Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kapustovo-rajčinové polievky

kapustnica s tekvicou, kapustovo-rajčinová polievka, kapustnica, rajčinová polievka
Kapustnica s tekvicou

2. fáza

suroviny:

0,5 kg kvasenej kapusty,1 cibuľa, 2 kuracie prsia, sušené hríby, 5 lyžíc rajčinového pretlaku ,vegeta, majoránka, červená sladká paprika, 3 bobkové listy, 10 zrniek čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia, na kocky nakrájaná tekvica

postup:

kapustu pokrájame na menšie kúsky ,aby nebola dlhá..........uvaríme spolu s bobk.listom a korením. Na panvici na vode sparíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mletú červenú papriku a  na kocky nakrajané kuracie mäsko, podusíme, pridáme to do kapusty aj s namočenými hríbami .......plus zvyšné koreniny, dolejeme vodu, pridáme na kocky nakrájanä tekvicu a uvaríme...........nakoniec pridáme rajčinový pretlak

rada: tekvicu treba dať skoro na konci, rýchlo sa uvarí a chceli by sme to mať v celku



Kapustovo-rajčinová polievka


2. fáza


suroviny:

hlávková kapusta štvrť hlávky, 1 rajčinový pretlak, čierne korenie celé, soľ, vegeta, polovicu slepačieho bujónu,  sladidlo aké používate, ocot

postup:

1, nadrobno si nakrájame hlávkovú kapustu

2, do hrnca nalejeme vodu asi tak 2l a necháme zovrieť, pridáme nakrájanú kapustu a ostatné0 koreniny

3, po uvarení kapusty pridáme pretlak a prevaríme ( nemusíte dať celý ) ako máte radi

4, pridáme bujón, sladidlo podľa chuti, odstavíme a pridáme ocot

podávame s opečeným toustovým chlebom



Kapustica

2. fáza

suroviny:

0,5 kg kvasenej kapusty,1 cibuľa, 2 kuracie prsia, sušené hríby, 5 lyžíc rajčinového pretlaku ,vegeta, majoránka, červená sladká paprika, 3 bobkové listy, 10 zrniek čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia

postup:

1, kapustu pokrájame na menšie kúsky , aby nebola dlhá..........uvaríme spolu s bobk.listom a korením

2, na panvici sparíme na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a  na kocky nakrajané kuracie mäsko, podusíme

3, takto pripravené kuracie mäso pridáme do kapusty aj s namočenými hríbami .......plus zvyšné koreniny, dolejeme vodu, uvaríme...........nakoniec pridáme rajčinový pretlak.

 

Rajčinová polievka

2. fáza

suroviny:

paradajkový pretlak, soľ, sladidlo, korenie, bazalka, cesnak, syr na posypanie

postup:

1, do vody dáme variť rajčinový pretlak, osolíme a ocukríme (cukren, alebo xylitol), alebo aké sladidlo používate podľa chuti a dáme koreniny

2, privedieme do varu, zahustenie urobíme dostatočným množstvom pretlaku.......ja som dala asi na 1liter dva malé pretlaky z kauflandu. Je to mňamka a na záver môžeme zlepšiť chuť, keď do polievky nastrúhate syr pierko (alebo ďumbier light) a uvarené kuracie mäso........ podľa chuti

dobrú chuť


recepty polievky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014