Tvarohovo-griotková zmrzlina
2. fáza
suroviny:
jemný nízkotučný tvaroh, nízkotučný hrudkovitý tvaroh, sladidlo, aké používate, esencia griotka, dukanovské keksíky hoc aké máte napečené
citrónové kolieska som použila ja zo svojho blogu: http://janakozmalova.blog.sk/detail-suche-kolaciky.html?a=98a7cb905d15b991c08532d1c179dab8
postup:
keksíky nakrájame na malé kocky a polejeme s griotkovou esenciou, k takto nasiaknutým keksíkom pridáme všetky suroviny na výrobu zmrzliny, premiešame, naplníme pripravené nádoby a vložíme do mrazničky zamraziť
Tvarohovová zmrzlina s príchuťou tiramisa
2. fáza
suroviny:
jemný nízkotučný tvaroh, sladidlo, aké používate, dukanovské piškóty, uvarená káva, škorica, rumová esencia
postup:
1, ak máte zásobu piškót spravenú tak máte bez práce, ak nie tak musíte spraviť a už aj do zásoby :-)
v tomto linku nájdete návod na výrobu piškót: http://www.blog.sk/edit/articles.html?a=e&idarticle=789fc83a6a3621568a7ad605b067cb5f
2, upečené piškóty namáčame do uvarenej kávy a necháme nasiaknúť.......tvaroh, sladidlo zmiešame, pridáme škoricu a rumovú esenciu....do takto pripravenej zmesi, pridáme namočené piškóty, premiešame, vložíme do mrazničky a dáme zamraziť na pár hodín
Tavarohovo-rebarborová zmrzlina
2. fáza
suroviny:
rebarbora, sladidlo, aké používate, 1 biely nízkotučný jemný tvaroh, esenciu akú zvolíte
postup:
vyrobený džem s esenciou zamiešame do jemného tvarohu .... naložíme do pripravených nádob na mrazenie a vložíme do mrazničky aspoň na 5hodín zamraziť...vyberieme a podávame
postup na výrobu rebarborového džemu:
http://janakozmalova.blog.sk/detail-dzemy.html?a=08996e61ede7e3846099322e2cbe21f4
Tvarohovo-tekvicová zmrzlina
2. fáza
suroviny:
tekvica, sladidlo, aké používate, jemný nízkotučný tvaroh, esencia malinová
postup:
tekvicu si očistíme, pokrájame na menšie kocky a uvaríme vo vode, ktorú sme si osladili sladidlom............scedíme vymačkáme čo najviac vody a necháme vychladnúť........do takto vychladnutej tekvice pridáme jemný tvaroh, sladidlo ešte podľa chuti, esenciu a dáme zamraziť
dobrú chuť
Tvarohová zmrzlina
23.01.2013 04:01:13
griotková, tiramisu, rebarborová, tekvicová
Komentáre