2. fáza
suroviny:
domáci syr balkánskeho typu feta, 1 strúčik cesnaku, troška cibule, červená kapiovitá paprika, 1čilli paprička, provensálske korenie, celé čierne korenie
suroviny na nálev:
1PL olivového oleja, 1PL octu, soli, štipku sladidla, 1PL vody
postup na domácu výrobu syru :
http://janakozmalova.blog.sk/detail-balkansky-syr.html?a=dded5fd8d59cdaf8212a72a7daefd61c
postup:
1, cibuľu, cesnak si nakrájame na mesiačiky, papriku na pásiky a syr na kocky
2, chilli papričky si narežeme........suroviny môžeme začať vrstviť a to tak, že na dno pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, červenú papriku, syr, posypeme provensálskym korením, pridáme celé čierne korenie a pokračujeme takto vo vrstvení pokiaľ nemáme plnú nádobu (ja som použila veľmi malú nádobu, lebo som len skúšala)
3, pripravíme si nálev a to tak, že vodu, ocot, sladidlo, soľ dáme zovrieť a necháme vychladnúť ....do vychladnutého nálevu pridáme olivový olej a zalejeme pohár so syrom....uzavrieme a necháme pár dní odležať na chladnom mieste
nápad: ak vám ostane v pohári ochutený bylinkový olej, môžete ho využiť na prípravu šalátov.
dobrú chuť
Komentáre