Vanilkový cukor
2. fáza
suroviny:
1 vanilkový struk, 1čL mletého vanilkového struku, xylitol, alebo aké sladidlo používate (množstvo dáte toľko, koľko potrebujete mať vanilkového cukru)
rada: xylitol nie je moc povolené sladidlo v DD na to pozor, ale neviem si to predstaviť robiť z iného sladidla
postup:
všetky suroviny zmiešame a vložíme do uzavretej nádoby, aby sa nám chute prepojili a xylitol nasiakol vanilkovou arómou
využitie: môžete používať do každého koláčika :-) koláčiky budú mať lepšiu chuť
Kandizovaná pomarančová kôra
2. fáza len ako pochutina do koláčov v malom množstve
suroviny:
šupy z dvoch pomarančov, voda, cukor xylitol ....pomaranč môžete nahradiť citrónom
postup:
1, pomaranče umyjeme v horúcej vode a vydrhneme poriadne, aby sme sa zbavili chemického postreku, potom pomarančovú kôru prekrojíme na štvrťky a vložíme do nádoby s vodou, v ktorej to necháme 3dni, ale vodu každý deň musíme vymienať za čerstvú,kôra musí byť ponorená
2, po tých 3dňoch vložíme do hrnca a zalejeme vodou a varíme asi 50min. vyberieme a nakrájame na kocky ........vložíme do hrnca a posypeme xylitolom asi tak 10PL a zalejeme vodou, len toľko, aby to bolo ponorené nie viac!!!!!!
3, varíme do odparenia vody (treba na to dávať pozor) asi tak 35min. po uvarení necháme vychladnúť a rozložíme na papier na pečenie a dáme uschnúť .....treba to rukami rozmrviť, aby sa to oddelilo od seba..... potom skladujeme na chladnom, suchom mieste
príjemné varenie
Sladké pochutiny
02.05.2013 16:11:14
vanilkový cukor, kandizovaná kôra
Komentáre