, rozdelíme si vajíčko....bielko vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtko vyšľaháme s cukrom do peny, do žĺtkovej zmesi pridáme tvaroh, esenciu, kúsky 86% čokolády a jemne zapracujeme sneh z bielkov

       

2, dáme do mrazničky a pár krát premiešame stuhnutú zmes, aby sa nám netvorili kryštáliky a bolo to krásne hladké (kto má zmrzlinovač, tak to robíme samozrejme v ňom )

3, podávame :-)



dobrú chuť

dukanovské zmrzliny | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014