Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zapečené cestoviny

s kuracím mäsom, s mletým mäsom, šunkaflek, granatiersky pochod
Cestoviny s kuracím mäsom

2. fáza


na zapečené cestoviny potrebujeme:  zapekacia miska 20x30

200g pomletého kuracieho mäsa,1balíček shirataki cestovín, polovičku bieleho tofu, 2vajcia, 1PL bieleho níz. jogurtu, 1trojuholník níz. karičky, vegeta

na tofu hranolky potrebujeme:

½ balíčka tofu, soľ, grilovacie korenie

Postup:

Cestoviny poriadne prepláchneme a uvaríme spolu s vegetou. Do misky pridáme pomleté mäso, vajíčko, nakrájané tofu, jogurt, karičku syr a scedené cestoviny . Takto pripravenú zmes premiešame, vylejeme do zapekacej misky a dáme na 30min. zapiecť do rúry pri 180°C. Hranolky z tofu nakrájame na rovnaké pásiky, osolíme posypeme grilovacím korením a vložíme do rúry na 10min. Ja som omylom na ne zabudla a troška mi zhoreli a boli neskutočne, chrumkavé a famózne.

 

Cestoviny s mletým mäsom

 2. fáza

suroviny:

štíhle rezance, mleté kuracie mäso, paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, cibuľa, deci mlieka, 2čL škrobu, nastrúhaný syr ďumbier light,

   

postup:

1, kuracie mäso si pomelieme.......cibuľu si nakrájame nadrobno a sparíme na vode, pridáme kuracie pomleté mäso, osolíme, okoreníme a dáme pretlak ....zredukujeme tekutinu a odstavíme (množstva vám nepoviem, lebo som robila aj lazane a rozdelila som si to )

  syr ďumbier light (hypernova)

2, pripravíme si ďalej falošný bešamel (syrový puding) t.j.mlieko privedieme do varu , pridáme škrob, počkáme pokiaľ nám to nezhustne (aby sme vedeli koľko ešte dať škrobu, alebo mlieka) a pridáme nakrájaný ďumbier syr light....všetko premiešame

rada: syrový puding, by mal mať krémovú konzistenciu



3, štíhle rezance, kuracie mäso a syrový puding zmiešame a dáme do zapekacej misky ....môžeme ešte posypať syrom



4, pečieme pri 180°C 15min. (treba to kontrolovať)

 

Granatiersky pochod

2. fáza

suroviny:

200g tekvice hokaido,1 balíček cestovín shirataki,1cibuľa, troška olivového oleja, ½ údeného kuracieho stehna, červená mletá paprika, soľ

postup:

cibuľu si nakrájame na kocky a osmažíme na troške olivového oleja , pridáme červenú mletú papriku. ....tekvicu si ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode...... shirataki poriadne prepláchneme a uvaríme spolu s  vegetou. Do opečenej cibuľky pridáme scedenú tekvicu a shirataki a troška ešte povaríme, aby sa chute prepojili. Vložíme do zapekacej misky a na 15min vložíme do rúry a zapečieme pri 180stupňoch. a môžeme podávať s kyslou uhorkou, alebo kyslou kapustou.

 

Šunkaflek

2. fáza

suroviny:

200g údeného morčacieho mäsa, 2 vajíčka, soľ, korenie,  1celý  jogurt 125g  , 1PL škrobu,1balenie cestovín shirataki penne, ale aj iné môžu byť , 100g syru pierko, alebo ďumbier light

postup:

údené morčacie mäso si pomelieme, pripravíme si "majču" 1 celý jogurt, korenie, vajíčko surové , vegetu, trocha škrobu soľ, .... .túto majču zmiešame s pomletým morčacím mäsom a s uvarenými cestovinami a dáme zapiecť tak na 30min. do rúry a pečieme pri 180°C a na vrch môžeme nastrúhať syr.

rada: môžete dať aj uvarené vajíčko nakrájané.... bude to hutnejšie a chutnejšie.

dobrú chuť


zapečené dobrotky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014