suroviny na korpus:
3 žĺtka, 6 bielkov, 4 PL OO ( ovsených otrúb), sladidlo, aké používate, alebo sladidlo aké používate, 1 PL škrobu, 1 PDP ( prášok do pečiva ), rumová esencia
suroviny na plnku:
4 celé vajíčka, sladidlo (kryštalické musí byť ja som použila xylitol), 1 PL kakaa, 500g jemného tvarohu
postup na výrobu korpusu: použijeme 24cm okrúhlu formu
1, žĺtka si vymiešame s cukrom do peny pridáme OO, škrob, PDP, esenciu a všetko dobre premiešame..... do hotovej žĺtkovej zmesi jemne pridáme sneh z vyšľahaných bielkov a jemne do cesta zapracujeme
2, vložíme do okrúhlej formy, ktorú sme si vyložili papierom na pečenie a pečieme 45min. na 150 stupňoch ( tak dlho a možno aj dlhšie pečieme korpus, lebo je to moc vysoké )
3, kontrolujeme dreveným špáradlom či je korpus upečený......ak vytiahnete z korpusu špáradlo čisté tak je hotovo
4, korpus po vychladnutí rozrežeme na dve časti (vzniknú nám 3korpusy)......treba postupovať opatrne, aby sa nám cesto nerozpadlo a nepolámalo
rada1: cesto krájame až keď poriadne vychladne!!
rada2: vrchný plát korpusu prevrátime opačne, aby sme mali tortičku rovnú, lebo pri pečení sa cesto nadvihne
rada3: ak máte dve rovnaké formy o to lepšie rozdelíme surové cesto na polovicu a upečie sa to rýchlejšie a nemuseli, by sme prekrajovať aj keď, by ste nemali prekrojenú tortu 3x, ale len 2x , ale to by až tak nevadilo
postup na výrobu plnky :
1, celé vajíčka si ušľaháme elektrickým šľahačom nad parou tak dlho, pokiaľ zmes nenadobudne dvojnásobný objem, môže to trvať aj 15min.
2, postupne pridávame xylitol a na konci kakao ....miešame ešte asi 5min. aby sa všetko prepojilo ,...........necháme vychladnúť a do vychladnutej plnky zamiešame jemný nízkotučný tvaroh
3, naplníme prekrojený korpus a keď nám zostane plnka ( čo by mala ostať ) použijeme ju na natretie celej torty....vložíme do chladničky zachladiť.......... nestuhne moc, ale tvar ostane
vylepšenie: ak by ste chceli mať plnku poriadne stuhnutú, pridajte plátkovú želatínu podľa návodu a hotovo :-)
4, potom už, len ozdobiť podľa vašej fantázie .....
rozkrojená
dobrú chuť
Komentáre