Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Šamróny

šamróny s tvarohovo-pudingovou plnkou, čokoládové šamróny s tvarohovo-citrónovou plnku
Šamróny
s tvarohovo-pudingovou plnkou

2. fáza


suroviny:

1vajíčko, 5PL OO ( ovsených otrúb), sladidlo, aké používate, 2 čL rumu, alebo nahradíme troškou rumovej esencie, 2 PL sušeného nízkotučného mlieka, 50ml, 2čl kysnuté cesto expres ( alebo kvasnice), 1 žĺtko rozšľahané na potretie cesta

rada: mlieko treba dávať postupne, aby cesto nebolo moc riedke (nemusíte ho tam dať všetko mlieko, len toľko, aby ste mohli s cestom pracovať )

suroviny na plnku:


300ml nízkotučného mlieka, 1vanilkový puding, sladidlo aké používate, 200g nehrudkového, jemného, nízkotučného tvarohu

  

postup:

1, všetky suroviny na cesto zmiešame a necháme na hodinku odpočinúť,  aby nám to troška nažilo a dobre sa s cestom pracovalo .....vyklopíme na dosku,  ktorú si posypeme škrobom a rozvaľkáme na tenký 3milimetrový plát

  

2, vykrajujeme radlom dlhé pásiky,  ktoré namotávame na kovové špice na šamróny tak, aby sa vždy cesto dotýkalo, inak vznikne diera a plnka nám bude vytekať ........potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby to bolo pekne lesklé a  pečieme 15min. pri 150°C

rada: nepečte to dlho, lebo to bude moc suché

kysnuté cesto expres (Dr. Oetker ho prestal vyrábať, treba nahradiť kvasnicami)

3, plnka je jednoduchá ......puding si uvaríme, len z 300ml mlieka, aby to bolo dostatočne husté ( inak by nám plnka vytekala) a pridáme sladidlo, necháme vychladnúť,  primiešame jemný nízkotučný tvaroh.........naplníme vrecko s ozdobnou špičkou a plníme upečené kornúty 

rada: do plnky môžete pridať plátkovú želatínu, ktorú si pripravíte podľa návodu.........plnka krásne stuhne a nemusíte sa báť, ze to nebude pekné:-)

 

Čokoládové šamróny

s tvarohovo-citrónovou plnkou

2. fáza

suroviny na cesto:

1vajíčko, 5PL OO ( ovsených otrúb), sladidlo, aké používate, 2PL sušeného nízkotučného mlieka, 50ml, 2čl kysnuté cesto expres, alebo klasické kvasnice, 1 čL kakaa, 1 žĺtko rozšľahané na potretie cesta

rada: mlieko treba dávať postupne, aby cesto nebolo moc riedke (nemusíte ho tam dať všetko to mlieko, podľa potreby)

suroviny na plnku:

250g nízkotučného jemného tvarohu, sladidlo aké používate, 2čL šťavy z citróna , z 1citróna postrúhaná kôra ( poriadne poumývať, alebo použiť citrón, ktorý nebol chemicky ošetrený) 3plátky plátkovej želatíny


  

postup na výrobu cesta:

1, všetky suroviny na cesto zmiešame, aby sa nám vytvorila pevná hmota ..........ak to bude moc riedke, dajte ešte troška škrobu

  

2, položíme na dosku, ktorú sme si posypali škrobom a vyvaľkáme na dlhý plát, aby sme vytvorili dlhé pásy tak 2cm široké a 20cm dlhé ......... tie namotáme na železné ruličky, určené na šamróny 

  

3, poukladáme na plech vyložený papierom, alebo silikónovú podložku a s rozšľahaným vajíčkom potrieme....... pečieme 20min. pri 150°C

4, suroviny na plnku zmiešame a podľa návodu pripravíme 3 plátky želatíny a jemne zapracujeme do tvarohovej plnky ....plnku vložíme do sáčku s ozdobnou špičkou a naplníme čokoládové rolky ........dáme zachladiť


dobrú chuť

recepty sladké | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014